5 eilanden waar je met KrisKras naartoe wil

5 eilanden waar je met KrisKras naartoe wil

Beleef het eilandgevoel op deze 5 KrisKrasreizen die deze zomer op het programma staan!

 

  • Cultuur, natuur en mythologie staan in de Kreta-reis centraal.  Bezoek het legendarische Knossos en kom alles te weten over de Minotaurus. De zoektocht naar de geboorteplaats van Zeus brengt ons naar de beroemdste en indrukwekkendste grot van Kreta: de Díktigrot.

We wandelen door de dodenvallei en ontdekken de langste kloof van Europa: de Samaria-kloof. Stevige stapschoenen zijn vereist! Chania is volgens velen de mooiste stad van Kreta en omstreken. Dat is te danken aan het Venetiaanse en Ottomaanse architecturale erfgoed. Afsluiten doen we bij KrisKras in Elafonisi, een aantrekkelijk strand waar we luilekkeren als God in Griekenland.

  • Cultuurliefhebber vinden in Sicilië alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie! Authentieke vissersdorpen, tot de verbeelding sprekende steden, goudgele stranden en de Etna, letterlijk een hoogtepunt. We starten in  de hoofdstad Palermo. Met zijn kleine straatjes, druk verkeer en driedubbel geparkeerde vespa’s. Ook Siracusa met z’n Griekse monumenten en het kleinere Cefalu staan op ons programma. Taormina is spectaculair gelegen en biedt prachtige vergezichten en zonsondergangen. Ook Catania met de beroemde vismarkt moet je gezien hebben.

De Etna, de grootste werkende vulkaan van Europa, heeft zowel een weelderige vegetatie als zwarte lava. Samen met een gids bewandelen we de flanken en bewonderen we de creaties van dit natuurfenomeen. De schitterende natuur en de overheerlijke Siciliaanse keuken maken deze vakantie af.

 

  • Deze zomer reizen we 2 keer af naar Ibiza. Niet om te gaan clubben, wel om kennis te maken met de prachtige natuur op dit zonnige eiland. We ontdekken het eiland vanuit een prachtig vakantiehuis, al wandelend, fietsend, of vanop het water op een SUP-board of zeekajak. Natuurlijk is er ook tijd om tot rust te komen en te genieten van een rozerode zonsondergang en een drankje op het strand.

De witgekalkte dorpjes langs de route brengen ons in zuiderse sferen, en natuurlijk smullen we van alle lekkernijen die het Middellandse Zeegebied te bieden heeft. De reis die vertrekt op 2 september is al volzet, maar voor vertrek op 27 september zijn nog plaatsen vrij!

 

  • Sardinië herbergt witte zandstranden en indrukwekkende kliffen, maar ook uitgestrekte bossen in het binnenland. Met KrisKras reis je in 14 dagen het hele eiland rond. Een mini-cruise langs de allermooiste kuststrook van Sardinië; een wandeling in de 'Grand Canyon van Europa', cultuur en een wijndegustratie in de gezellige stadjes,... en vergeet de gratis voetmassage niet die je dankzij het kwartszand op schiereiland Is Aruttas zal krijgen! Deze reis is een mooie afwisseling tussen inspanning en ontspanning. We vertrekken op 1 september!
  • Wil je liever naar de Azoren? Op deze eilandentocht verkennen we maar liefst 5 eilanden! Deze reis is ideaal voor wie sportief is én net iets meer wil! Exotische planten en bloemen, vulkanische kraters, bergen en watervalletjes. Een paradijs voor natuurliefhebbers. We beklimmen Pico, de hoogste vulkaan van Portugal. Aan de top van de vulkaankrater genieten we van het uitzicht …

We bezoeken een ananaskwekerij en maken een rondrit met uitzicht op theeplantages! Uniek in Europa. In de Atlantische Oceaan gaan we in kleine boten op zoek naar walvissen en dolfijnen! Deze dieren worden beschermd in projecten van ecotoerisme.