Velen dromen ervan om Florida, de Sunshine State, te bezoeken. Maak je droom werkelijkheid en reis mee naar deze zuiderse staat in de Verenigde Staten.

Ingrediënten van een topvakantie

Met een minibus doorkruisen we Florida. We ontdekken er een rijk cultureel verleden, waar veel Spanjaarden en Cubanen een rol in hebben gespeeld. Zelfs Dalí komt er in beeld. Daarnaast worden we overweldigd door een ongelofelijke natuurpracht in de Everglades. We genieten van het ontspannen strandritme in Cocoa Beach, nippen van een cocktail in het mondaine Miami en zien sterretjes in het Kennedy Space Center.

On the road

Slapen doen we in jeugdherbergen, typische road motels of budgethotels.
Op zoek naar een portie natuur, afgewisseld met cultuur, parelwitte stranden en een bezoek aan Miami en Orlando? Twijfel niet langer, deze rondreis biedt je de perfecte mix!

dag
01

zon, zee en prachtige stranden

We vliegen naar Miami en reizen direct door naar Fort Lauderdale.  Dit is het mekka voor zonnekloppers, surfers en liefhebbers van strandfeestjes. Met een cocktail in de hand luiden we onze vakantie in en genieten we van de Sunshine State. 

dag
02

Langs de Oostkust

We rijden richting het noorden, naar Cocoa Beach om precies te zijn. Maar voor we daar aankomen genieten we van de mooie kustlijn langs de oostkust van Florida. We maken enkele stops onderweg en komen uiteindelijk aan in Surfers Paradise, een toepasselijke naam voor Cocoa Beach. Hier is het genieten in de zon, aan het strand en in of op het water! Een bezoek aan de Ron Jon Surf Shop mag hier ook niet ontbreken. Dit is ’s werelds grootste surfshops en hier kun je uitstekend slagen  voor een mooie bikini of surfshort!

dag
03

sterretjes zien

Het Kennedy Space Center is de thuishaven van de NASA. Hier komen we alles te weten over de lanceringen naar de ruimte. Het imposante centrum op Merrit Island laat een onuitwisbare indruk na. 

dag
04

St. Augustine

Vandaag wanen we ons in Spanje, want St. Augustine werd in 1565 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro Menéndez de Avilés en ook vandaag de dag zijn de Spaanse koloniale gebouwen de voornaamste reden om St. Augustine te bezoeken. Maar St. Augustine biedt ons nog veel meer, want deze stad ademt geschiedenis! Daarnaast kunnen we water drinken uit de fontein van de eeuwige jeugd, wie weet helpt het!

dag
05

Ocala National Forest

Voordat we de drukte van de pretparken gaan beleven duiken we vandaag eerst nog de natuur in. We kunnen ervoor kiezen om 1 van de mooie wandelingen te maken in het meest zuidelijk gelegen bos van Amerika of we nemen een plons in 1 van de meren die Ocala National Forest rijk is. Een ritje door het bos per paard behoort ook tot de mogelijkheden!

dag
06
08

plezier in de pretparkhoofdstad van de wereld

Een bezoek aan Florida zonder tussenstop in Orlando is ondenkbaar. Deze stad is de onbetwiste pretparkhoofdstad van de wereld. We hebben voldoende tijd om de binnenstad te verkennen. Liefhebbers kunnen een van de vele pretparken bezoeken. 

dag
09

loeien onder water

Een van de meest geliefde dieren in Florida is de manatee of zeekoe. Deze imposante dieren leven in refuges of beschermde gebieden. Het klimaat en de kwaliteit van het water maken van Florida een ideale woonplaats. We bezoeken een natuurreservaat en maken tijdens een snorkeltocht van dichtbij kennis met de manatee. Hoe vroeger, hoe meer kans we hebben om de manatees te zien. Mochten we geen manatees zien, niet getreurd, in het Ellie Schiller Homosassa State Park kunnen we ze alsnog bekijken, samen met veel andere mooie dieren.

dag
10

het Amerikaanse Sint-Petersburg

Tijd voor een snuifje cultuur. In Sint-Petersburg hebben doorgedreven renovaties de stad nieuw leven ingeblazen. De stad claimt nu de titel van cultureel centrum. Een sterke troef is natuurlijk het Dalí-museum, waar je een blik werpt in de wonderlijke imaginaire wereld van de Spaanse kunstenaar. 

dag
11
12

door de Everglades

Deze twee dagen staan helemaal in het teken van de natuur. Met onze stapschoenen trekken we erop uit in de Everglades. In dit wereldbekende nationale park ontdekken we mangroves, alligators en zogenoemde wetlands. 

dag
13

Het meest zuidelijke puntje van Noord-Amerika

We vertrekken vandaag op tijd voor de rit over de Overseas Highway. Onderweg zullen we stoppen voor enkele mooie fotomomentjes. Eenmaal op Key West aangekomen eten we een plaatselijk gerecht: Key Lime Pie.

dag
14

Het meest zuidelijke puntje van Noord-Amerika

Vandaag gaan we op stap in Key West. Ooit was dit een toevluchtsoord voor piraten en wreckers, die op schatten jaagden in de scheepswrakken. Vandaag is het een populaire plaats, en de thuishaven voor een smeltkroes van culturen. Tot de trekpleisters behoren Duval Street en de pier, waar we genieten van een geweldige zonsondergang. 

dag
15

Overseas Highway

We verplaatsen ons weer in noordelijke richting, om Key Largo te bezoeken om precies te zijn. Onderweg zullen we nog eens stoppen op 1 van de Keys om te picknicken op het strand en nog een duik in het water te nemen. Als onze magen gevuld zijn vervolgen we onze rit en komen we in de avond aan in Key Largo. 

dag
16

De onderwaterwereld van de Keys

Vroeg uit de veren want we hebben vandaag onze laatste snorkeltocht. Tijdens deze snorkeltocht bewonderen we deze prachtige en kleurrijke onderwaterwereld. Een onvergetelijke ervaring! Na de snorkeltocht genieten we nog van een laatste stuk Key Lime Pie voordat we naar Miami terugrijden.

dag
17

Miami

Deze dag staat volledig in het teken van Miami of, zoals de Amerikanen zeggen, the Magic City. Met het openbaar vervoer verkennen we het stadscentrum van Miami en zijn kleurrijke buurten. We gaan op zoek naar art deco, amusement in Coconut Grove of naar het uitbundige Cuba in Calle Ocho. De magische stad heeft voor ieder iets in petto! Ook kunnen we de prachtige huizen van de rijken bekijken vanaf de boot.

dag
18

Miami Beach

Vandaag verkennen we Miami Beach, ook wel de Amerikaanse Rivièra genoemd. Naast de kilometerslange zandstranden, staan er zeer fraaie gebouwen, in kleuren zo bont als de bevolking. Bodybuilders, modellen of bohemiens? Iedereen passeert de revue. We leren alles over de mooie gebouwen op en rondom de bekende Ocean Drive tijdens de Art Deco Tour.

dag
19
20

back home

Nog een laatste groet aan Miami voor we aan boord gaan van onze vlucht. Door het tijdsverschil landen we pas de volgende dag in Zaventem. Gelukkig doen onze fantastische vakantieherinneringen de jetlag smelten als sneeuw voor de Floridaanse zon! 

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Miami (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (Jeugdherberg, hotel of motel)
 • transport per minibus (16 d)
 • Art Deco walking tour
 • toegang nationale parken
 • snorkelen Key Largo (1d)
 • toegang Dali museum
 • Kennedy Space Centre
 • snorkeltoer manatees
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 800
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stads- en natuurwandelingen, snorkelen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • ESTA verplicht (online aan te vragen reisvergunning)

Onze voorwaarden