Deze daguitstap is een toffe, groene en boeiende manier om door onze gids alles te weten te komen over biologische voeding, korte keten en lokaal en seizoensgebonden teelt. We gaan zelf aan de slag om daarna te genieten van een heerlijke bio-maaltijd.

We spreken om 10 uur af aan De Lochting in Roeselare. Dit is een bloeiend biologisch bedrijf met een hart voor de natuur. 

Vandaag staat lekker en seizoensgebonden eten centraal. We volgen een vier uur durende workshop waarbij we met nieuwe smaken en combinaties aan de slag gaan. In deze workshop ontdekken we de smaak en de voordelen van biologisch en vegetarisch koken. Creatief koken met seizoengroenten en nieuwe smaken & combinaties ontdekken, waarbij de groenten optimaal verwerkt worden en er bijna geen groente afval is. 

Niets dan voordelen dus: vol van smaak, beter voor het milieu, goedkoper en gezonder.

Na het eten is het tijd om achter de schermen te gaan piepen. We komen alles te weten over hun activiteiten: ecologisch groenonderhoud en aanleg, biologische tuinbouw en een verpakkings -en verwerkingsafdeling voor biologische voedingswaren. Deze mensen werken met een enorme passie en zorgen ervoor dat ook kwetsbare mensen aan de slag kunnen op deze fijne plek. 

Let op: Deze daguitstap is op een donderdag in de paasvakantie, dus geen weekenddag 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • Veggie kookworkshop met lokale bio producten + uitleg + lekker smullen
  • Maaltijd + drank
  • Rondleiding met uitleg door gids (1u.) doorheen het biobedrijf
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
Activiteitsgraad
Praktisch
  • Locatie: Roeselare 
  • We starten rond 10u en eindigen omstreeks 16u
  • Er kan een carpool georganiseerd worden naar de activiteit. 

Onze voorwaarden