KrisKras goes veggie - Lynns succesrecepten

KrisKras goes veggie - Lynns succesrecepten

KrisKras kan elk jaar beroep doen op meer dan 200 gemotiveerde reisbegeleiders. Velen van hen zijn ook veggie-lovers. Vandaag stelt reisbegeleidster Lynn haar favoriete veggie-menu aan ons voor.

 Frisse zomersalade (voorgerecht)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g halloumi
  • 300 g rucola
  • 1 granaatappel
  • Peper
  • Frambozenazijn

Bereiding:

- Snij de halloumi in plakken van 1/2 cm.
- Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe geen olie in de pan.
- Leg de plakken halloumi in de pan, zet het vuur laag en laat de kaas langzaam warm worden en grillen.
- Snij de granaatappel open en haal de pitjes er uit.
- Leg de halloumi bovenop de salade en voeg naar smaak nog wat peper toe. 

Om dit wat meer body te geven als maaltijdsalade kan je er ook rode biet of avocado bijvoegen, eventueel met quinoa er bij.

Gevulde courgette (hoofdgerecht)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote courgettes
  • 200g couscous 
  • 250g feta
  • 4 dl groentebouillon
  • 120g artisjokharten op olie, uitgelekt
  • 80g ontpitte zwarte olijven 
  • 1/4 bussel basilicum
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • enkele takjes munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

- Verwarm een portie groentebouillon.
- Verhit je grillpan op een stevig vuur.
- Strooi de couscous in een pot en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels wellen.
- Spoel de courgetten schoon en snij elk exemplaar overlangs in tweeën. Snij ook de bolle zijde een beetje bij, zodat elke halve courgette stabiel blijft staan, wanneer je ze straks opvult.
- Gril de vlakke zijde van de courgettes op de bloedhete pan. Na een paar minuten neem je de groente van de grill.
- Lepel de zachte kern uit elke halve groente. Hak het courgettevlees fijn en roer het door de gewelde couscous.
- Schep de opgelegde artisjokharten uit de pot en zet er even het mes in.
- Schep de kleine olijven bij de couscous en voeg ook de gehakte artisjokharten toe.
- De olie van de olijven en de artisjokharten maken de couscous smeuïg. Voeg enkel indien nodig wat extra olijfolie toe.
- Snij de feta in kleine dobbelstenen. Verzamel de verse kruiden en spoel ze schoon. Hak de blaadjes platte peterselie, basilicum en munt matig fijn.
- Roer de kruiden en de pittige kaas door de couscous en proef. Kruid de mengeling met peper van de molen en wat zout.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schep kruidige couscous in de deels uitgeholde halve courgettes.
- Leg de gevulde courgettes op een schaal en druppel er een scheutje olijfolie over.
- Schuif ze in de hete oven van 200°C gedurende 30 minuten. Je kan de courgettes ook gewoon even koken en dan vullen met de mengeling die je er voor door elkaar hebt geroerd en dus ook helemaal warm is.

Smakelijk!

KrisKras goes veggie?

Een nieuwe zomer, een nieuwe zomerwedstrijd! Dit jaar maak je kans op een lekker etentje met je KrisKras-groep door op reis af en toe een veggie-dag in te lassen. Stuur jullie foto en recept in - en WIN! Meer info vind je hier.

Bronnen: Jeroen Meus en Lynn Abs