Waarom de reis naar de Elzas in 2017 de max was...

Waarom de reis naar de Elzas in 2017 de max was...

An-Sofie ging vorig jaar tijdens de herfstvakantie mee op reis naar de Elzas, en liet ons onlangs weten hoe tof dat was.
We delen haar ervaringen graag met jullie!

An-Sofie: De reis naar de Elzas was mijn eerste KrisKras-reis. Ik vond het leuk om er even in gezelschap op uit te kunnen trekken!
Als ik zelf op reis ga, is dat meestal met de trein. Maar het leuke aan met de minibus reizen, zoals we in de Elzas deden, is dat je ook de kleine dorpjes kan bereiken, wat met de trein niet altijd mogelijk is. Dat het een duurzamere manier is om met leeftijdsgenoten een stukje Europa kan bewonderen, is natuurlijk mooi meegenomen.

De Elzas is een prachtige streek met gekleurde huisjes waar ik kon naar blijven staren. 

Ik vond het een zeer gevarieerde reis wat betreft de activiteiten. Wat mij zeker is bijgebleven is het écomusée d’Alsace = Bokrijk in de Elzas. Leuk om in rond te wandelen en om oude beroepen beter te leren kennen. 

De grappigste activiteit voor mij, was de kleinschalige wijnkelder waar we wijn (en heerlijk druivensap) konden proeven. 

Overnachten deden we in een heel gezellig vakantiehuis waar 's avonds tijd was voor een spel en voor de liefhebbers van DVD's. De collectie was gigantisch! 

En voor diegenen die dit jaar meegaan: vergeet zeker in een restaurant niet de flammekuechen uit te proberen, want die zijn echt overheerlijk!