Educatief spel rond duurzaam reizen

Een spel voor scholen of (jeugd)verenigingen.

Zelf te geven of door KrisKras begeleid

De wereld moet schoner, zuiniger, sterker, mooier en duurzamer worden. Duurzaam toerisme is geen gemakkelijk thema. Jongeren vinden dit vaak een ver-van-mijn-bed-show.

Toch kunnen we jongeren bewuster maken van hun gedrag en de gevolgen hiervan. Duurzaam reizen is eigenlijk niets meer dan rekening houden met de 3 P’s: People, Planet en Profit.

Speciaal voor deze doelgroep heeft KrisKras een boeiend spel ontwikkeld om het thema 'duurzaam reizen' bespreekbaar te maken.

Reiskriebels met grenzen

reiskriebels spel 3    reiskriebels spel 2

Educatief spel met vormingspakket

Ons educatief spel voert de leerlingen door Krastanië. De bedoeling is dat ze duurzaam doorheen het land reizen. De uitdaging is met respect voor de mensen en de natuur door Krastanië te reizen. Daarnaast moeten de reizigers ook rekening houden met de economische gevolgen van hun reis.

Wie dit allemaal goed doet, verdient duurzaamheidscredits. Wie het meeste duurzaamheidscredits heeft op het einde van het spel, is de winnaar.

Wie? voor jongeren tweede graad aso/tso, derde graad bso.

Inhoud? lesvoorbereidingen voor drie lessen, een educatief spel, een duidelijke handleiding met achtergrondinfo en theorie over duurzaam toerisme, bijhorende werkblaadjes (en oplossingen), een ict-groepsopdracht.  Alles is ook digitaal bijgevoegd op een cd-rom.

Eindtermen? Deze vorming sluit aan bij de nieuwe VOETEN 2010 (context 4), vakgebonden eindtermen aardrijkskunde, PAV, MAVO, toerisme, biologie en natuurwetenschappen en past perfect binnen de EDO-scholen gesteund door het ministerie van onderwijs.

Bestel het spel

Bestellen bij het Centrum voor Informatieve Spelen (CIS)

Meer info: klik hier

KrisKras spelbegeleiding

Heb je liever dat wij het spel komen uitleggen aan de leerlingen? Dat kan. We komen het spel ter plaatse begeleiden en geven concrete tips aan de jongeren passend binnen de leerplandoelstellingen.

Wie? voor jongeren vanaf 15 jaar en aan maximum 24 deelnemers.

Inhoud? Concrete tips worden gegeven passend binnen de leerplandoelstellingen  via het educatief spel "reiskriebels met grenzen".

Kostprijs?  €75 per sessie + verplaatsingsonkosten vanuit Gent (€0,35/km). Deze vorming kan deels worden terugbetaald (meer info op www.wereldcentrum.be of www.kleurbekennen.be).

Bestellen of meer info?
Veerle Devillé: VeerleD@kriskras.be

Andere vormingen rond duurzaam reizen

Voor hogescholen en universiteiten maken we vormingen op maat rond duurzaam reizen.

Meer info?

Contacteert Veerle Devillé via VeerleD@kriskras.be voor alle info rond het spel of vormingen op maat.