Corona-update: Minibusreizen geannuleerd

Corona-update: Minibusreizen geannuleerd

Tot onze grote spijt moesten we ook de Europese minibusreizen, waarvan we lang goeie hoop hadden dat ze konden doorgaan, annuleren. 

We waren zeer hoopvol na de opening van de grenzen op 15/6: de minibusreizen binnen Europa zouden kunnen doorgaan! 

Jammer genoeg is er absoluut geen duidelijk regelgevend kader voor Europa en nog minder voor groepsreizen. Grenzen gaan open, maar blijven vaak nog dicht voor Belgen, of er wordt een 14-daagse quarantaine opgelegd.
In elke land gelden andere regels. En daar moeten wij ons aan houden: veiligheid primeert nu eenmaal.

De voorbije week hadden we, door dit gebrek aan een kader, intensief contact met verschillende ambassades en overheden. Daaruit hebben we moeten besluiten dat met de minibus reizen momenteel tóch geen optie is.

Het is bijvoorbeeld zo dat er in veel landen de 10-personen-regel niet geldt.  Daardoor zouden we in de minibus een afstand van 1 meter tussen alle passagiers moeten garanderen. Dit blijkt organisatorisch niet haalbaar.

Uiteraard hebben wij alternatieven overwogen, zoals meerdere kleine auto's in plaats van een minibus. Dat zou door de social distancing-regel in het buitenland echter willen zeggen dat er 4 auto's met telkens 2 personen zouden moeten reizen, terwijl de vaste kosten gelijk blijven. Ook op vlak van groepsdynamiek en duurzaamheid vinden wij dit geen goede optie. Op rondreis met het openbaar vervoer in een afgelegen streek en verminderderde dienstregeling is evenmin een optie.

Tot onze grote spijt moeten we dus deze reizen alsnog annuleren. Wij hebben ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk mensen toch van een mooie reis te laten genieten in een land met groen reisadvies, maar de strenge regelgevingen maken dit onmogelijk.

We hopen op jullie begrip, en uiteraard kan je rekenen op een tegoedbon voor je geannuleerde reis.
Check daarvoor zeker je mail en vul het formulier in dat we je toesturen.
Raadpleeg voor meer info ook onze pagina met Corona-updates en -info.