Wedstrijd Happy Planet: De Napels-reizigers winnen een duurzame daguitstap!

Wedstrijd Happy Planet: De Napels-reizigers winnen een duurzame daguitstap!

Deze zomer zat de ‘Happy Planet’ van KrisKras mee in de reiskoffer van heel wat KrisKrassers. De meer dan 25 spelen uit deze gids daagden hen uit om duurzamer te reizen. 

Want mee gaan op KrisKras-reis, da’s reizen met respect voor locals en de natuur met aandacht voor eerlijke handel.

Reisbegeleidster Dominique en haar groep namen samen met meer dan 30 andere groepen deel aan onze zomerwedstrijd. Ze stuurden ons een postkaart op met daarop de Ecolonisten, kleine mensen met een grote impact. De Ecolonisten waren hun trouwe metgezellen op reis in Italië. Zij fietsten mee in de regen in Napels, propten zichzelf mee in de overvolle minibussen op Capri en genoten mee van de kookworkshop van Parmigiana Di Melanzana. Ook tegen de gratis limoncello’s in Italië zeiden ze geen nee! Door de Ecolonisten leerde de groep heel wat bij over afval, de wereldbevolking, duurzaamheid, transport, … Ideaal als tussendoortje of tijdens het wachten op de boot. En er werd veel gelachen! 

De avonturen van de ecolonisten werden vastgelegd op foto en gedeeld via Instagram. Ze maakten er een heel verhaal van, met elke Ecolonist als personage. Enkele foto's werden via postkaart naar KrisKras gestuurd als inzending voor onze zomerwedstrijd. Het postkaartje kon op de meeste bijval rekenen op Facebook, waardoor ze met de hoofdprijs gingen lopen! De groep mag op kosten van KrisKras op duurzame daguistap. In het voorjaar zullen ze gaan suppen, urban golfen en vegetarisch lunchen met alles er op en er aan in Mechelen. Proficiat!

Nieuwsgierig geworden naar de avonturen van de Napels-groep? Bekijk het verhaal van de Ecolonisten op Instagram via het account van Dominique: @sonrisa_siempre_viajando. Hun verhaal begint als volgt: "Ecolonist Lola, de vriendin van François, gaat er vandoor met de rijke Fabio op Capri."  Lees zelf het vervolg …

 

Veerle Devillé