Ontdek jij een stad ook graag met je smaakpapillen? Ben je niet bang van een culinair experimentje? Sta je graag achter de kookpotten? Dan is multiculti Brussel dé plek voor jou om te verkennen.

Ontdek jij een stad ook graag met je smaakpapillen? Ben je niet bang van een culinair experimentje? Sta je graag achter de kookpotten? Dan is multiculti Brussel dé plek voor jou om te verkennen.

De plaatselijke specialiteiten zijn er verrassend veelzijdig: Noord-Afrikaans en meer centraal, een vleugje Midden-Oosten, een toets Aziatisch en misschien nog het meest exotische ‘ettekeis’ en ’bloempanch’. We proeven, smaken, ontdekken en genieten!

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, maken we het gezellig met een hapje en een drankje. De ideale manier om elkaar te leren kennen!

Zaterdag gaan we op verkenning in Brussel. We laten de toeristische hoogtepunten niet aan ons voorbijgaan en houden regelmatig halt bij culinaire hotspots.

Tips & tricks uit een keuken die anders is dan we gewoon zijn. ;-) Wat eten we vandaag? Het antwoord hierop deed nooit eerder zo veel water in de mond lopen! We proberen nieuwe ingrediënten, van vreemde kruiden tot uitheemse groenten. Je merkt het al, we schuwen de experimentele keuken niet!

Zondag gaan we buitenshuis ontbijten. We doen een rondje op de vlooienmarkt en snuiven de sfeer op. Daarna zakken we af naar de Zuidmarkt één van de grootste multiculturele markten van Brussel met zowel voeding, kleding als planten. We kuieren langs de vele marktkramen met Noord-Afrikaanse waren zoals olijven, olijfolie, kruiden en specerijen. Je wordt er ondergedompeld in de vele geweldige geuren en de typische Zuiderse sfeer. 

Daarna dompelen we ons onder in het proeven van insecten. We bezoeken een duurzaam project en maken kennis met de krekelkwekerij. Nadien is het aan ons en bereiden we verschillende hapjes met krekels.

Je hoort het. Het wordt een smakelijk weekend waarbij lekker eten en ontdekking centraal staan. Genieten is de boodschap! Een weekend voor lekkerbekken die benieuwd zijn naar speciale kookkunstjes, nieuwe smaken en bijzondere ingrediënten.

 

 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • 1x lunch zaterdag
  • 1x diner zaterdag
  • kookworkshop
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • 1x lunch zondag
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 15
Activiteitsgraad

stadswandelingen

Belangrijk

Eigen linnen of slaapzak meebrengen + keukenhanddoek

Praktisch

Eigen linnen of slaapzak meebrengen + keukenhanddoek


Onze voorwaarden