Met de minibus en te voet verkennen we Corsica, het grootste eiland van Frankrijk. Île de Beauté heeft zijn naam niet gestolen! We ontdekken bergmeren, watervallen, magnifieke vergezichten en steile bergpaden. Om onze bestemming te bereiken, moeten we er al eens natte voeten bij nemen.

Onze beenspieren krijgen een stevige training tijdens deze reis. Minder geoefende wandelaars hoeven niet te panikeren, het blijft haalbaar en leuk. Later op de reis volgt een tweedaagse wandeltocht. Het eerste luik is vrij pittig, maar tegen dan zijn onze wandelschoenen voldoende ingelopen.

Na inspanning volgt ontspanning. In Bonifacio, Calvi, Corte en Porto-Vecchio kuieren we door oude stadskernen. Kleurrijke huizen, een pittoreske haven, een gezellig terrasje … daar hoort uiteraard een verkoelende ijscoupe of een lekker drankje bij. Als we onderweg een prachtig strand spotten, stoppen we voor een verkwikkende duik.

Tijdens deze reis is samen genieten belangrijk. Kamperen, een lekkere maaltijd bereiden, een goed glas wijn drinken en keuvelen bij de ondergaande zon zijn vaste ingrediënten van deze trip.

dag
01
02

kennismaking met Sartène

Heel vroeg in de ochtend vatten we onze tocht naar het zuiden aan. We rijden richting Toulon. In de buurt overnachten we in een jeugdherberg. De volgende dag nemen we de ferry naar Corsica. Bestemming: Ajaccio. We rijden van de ferry en starten onmiddellijk onze ontdekkingstocht op dit zonovergoten eiland. We installeren ons op een camping in de buurt van Sartène ,genieten er van ons eerste Corsicaans terrasje en kuieren wat rond in dit karaktervol stadje. 

dag
03

Azuurblauwe zee in Roccapina

We rijden naar de baai van Roccapina, het azuurblauwe water oogt verblindend. Een wandeling van twee uur leidt ons naar dit prachtige strand.  Een frisse duik in dit natuurlijk decor hebben we nu wel verdiend! Daarna tellen we de stemmen om te beslissen of dit nu werkelijk het mooiste strand van Europa is.  We duiken tot slot van de dag het charmante Porto-Vecchio in. Al snel begrijpen we waarom dit het Corsicaanse St-Tropez genoemd wordt. In de buurt slaan we onze tenten op. Dit wordt onze uitvalsbasis voor de volgende drie nachten.

dag
04

dag voor waterratten!

Vandaag bestaat onze wandeloutfit uit zwemkledij en een paar stevige sandalen, want we maken een tocht langs en door een rivier. Maar liefst zeventien watervallen kruisen we tijdens deze wandeling van vier à vijf uur. Smeer je kuiten in, want we overbruggen 200 meter hoogteverschil.
Na deze wandeling koken we gezellig samen  op de camping.

dag
05

het wonder Bonifacio

Het stadje Bonifacio ligt boven een massieve rots. Als een vogelnest, ongeveer 80 meter boven zee. Aan de voet van de stad ligt een kreek die van de haven van Bonifacio de beste ankerplaats van de westelijke Middellandse Zee maakt.

We wandelen door de wondermooie oude binnenstad met hoge en statige huizen, aanschouwen adembenemende kliffen en flaneren door de jachthaven.

Om de drukte in het stadje te ontvluchten wandelen we nadien langs de kliffen naar de vuurtoren van Capu Pertusatu. Onderweg genieten  we van de rust en van het prachtige uitzicht op Bonifacio.

dag
06

Op zoek naar de waterval

Nadat we onze tenten opnieuw hebben afgebroken, tuffen we richting Corte, het bergachtige hart van Corsica. We wandelen naar de watervallen van Purcaraccia, een ideale plek voor een picknick en een verfrissende plons in het heldere water. De tocht ernaartoe duurt een dik uur en kent weinig hoogteverschillen.

In de vooravond bereiken we de camping in de buurt van Corte. Terwijl sommigen de tenten opzetten, bereidt de rest van de groep het avondmaal. Dit wordt onze vaste stek voor de komende twee nachten.

dag
07

Picknick aan een bergmeer

In de Restonica-vallei bezoeken we de bergmeren Lac de Melo en Lac de Capitello. Aan de Lac de Capitello genieten we van magnifieke rotsformaties rond het meer. Hoge, imposante wanden duiken het water in: schitterend! Onze wandeling, met 600 meter hoogteverschil, duurt ongeveer 3,5 uur. In de studentenstad Corte snuiven we kort de sfeer op voor we naar de camping terugkeren om de barbecue aan te steken.

dag
08

Calvi, here we come!

We breken de tenten op en nemen afscheid van Corte. Vandaag rijden we naar Calvi. Op zoek naar souvenirs slenteren we door de straatjes en pleinen. We doen het rustig aan, want morgen start onze tweedaagse. We overnachten in de jeugdherberg van Calvi.

dag
09
10

tweedaagse klimtocht

Trek je wandelschoenen aan en hijs die rugzak op je rug! De klim naar de berghut van Ortu is vrij stevig. Nochtans moeten we alleen onze slaapzak dragen, maar een klim van ongeveer 1000 meter – reken op vier uur stappen – vergt toch enige inspanning. Gelukkig wachten in de berghut een bed en een warme maaltijd op ons. Daarna genieten we van de zonsondergang, een betere beloning na zo’n inspanning is ondenkbaar.

De tweede dag gaan de echte wandelliefhebbers door op het tempo van gisteren. Zij doen er nog een klim van 500 meter bij. Anderhalf uur later worden ze getrakteerd vanop de Monte Corona op het prachtige uitzicht over het noorden van Corsica. Aan de berghut pikken de uitslapers in. Na 2,5 uur bereiken we de minibus en rijden we terug naar Calvi, waar we  de volgende 2 nachten kamperen. Met een pastis spoelen we de inspanning van de laatste twee dagen door.

dag
11

een rustiger tempo op Île Rousse

Rond de middag  vertrekken we naar Île Rousse. Drie mooie zandstranden, Corsicaanse temperaturen en een adembenemend mooi achterland. Meer hebben we niet nodig om deze trip in schoonheid af te sluiten. Op de camping in Calvi ronden we deze leuke dag af met een KrisKras-eetfestijn.

dag
12

Wijn proeven in Patrimonio

We rijden naar St-Florent waar onze wijnroute start. Ook verkennen we de streek rond Patrimonio en duiken we de wijnkelders in. We mogen er proeven van een aantal wijnen. Onze laatste nacht op l’Ile de beauté brengen we door in een chambre d’hôte in deze prachtige streek.

dag
13
14

de terugtocht

Ontwaken doen we nog één keer onder de Corsicaanse blauwe hemel. Na een uitgebreid ontbijt, halen we het beste uit onze laatste dag. Het moment om een souvenirtje op de kop te tikken? De wijnkennis testen op een gezellig dorpspleintje? Of neem je liever nog één keer een eilandduik?
Samen met de mooie vakantieherinneringen, stapelen we onze bagage netjes op in de minibus en rijden de ferry op die ons terugbrengt naar het vasteland. Vanop het dek zien we de zon en ons eiland stilaan achter de horizon verdwijnen.

Aangekomen in Toulon doen we onszelf  nog een Frans ontbijt cadeau en zetten de terugtocht in.
Daarna zit deze geslaagde vakantie er alweer op.

Tot ziens, Corsica!

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • overtocht naar Corsica h/t
 • alle overnachtingen (8 x camping, 1 x berghut, 3 x jeugdherberg, 1 x kajuit op de ferry)
 • gebruik kampeermateriaal
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

5 wandelingen van 3-5u stappen met hoogteverschillen van 200 tot 600 meter, tweedaagse trekking (dagrugzak en slaapzak) met hoogteverschil van 1000 meter.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden