Zomerwedstrijd 2018 - KrisKras goes veggie

Zomerwedstrijd 2018 - KrisKras goes veggie

Een nieuwe zomer, een nieuwe zomerwedstrijd! Dit jaar maak je kans op een lekker etentje met je KrisKras-groep door op reis af en toe een veggie-dag in te lassen. Stuur jullie foto en recept in - en WIN!

Wat?

Deze zomer daagt KrisKras je uit! Las met je KrisKras-groep op reis minstens één 'veggie dag' per week in en ding mee naar de prijs: een (vegetarisch, ahja!) etentje met de hele groep.

Waarom? Omdat veggie eten lekker is én je verbruikt een hele hoop CO² minder. Want vlees eten weegt zwaar door op je ecologische voetafdruk. We willen tijdens deze zomer minstens 2 ton CO² besparen met KrisKras. Met jouw hulp?

Hoe doe je mee?

Stuur tijdens of na je reis (tussen 1 juli en 30 september) een mail naar claire@kriskras met daarin:

  • Jullie origineelste ‘veggie’ foto van op reis 
  • Een lekker lokaal veggie-recept 

1 inzending per reisgroep.
Wie weet wint jouw groep wel het vegetarisch etentje dat we weggeven?

Deze wedstrijd loopt van 1 juli t.e.m. 30 september
We bundelen alle foto's en recepten op onze Facebook-pagina.
Tussen 1 en 15 oktober kan daar gestemd worden op de leukste inzending. 

Tijdens de zomer zullen we je via onze website en Facebook inspireren met veggie tips en lekkere gerechtjes, je staat er niet alleen voor!

Waarom veggie?

(Af en toe) vegetarisch eten is één van de vele dingen die je zélf kan doen om duurzamer te leven. We willen hier wel aan toevoegen dat dit in bepaalde landen niet evident is en dat daar dan andere duurzaamheidsprincipes zoals ‘respect voor de lokale bevolking’ primeren. Wanneer je in Zweeds Lapland een rendierenstoofpot voorgeschoteld krijgt op je geplande veggie-dag of tijdens een trekking in Tanzania trots wordt ontvangen door de lokale bevolking die je wil verwennen met een portie vlees, bijvoorbeeld.

‘KrisKras goes veggie’ maar dus op pragmatische wijze. 

Deze wedstrijd is niet de enige manier waarop we willen stimuleren om minder vlees te eten. Zo deden we mee met edities van 'Dagen zonder vlees'. Vanaf 2018 voorziet KrisKras trouwens enkel nog vegetarische maaltijden voor haar reisbegeleiders op activiteiten en vormingen. Met de lekkerste en meest gevarieerde menu's tot gevolg!
Op die manier proberen wij onze reisbegeleiders te sensibiliseren en inspireren, zonder dat wij willen opleggen dat iedereen daarom ineens fulltime vegetariër moet worden.

 

Meer lezen? 

https://www.evavzw.be/

https://dagenzondervlees.be/

https://www.zininmeer.be

http://www.watervoetafdruk.be/zuivel-vlees-vis-vervangers