Hoewel het Spaanse eiland Ibiza bekend staat als ‘party island’ bij uitstek, ontdekken we met KrisKras Ibiza op een totaal andere manier. We mixen de Spaanse zon en cultuur met natuur en overgieten de reis met een pittige sportieve saus. Wie dacht aan een week horizontaal liggen op het strand, heeft het bij het verkeerde eind. Wij kiezen voor avontuur!

Eilandgevoel 

Ten oosten van Spanje liggen de Balearen. Een groep van zes eilanden waaronder het pijnboomeiland Ibiza, zo genoemd omwille van zijn indrukwekkende pijnboombossen. Van tropische zandstranden over de amandelbomen tot prachtige bloemen zoals de johannesbloem en wilde viool, we genieten maximaal van het natuurschoon op Ibiza. En misschien spotten we onderweg wel een van de dertig hagedissoorten of een gestreepte dolfijn in het wild …

Geen siësta voor ons

Hoewel de siësta nog altijd ingebakken zit in de Spaanse cultuur, zullen we er zelf weinig nemen. We ontdekken op deze reis Ibiza al wandelend, met de fiets of van op het water met ons SUP-bord en onze zeekajak! Bovendien snuiven we tijdens onze ontdekkingstocht een portie cultuur op in Eivissa en in de verscheidene finca’s – kleine, pittoreske, witgekalkte dorpen.

We overnachten in een prachtig vakantiehuis met alle comfort, dit is onze uitvalsbasis voor ons 8-daags zuiders avontuur.

Ibiza proeven

We genieten samen van heerlijke tapas. Om te bekomen van al dat culinaire genot, bekijken we een prachtige zonsondergang of nemen we misschien wel deel aan een heerlijk ontspannende yoga-sessie (optioneel). Klaar om te vertrekken?

dag
01

“Oh, we’re going to Ibiza”

We vliegen rechtstreeks richting Balearen en landen in Ibiza. Een lichte zeebries neemt ons mee naar onze verblijfplaats. ’s Avonds bewonderen we het heerlijke uitzicht samen. 

dag
02

slaperige dorpjes en de akropolis van Sant Miquel de Balansat

Tijd om onze voeten even aan land te houden en wat lokale cultuur op te snuiven. We bezoeken diverse finca’s – witgekalkte dorpjes in het binnenland. Verwacht je aan regionale cultuur, landelijke kerkjes en een klim naar de akropolis in Sant Miquel de Balansat. We lessen onze dorst in een plaatselijke taverne en genieten van de authentieke keuken. 

dag
03

kajakken

Nergens voelen we ons meer als een ‘piraat’ dan hier in het zuidelijke gedeelte van het eiland. We bevinden ons vlakbij het bekende rotseiland ‘Es Vedrà’. Een eiland van maar liefst 400 meter hoog waar tal van mythes de ronde over doen. Op een begeleide zeekajaktocht waar er voldoende tijd is om eens een verfrissende duik in het water te nemen, ontdekken we zijn magische kracht. 

dag
04

initiatie peddelsurfen

We rijden door naar het westelijke deel van het eiland. Onder een stralende zon zullen we ‘wandelen op water’ of ‘SUPPEN’ (standup paddle surfing of SUP). We smeren ons volledig in met zonnebrandolie, want de stralende Middellandse Zee stelt ons een aantal uren op de proef tijdens een excursie langs prachtige baaien en kliffen. Memorabel!

’s Avonds schuiven we aan tafel van een van de lekkere tavernes in Sant Antoni de Portmany of Sant Antonio. Alhoewel deze badplaats bekend is om zijn levendige nachtleven, laten we het clubben links liggen en rijden we door naar het noorden. Daar slapen we ergens aan de Noordwestkust.

dag
05

initiatie peddelsurfen

We rijden door naar het westelijke deel van het eiland. Onder een stralende zon zullen we ‘wandelen op water’ of ‘SUPPEN’ (standup paddle surfing of SUP). We smeren ons volledig in met zonnebrandolie, want de stralende Middellandse Zee stelt ons een aantal uren op de proef tijdens een excursie langs prachtige baaien en kliffen. Memorabel!

’s Avonds schuiven we aan tafel aan een van de lekkere tavernes in Sant Antoni de Portmany of Sant Antonio. 

dag
06

wandelen in Santa Eulària des Riu

In de voormiddag ontdekken we de prachtige omgeving in het noorden van het eiland. Tijd om even uit te rusten op de verdoken witte stranden met helder water Na een lekkere hap zijn we klaar om Santa Eulària en omgeving te verkennen. We trekken onze wandelschoenen aan en genieten van al het moois. Opnieuw overnachten we in Santa Eulària.

dag
07

het mooie oude Eivissa en de zoutvlaktes

Voor we huiswaarts keren is er nog voldoende tijd voor een portie cultuur en we ontdekken het authentieke, oude Ibiza. In de namiddag trekken we naar de zoutvlaktes die schitteren in de zon. We drinken een frisse cocktail in een van de vele leuke strandbars.

dag
08

adios!

We nemen dat beetje flower power en de vele herinneringen mee naar huis. We vliegen terug richting Zaventem, hopelijk zonder al te stramme beenspieren! 

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel – Ibiza (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen
 • vervoer ter plaatse (huurauto’s)
 • bezoek ecofarm met vegetarische maaltijd
 • begeleide tocht zeekajak (3u.)
 • gegidste SUP-tocht (3u.)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

peddelsurfen, zeekajakken, stevige wandeltochten en stadswandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden