Frankrijk topbestemming volgens de Belgen

Frankrijk topbestemming volgens de Belgen

Wie met de wagen op reis gaat, … komt nog steeds vooral in Frankrijk terecht. Frankrijk is dan ook in 2018 de belangrijkste vakantiebestemming van de Belgen. Ook KrisKras trekt met de minibus richting La Douce France

Met zijn prachtige brede stranden afgewisseld met rotsachtige kleine baaitjes en ruige kustplaatsen heeft Bretagne een prachtige afwisselende kuststrook. De natuur is er op sommige plaatsen overweldigend mooi, met de zee bijna altijd op de achtergrond. Het heuvelachtige binnenland nodigt uit tot wandelen en fietsen. KrisKras slaat hier dan ook 11 dagen lang zijn tenten op. 

Begin je al te dromen bij de woorden ‘Provence’ en ‘Côte d’Azur’? . Logisch: ze vertegenwoordigen het summum van vakantiegenot. Alle elementen zijn aanwezig bij deze topbestemming: een mediterraan klimaat, onovertroffen landschappen en een culinaire voltreffer! Met KrisKras kan je 14-dagen lang genieten van een avontuurlijke vakantie waar we wandelen, fietsen, kajakken en paardrijden in deze fantastische regio.

Wil je nog een stapje verder gaan en je helemaal één voelen met de natuur? Dan is de Gorges du Tarn met zijn  overweldigende natuurlandschappen, zeker iets voor jou. Deze reis voor sportievelingen neemt je mee op kajakavontuur op woeste rivieren die zich een weg banen dwars doorheen de bergen. Wandelen doen we op les Causses, de hoogvlaktes, en les corniches, de flanken. Je zal ongetwijfeld genieten van een imposant zicht op de Tarn die zich als een slang doorheen de kloof slingert.

Op een andere Frankrijkreis is de rivier de Ardèche degenen die ons leidt. Duizelingwekkende kloven, glooiende heuvels, uitgestrekte wijngaarden en mysterieuze grotten bevinden zich langs deze rivier. Op deze actieve 8-daagse reis doorheen Zuid-Frankrijk  passeren we rustieke dorpjes, ruïnes en zelfs een verborgen waterval. Twee dagen lang verkennen we met de kajak de diepe kloven en rotsformatie. Overnachten doen we aan de oever.

Dat de Alpen één van de drukst bezochte toeristengebieden ter wereld zijn heeft vooral te maken met het aanbod aan verschillende bergsporten, zowel in de winter als in de zomer. Op de 10-daagse KrisKras-reis naar de Franse Alpen verkennen we onder andere de Vanoisestree. Op deze unieke 4-daagse huttentocht staat klimmen centraal. Maar de inspanningen worden beloond met adembenemende uitzichten.

Liever wat rustiger en wat korter  op bezoek in Frankrijk? Dan is de reis naar de Vogezen misschien iets voor jou.  Een 4-daagse reis op maat van natuurliefhebbers.  De tochten zijn niet te lang, maar er zitten af en toe pittige hellingen in. Toch houden we een rustig tempo aan om zo veel mogelijk van de omgeving te kunnen genieten. En uiteraard is er ook hier plaats om te genieten van al het lekkers uit de Franse keuken, al dan niet met een glas heerlijke wijn.

Nog een andere rivier is de  Drôme. Ook rond deze rivier (en Frans departement)  maakten we een magnifieke reis. Al wandelend, varend en door het water ploeterend verkennen we deze streek. De rotsen van de Vercors in het noorden. Lavendelvelden en olijfbomen met de Mont-Ventoux op de achtergrond in het zuiden. Daartussen afwisselend beboste hellingen en een ruig landschap met steile kloven, uitgesleten door beken. En overal wijngaarden en dorpjes die al eeuwen onveranderd lijken. Aan variëteit in landschap ontbreekt het niet op deze reis.