Florida, the sunshine state

Florida, the sunshine state

Sarina, een ervaren KrisKras-reisbegeleidster, vertelt waarom Florida één van de mooiste bestemmingen is waar ze ooit geweest is!

Twijfel je nog om deze prachtige reis te boeken? Niet doen! Ik heb deze reis 2 jaar geleden mogen begeleiden en heb het geluk dat ik in 2018 opnieuw de reisleidster ben van de reis wijzerzin. Het is voor mij zeker 1 van de mooiste bestemmingen waar ik ooit ben geweest en ik zal je in dit artikel vertellen waarom.

Relaxed op reis

De reis naar Florida is net even iets anders dan de andere Kriskrasreizen die naar Amerika gaan. Omdat Florida een staat is waar het leven er relax aan toe gaat, is onze reis dat ook. Naast het volle reisprogramma is er ook zeker tijd om even helemaal zen te worden op 1 van de prachtige stranden waar Florida om bekend staat. Of om een duik te nemen in de Golf van Mexico of de Atlantische Oceaan, waar we sowieso al de onderwaterwereld gaan verkennen door te snorkelen. De prachtige eilanden die samen de Florida Keys vormen, met elk hun eigen identiteit, vormen de scheidingslijn tussen deze 2 wateren en "Southernmost Point" op Key West bereiken wij door het volgen van de Overseas Highway. Het is een lange weg, maar door het unieke uitzicht en onze stops voelt dit niet zo aan. Elke stop heeft weer iets bijzonders en zo leren we de eilanden kennen. In Key West staat gezelligheid voorop! Door de houten huizen met hun veranda's waan je je in een paradijs, het zonnige weer draagt daar ook zeker aan bij!

See you later, alligator!

Een bangerik mag je niet zijn voor deze reis, want in de Everglades bevinden de alligators zich letterlijk soms maar op 1 meter afstand van je, en nee daar zit geen hek tussen... Natuurlijk zorgen de gidsen ervoor dat alles veilig verloopt, maar het blijft spannend!

Tijdens mijn vorige reis hadden de alligators een "Food Frenzy", oftewel een "Dinner party". Dat gaat er bij alligators iets anders aan toe dan bij ons, maar het komt er op neer dat alle alligators naar een bepaalde plek zwemmen en daar de vissen opjagen. De vissen springen vervolgens uit het water en landen zo in de bek van de alligator. Dan is het voor de alligator maar een kwestie van goed kauwen en doorslikken. 

Na de spannende dagen in de natuur stappen we nu over naar een stukje cultuur! En wat is daar geschikter voor dan het Dali-museum? Alleen het gebouw is al een bezienswaardigheid op zich.

Ontmoeting met zeekoeien, het is eens iets anders

Eerlijk is eerlijk, ik ben bevooroordeeld, maar het zwemmen met de zeekoeien is het hoogtepunt van de reis, tenminste voor mij. Hoe gaaf is het om in de natuurlijke omgeving van deze gigantische dieren met ze mee te kunnen zwemmen, en als je geluk hebt ze zelfs te kunnen aaien. Spoiler: ze zijn niet zo aaibaar als bijvoorbeeld een hond en ja het zijn niet de mooiste dieren op aarde, maar ik ben gek op ze en zal er ook alles aan doen om ze deze keer weer te zien!

Een pretpark mag natuurlijk niet ontbreken

Na de relaxte dagen zoeken we de spanning weer op, dit keer alleen niet met wilde dieren, maar door onze longen uit ons lijf te schreeuwen in 1 van de pretparken. In Orlando vinden we alle pretparken die er toe doen in de wereld! Een kwestie van kiezen dus, kies je voor het magische Disney, voor het spannende Universal of heb je nog niet genoeg van de dieren en kies je voor Seaworld?

En het letterlijke hoogtepunt van de reis is ons bezoek aan het Kennedy Space Center, hoger dan dat zij gaan gaat namelijk niemand. We leren veel over de NASA en over het verleden en de toekomst van de ruimtevaart. 

Om de spanning uit ons lijf te krijgen maken we mooie wandelingen door het Ocala National Forest en kunnen we lekker afkoelen in een meertje. Hier kunnen we ook lekker samen picknicken met fluitende vogels als achtergrondmuziek. 

Welcome to Miami

Nu we het grootste deel van Florida bezocht hebben willen we natuurlijk wel weten hoe het komt dat Florida is zoals wij het kennen. De Spaanse roots van Florida liggen in St. Augustine en wij gaan bekijken wat er vandaag de dag nog te vinden is om erachter te komen waarom de Spanjaarden juist voor dit deel van Florida hebben gekozen.

Op Cocoa Beach relaxen we en spotten we hippe surfdudes en knappe meiden in bikini, of zijn we dat zelf al? 

We sluiten de reis af met het bezoek aan Miami. Miami is een stad waar je moet geweest zijn. De mooie boulevard, Ocean Drive, de prachtige zandstranden met de leuke strandwachthuisjes en de nachtclubs laten het Miami zien zoals we het kennen uit de film. In het vliegtuig brandt onze eigen film over de reis die we hebben gemaakt met onszelf in de hoofdrol nog op ons netvlies.

Ik kan al niet wachten om met jullie naar Florida te trekke! Tot snel??