Alden-Biesen is één van dé hotspots in het heerlijke Haspengouw.We ontrafelen vandaag raadsels in een mysteriespel, genieten van een picknick en kruipen achter het stuur van eco-wagentjes voor een leuke rondrit

Alden-Biesen?

Al in de dertiende eeuw richtten dappere ridders er de Duitse Orde op. In het kasteel woonde eeuwenlang de Landcommandeur; een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Inmiddels is de oude, stoffige Landcommanderij omgetoverd tot een hip en modern internationaal cultuur- en congrescentrum. Je kan er genieten van het statige kasteel, de prachtige natuur en het park, maar ook cultuurvoorstellingen, tentoonstellingen, beurzen, enz. Je kan er ook heerlijk rustig overnachten in de natuur, shoppen in Bilzen of genieten van een terrasje in de zon. Kortom: een (dag)uitstap naar Alden-Biesen is altijd een goed idee!

Mysteriespel en picknick

In de voormiddag ontrafelen we stukje bij beetje het raadsel in mysteriespel "Bilzen Mysteries: Het Complot". Gewapend met hoofdtelefoon en tablet los je niet alleen het mysterie op, maar leer je ook het domein van Alden-Biesen beter kennen! Heden en verleden smelten samen tot één groot avontuur vol spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten, met o.a. Jan Decleir en Joke Devinck in de cast.

 Na al dat speurwerk stillen we onze honger met een lekkere picknick in het Haspengouwse groen. 

Op eco-rondrit door de regio

In de namiddag is het tijd voor nog meer actie! Met z'n vieren kruipen we achter het stuur van de 'groene' wagentjes, waar Alden-Biesen zo bekend om staat. Op die manier ontdek je Alden-Biesen pas echt op een eco-manier: de wagentjes zijn elektrisch aangedreven. We kiezen één van de vier toeristische rondritten die Bilzen en omstreken rijk zijn. Onderweg ontdek je pittoreske dorpjes, mooie hoeves, kastelen, open velden, uitgestrekte bossen, natuurgebieden en holle wegen. Zo heb je Haspengouw nog nooit gezien!"

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 5 / max. 7
Inbegrepen
  • spel Het Complot
  • picknick
  • groene wagentjes-rit
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
Reisbudget
€ 5
Activiteitsgraad
Praktisch

We spreken af rond 9u30. 

We keren huiswaarts rond 16u 30.


Onze voorwaarden