Tips & tricks voor vegetarisch reizen

Tips & tricks voor vegetarisch reizen

Op reis lijkt het soms extra moeilijk om geen vlees te eten. Want wat zit er in die stoofpot in dat streetfood-kraampje?
Wij geven je een paar tips mee om vlot vleesloos te reizen!

1. Eet op straat – Vegetarisch eten op straat, kan dat? Zeker! Je wijst gewoon aan wat je wel en niet in jouw gerecht wil.

2. Leer de taal – Leer te zeggen dat je geen vlees eet of laat het iemand, bijvoorbeeld de hosteleigenaar, voor je opschrijven. Zeg liever dat je geen vlees eet, in plaats van dat je vegetariër bent, want dat begrijpen mensen eerder.

3. Pas op met soepen en bouillons – Soep, bijvoorbeeld voor noodles of bouillon is vaak gemaakt van dierlijke producten.

4. Maak het bekend – Zeg vooraf aan je reisbegeleider en de groep dat je vegetariër bent. Dan kan hij/zij er rekening mee houden.

5. Neem eigen eten mee – Heb je een lange busreis voor de boeg? Neem eigen eten mee! Vaak stopt de bus voor lunch, maar je bent overgeleverd aan het assortiment van de, meestal eenvoudige, wegrestaurants.

6. Blijf gezond – Zorg ervoor dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Ben je thuis gewend veel noten, peulvruchten en kaas te eten? Probeer te checken of je deze goede gewoonte ter plaatse ook kan volhouden!

7. Doe wat research – Via de app ‘Happy Cow’ vind je vegetarische restaurants over de hele wereld.

Smakelijk!

KrisKras goes veggie?

Een nieuwe zomer, een nieuwe zomerwedstrijd! Dit jaar maak je kans op een lekker etentje met je KrisKras-groep door op reis af en toe een veggie-dag in te lassen. Stuur jullie foto en recept in - en WIN! Meer info vind je hier.

Bron: https://www.backpackgek.nl