De Midden-Oosterse keuken is een smeltkroes aan geuren en smaken. Altijd zelf al eens met smaakmakers zoals sesampasta en gepekelde citroen aan de slag willen gaan? We koken samen een heerlijk diner bij elkaar.

Met kruiden en specerijen zoals munt, komijn, kaneel, saffraan en gerookte paprika is het echt niet moeilijk om de sfeer van het Midden-Oosten in je keuken te toveren. Probeer de hummus met groene olijven of de köftespiesjes met pistachenootjes als hapje vooraf.  Experimenteer met döner kebab als stevige snack.

En maak je tafelgenoten blij met aubergine, gevuld met zoete aardappel en feto/feta, serveer ze de groentecouscous met saffraan uit de oven of verras ze met een tajine met gepekelde citroen.

 

We spreken af in de late namiddag, om samen een heerlijk avondmaal klaar te maken.

Succes verzekerd!     

Praktisch

  • 17u15: afspraak in de Vegetarische Kookstudio in Gent
  • 17u30-19u30: na verwelkoming, algemene uitleg en informatie over de gerechten en producten, gaan we samen aan de slag.
  • tot 21u30: we smullen van het lekkers dat we zelf gemaakt hebben. Daarna evalueren we onze kookkunsten terwijl we samen afwassen en opruimen. 
Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 7 / max. 9
Inbegrepen
  • kookworkshop (incl. eten)
  • ingrediënten
  • recepten
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • vervoer heen en terug
  • drankjes (ter plaatse te betalen)
Reisbudget
€ 5
Activiteitsgraad
Praktisch

Je neemt best een schort mee en eventueel een extra potje om eventuele overschotjes mee naar huis te nemen.


Onze voorwaarden