Fietsen op KrisKras-reis

Fietsen op KrisKras-reis

De Tour de France nadert dit weekend zijn einde! Nog niet genoeg van het fietsen? Op onze reizen nemen we regelmatig eens een dag de fiets!

Dat is een duurzame manier om een streek te verkennen, waarbij je echt de tijd hebt om te genieten van je omgeving, om eens een praatje te maken met een local, en om plekjes te bereiken die met de auto of bus verboden terrein zijn.

Hieronder sommen we enkele van onze komende reizen aan waarop een fietstocht(je) deel uitmaakt van het programma:

- in Baskenland trekken we per fiets even het Baskische binnenland in en bereiken we het indrukwekkende massief van Aiako Harria. In dit natuurpark maken we een mooie wandeling vooraleer we terugfietsen en van de lokale tapas gaan genieten.

- in Oost-India verkennen we met de fiets het groene platteland rond de oude stad van het pittoreske stadje Puri

- in Libanon neemt een lokale gids ons mee op een culinaire fietstocht. Mmm, Libanese hapjes en de highlights van Beiroet in 1 klap!

- op dag 3 in Normandië verkennen we een namiddag het Normandische heuvelachtige landschap vanop de fiets. Een degustatie van het lokale drankje cider mag hier niet ontbreken. 

- in Costa Rica nemen we 2 keer de fiets: één keer om vruchtbare streek rond de vulkaan Arenal te zien, een tweede keer gaat de tocht langs dorpen, cacaoplantages en regenwoud aan de Caribische kust.

Fuerteventura: op dag 3 nemen we de fiets om visserhavens, een vuurtoren en de rood-geel gekleurde vulkaan Montaña Colorada te bezoeken

- fietsen in Zuid-Thailand? Op het mooie eilandje Koh Yao Noi rijden we een dagje langs rijstvelden, rustige dorpjes en afgelegen stranden. Genieten!

- zelfs in Laos nemen we de fiets: in Luang Prabang om de vele bezienswaardigheden makkelijker te kunnen bereiken. 

Spring je mee in het zadel?