Voor deze activiteit moeten we vroeg uit de veren. Maar geen zorgen, onze ochtendlijke inspanning wordt beloond met een wandeling in een rustig en pittoresk landschap.

De wandeling voert ons door een bosrijk gebied gelegen tussen de treinstations van Jemelle en Marloie. Ze brengt ons van de Famennestreek naar de Ardennen. Onderweg passeren we de dorpjes Ambly, Nassogne en Hargimont.

Deze halte is groen

De afstand van deze Groene Haltewandeling bedraagt ongeveer 22,5 km.

Het idee achter een Groene Haltewandeling is dat de verplaatsing naar het startpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt verloopt via het openbaar vervoer.  Deze wandeling in Wallonië is één van de vele wandelingen die je in België kan doen volgens dit principe, uitgewerkt door TreinTramBus. Meer informatie vind je terug op www.groenehalte.be

Toegankelijkheid van de route

Op deze wandeling wisselen onverharde en verharde wegen elkaar af. Sommige paadjes kunnen er bij regenweer nogal modderig bijliggen. Stevige schoenen zijn daarom aan te raden.

Vertrek en aankomst

De wandeling start omstreeks 10u45 aan het NMBS-station Jemelle en is dus vlot met de trein te bereiken. Eindigen doen we in Marloie. Zowel het station Jemelle, als het station van Marloie beschikken over een rechtstreekse verbinding met Brussel.

Opgelet: het begin- en eindpunt van deze wandeling zijn niet dezelfde. Kom je met de wagen, dan moet je zelf voor vervoer te zorgen tussen Marloie en Jemelle.

Vertrek en aankomst

Uur van vertrek: rond 10u
Einduur: tussen 17u en 18 uur

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
  • KrisKras-begeleiding
  • drankje achteraf
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • picknick
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 5
Activiteitsgraad

wandeling van +/- 22 km

Belangrijk
  • Vergeet zeker je handgel en je mondmasker(s) niet voor eigen gebruik.

Onze voorwaarden