Kopenhagen is ongetwijfeld een van de kleurrijkste en hipste steden van West-Europa. Gelegen aan de zeestraat Sont herbergt de Deense hoofdstad een waaier van designwinkels, kunstgalerijen en musea.<br/>Het overvloedige openbaar groen, de fietscultuur en de vele trendy bars en restaurants maken er een populaire trekpleister van.

Koninklijk Kopenhagen

Ook op historisch vlak valt hier heel wat te beleven. Enkele indrukwekkende monumenten zijn de laatste getuigen van de oudste monarchie ter wereld.

Sociale en andere experimenten

De Vrijstad Christiania kunnen we ook niet links laten liggen. Deze semi-onafhankelijke hippie-enclave in het hart van de stad is tegenwoordig een sociaal experiment. Bierliefhebbers blijven niet op hun honger (of dorst) zitten tijdens een bezoek aan de brouwerij van Carlsberg.

Laat je verleiden door ‘den Lille Havfreu’ – de Kleine Zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen – en amuseer je te pletter in de ‘Deense hoofdstad van het design’!  

dag
01

dagje treinen naar Kopenhagen

We sporen ’s morgens vanuit Brussel naar Kopenhagen.  Onderweg hebben we genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. ‘s Avonds komen we aan en installeren ons in een gezellige hostel. We klinken op het begin van onze citytrip.

dag
02

Kleurrijke gebouwen en kades

Het historische en commerciële hart van Kopenhagen staat deze ochtend op ons programma.  Een wandeling voert ons langs het stadhuis, het koninklijk theater, mooie pleintjes en vele kleurrijke gebouwen. In de smalle straatjes wisselen originele kleine winkels elkaar af met gezellige eetcafés.

Een boottochtje voert ons vervolgens over de kanalen naar de haven en biedt ons een mooi totaalbeeld van de stad. Na een korte wandeltocht zoeken we tussen de pastelkleurige gevels van Nyhavn een leuk restaurantje uit.

dag
03

historische fietstocht

Vandaag pakken we het iets actiever aan. Al fietsend verkennen we het historisch centrum van Kopenhagen. Langs kasseiwegen en -straatjes, over bruggen en onder bogen door bereiken we het hart van de oude stad. We passeren de oude marktplaats, en gaan de beroemde filosoof Kierkegaard achterna naar het Christiansborgslot.

In Christianshavn en Nyhavn genieten we van de Scandinavische architectuur. Zowel het theater- als operagebouw maken veel indruk. Ook het koninklijk paleis en het legendarische standbeeld van de Kleine Zeemeermin liggen op onze route.

dag
04

Kunsttempel aan de Sont

Zowel de ligging van het Louisianamuseum als de indrukwekkende collectie maken het de moeite waard om te sporen naar het noorden.  Kunstmuseum Louisiana is één van de belangrijkste ter wereld! Je vindt er zowel werken van de Cobragroep als van de Amerikaanse popartkunstenaars  Warhol of Lichtenstein. Zelfs Picasso is er vertegenwoordigd.  

In de namiddag verpozen we zoals echte Denen tijdens een uitstapje naar Klampenborg. Een wandeling door de Dyrehaven, zwemmen in de Sont of een bezoekje aan Bakken, de volkse en oudere variant van Tivoli.

dag
05

geestrijke brouwsels en andere openbaringen

In de voormiddag kan je op schattenjacht gaan naar het  Rosenborgslot. Vooral de kroonjuwelen zijn het bezichtigen waard en in het reusachtige park is het aangenaam vertoeven.
Wie zich liever geestelijk verruimt, komt in het Carlsberg Visitors Center alles te weten over het bekendste Deense biermerk. De historiek van het familiebedrijf en het productieproces worden uitgebreid toegelicht.

’s Namiddags staat Christiania op het programma. Dit semi-onafhankelijk stukje Kopenhagen doet tegenwoordig dienst als sociaal experiment.

Wie het aandurft om de uitwendige trap van de hoge toren van  de Vor Frelsers Kirke te beklimmen wordt beloond met een fenomenaal uitzicht over de stad.

dag
06

volop sfeer in Tivoli

Je krijgt de kans om Kopenhagen op eigen houtje te ontdekken. Keuze te over: kuieren langs de winkelpromenade Stroget, struinen langs de oude rommelmarkt, een bezoek aan het Nationalmuseet ...  Je kan van de gelegenheid gebruikmaken om een leuk souvenir te kopen voor het thuisfront.

In de late namiddag gaan we naar Tivoli, het meest bezochte pretpark van het land. De prachtige tuinen zijn ’s avonds gezellig verlicht met duizenden lampjes. Met een beetje geluk krijgen we er gratis livemuziek bovenop!

dag
07

terug naar af

Met een Deens ontbijt achter de kiezen vatten we de terugrit naar Brussel aan, waar we ‘s avonds aankomen.

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel-Kopenhagen(h/t)
 • alle overnachtingen (hostel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • boottocht
 • toegang Tivoli en kunstmuseum Louisiana
 • begeleide fietstocht (3u)
 • verzekeringen (bijstand, annulatie en vakantieonderbreking)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 320
Verzekeringen
Inbegrepen
 • Bijstand
 • Vakantieonderbreking
 • Annulering
Niet inbegrepen
 • Bagage: € 15
 • Prestige: € 25
 • Riskall: € 50
Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht


Onze voorwaarden