Een duurzamer kantoor dankzij de energiecoach

Een duurzamer kantoor dankzij de energiecoach

KrisKras kreeg een energiecoach over de vloer en bespaart dankzij zijn advies nu jaarlijks tot 25 % op de energiekosten.

Een gepersonaliseerde aanpak die écht werkt

KrisKras en duurzaamheid gaan goed samen. Niet alleen wat onze reisfilosofie betreft, ook intern hebben we oog voor duurzaamheid. Zo nemen we deel aan het Vlaamse Duurzaamheidscharter. Daar maakte Veerle Devillé - duurzaamheidsverantwoordelijke van KrisKras - kennis met de Gentse Energiecoaching, maar toen was het aanbod - tot haar grote spijt - nog beperkt tot grote ondernemingen.

Het enthousiasme werkt overtuigend

Nadat de Stad Gent het energiecoachingaanbod had uitgebreid naar alle Gentse ondernemingen, werd Veerle opnieuw gecontacteerd. “De energiecoach beloofde ons resoluut om nog 25% van onze energiekosten af te halen.” Veerle: “Het was enorm aangenaam samenwerken. De energiecoach denkt mee na op maat van het bedrijf. Het is geen standaardaanpak, het is echt gepersonaliseerd. De coach heeft ook heel veel technische bagage, samen met de begeleiding en ondersteuning vormde dit een grote meerwaarde. Zeker na de audit."

Technische kennis meer dan welkom

KrisKras zit in een recent gerenoveerd gebouw en heeft een warmtepomp. Matthieu, de energiecoach, nam de warmtepomp onder de loep. Daaruit bleek dat de warmtepomp en warmwaterproductie niet optimaal was afgesteld. Er werd een overleg opgezet met de energiecoach, de installateur en KrisKras. Veerle: “Zonder de energiecoach hadden wij dit nooit geweten. Zijn technische kennis was hier meer dan welkom. Onze mogelijke besparing loopt nu inderdaad op tot 25%”. 

Laagdrempelig, goedkoop en weinig tijd

Veerle raadt alle Gentse ondernemingen een energiecoach aan. “Het is laagdrempelig, goedkoop en het vraagt niet veel tijd. Het enige wat je in principe hoeft te doen is je energierekening doorgeven. Daarnaast krijg je ook meteen een duidelijk zicht op de mogelijke besparing.” De extra begeleiding na de audit is volgens Veerle een must. “Ik wist niet goed hoe concrete actie te ondernemen, hierbij kwam de extra begeleiding goed van pas. Ook als kwaliteitsbewaking naar de aannemers en installateurs toe.”

Dat KrisKras duurzaamheid belangrijk vindt uit zich op verschillende manieren. Onze reizen organiseren we zo dat ze zo duurzaam mogelijk zijn, op verschillende vlakken (economisch, sociaal,...), we engageerden ons voor het Duurzaamheidscharter,... Deze infographic illustreert onze contrete duurzaamheidsdoelstellingen!

Ondernemer en benieuwd hoe het zit met je eigen energiekosten? Vragen of een afspraak maken? Mail naar energiecoaching@stad.gent  

 

Dit artikel verscheen eerder op de site van de Stad Gent