Trekking in de Himalaya met Skywalker

Trekking in de Himalaya met Skywalker

11 dagen trekken in de Himalaya? Het kan op onze reis naar Ladakh, een regio Noord-India. KrisKras werkt er samen met lokale gidsen van de organiatie Skywalker. Zij leggen je hun visie op toerisme uit!

In de KrisKras-reis naar Ladakh, in Noord-India, is een 11-daagse trekking in de Himalaya inbegrepen. Niet zomaar een bergwandeling, maar een onvergetelijk avontuur op het dak van de wereld. KrisKras werkt samen met een lokale organisatie, adventure tour operator Skywalker. Hun gidsen leiden onze KrisKrassers veilig door berg en dal.

Skywalker werd in 1997 opgericht door Lobsang Phunchok Shamshu. De naam "Skywalker" is gekozen om op een poëtische manier de wandelingen tussen de hoge Himalayatoppen weer te geven.

Wat is de visie van Skywalker?

Begonnen met een team van drie man is het bureau in de loop van de jaren uitgegroeid tot een stevig ervaren ploeg afkomstig uit alle uithoeken van Ladakh. Ook de onbekende en kleine plekken kennen ze als geen ander.

De opleiding van hun gidsen wordt als heel belangrijk beschouwd. Zowel puur technisch op het vlak van gidsen als wat betreft veiligheid in de bergen. Voor elk vertrek worden ze stevig gebriefd over het terrein, de specifieke groep.

Naarmate het toerisme steeds belangrijker werd in dit deel van India wordt er ook veel aandacht geschonken aan de gevolgen van de komst van al die trekkers. De equipe wordt dagelijks gesensibiliseerd om een milieubewuste houding aan te nemen, om bijvoorbeeld afval mee te nemen tijdens de trekking. Op het einde van elk trekking seizoen wordt samen met een ander trekking bureau een grote opkuisactie van routes gehouden.

We stelden oprichter Lobsang kort enkele vraagjes:

- What region are you from in India and when/why did you decide to work for a trekking agency?

I am born in the Indian Himalaya called Ladakh. Ladakh has an Area of 86,900 km² as we have anumber of trekking routes, Since I was a trekking guide and after I choose trekking agency as I have good knolege of all ladakh.

-What is your speciality?

I organize mostly trekking, motorbike and mountainbike tours.

- While trkking in the mountains what do our tourists have to pay attention to? Is trekking always environmental friendly?

I suggest all trekkers to acclimatise before they go trekking as they have to cross high passes. Our company pays special attention for the environment as we bring back all the leftovers like tins and plastic back to Leh.  

- What is your favourite trekking ?

In the Changthang lake area above 4000m.

Geniet samen met KrisKras en Skywalker van deze prachtige regio! Schrijf je nog snel in voor de reis van 7 tot 31 augustus.

 

Tekst: Tine Sturtewagen

Foto’s: Goele Jacquemyn, Fran Venken, Mattias Baeke, istockphoto, Lobsang Phunchok Shamshu 

Dit artikel verscheen ook in ons ledenmagazine Django. Lees Django hier digitaal!