Tijdens deze daguitstap dompelen we onszelf onder in Afrikaanse sferen. We proeven, letterlijk en figuurlijk, van de Afrikaanse cultuur. We leven ons muzikaal en creatief uit en strijden tijdens een heuse Afrika-quiz in kleine teams voor de eer.

Klanken uit West-Afrika

Percussie vormt een belangrijk onderdeel binnen het Afrikaanse leven. Het bekendste traditionele muziekinstrument uit West-Afrika is de djembé. Tijdens een workshop leren we onder deskundige begeleiding dit instrument kennen. We starten met de basisklanken. Stap voor stap evolueren we van eenvoudige ritmes tot een heus samenspel. Kippenvelmomenten gegarandeerd!

De Afrikaanse maskercultuur

Het gebruik van maskers is binnen de Afrikaanse gemeenschap sterk verbonden met geloof en traditie. Overal in Afrika vinden we het gebruik van maskers terug. De vormen en materialen kunnen weliswaar verschillen. Na een korte uiteenzetting over de herkomst, maken we tijdens deze workshop ons eigen masker in Terracotta klei. Met wat Afrikaanse muziek op de achtergrond, komen we ongetwijfeld tot verrassende resultaten. 

Help, ik ben niet creatief of muzikaal?!

Hakuna matata! Je hebt absoluut geen muzikaal of creatief talent nodig om aan deze workshop deel te nemen. Enkel een stevige dosis enthousiasme is vereist!

Praktisch

We spreken om 10u in het KrisKras-kantoor af. In de voormiddag leven we ons muzikaal uit tijdens een djembé workshop. ’s Middags genieten we samen van een heerlijke Afrikaanse lunch. In de namiddag gaan we creatief aan de slag tijdens de workshop ‘Afrikaanse maskers maken’. Hierna splitsen we ons op in groepjes en volgt er een gezellige Afrika-reisquiz. We sluiten de dag rond 17u30 af.

Deelnemers
min. 10 / max. 14
Inbegrepen
  • professioneel begeleide workshop djembé
  • drankje
  • Afrikaanse lunch
  • professioneel begeleide workshop Afrikaanse maskers maken
  • reisquiz
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport
Activiteitsgraad
Praktisch

We spreken om 10u in het KrisKras-kantoor af.
Rond 17u30 ronden we af.


Onze voorwaarden