Zomerwedstrijd: Meet the Locals

Zomerwedstrijd: Meet the Locals

Een nieuwe reiszomer, een nieuwe zomerwedstrijd!
Dit jaar maak je kans op een toffe daguitstap op maat van je KrisKras-groep, door op reis in gesprek te gaan met de locals. Stuur een foto mét verhaal in - en WIN!

Wat?

Deze zomer daagt KrisKras je uit om in gesprek te gaan met de locals op reis! Want duurzaam reizen is meer dan aandacht hebben voor je ecologische voetafdruk. Ook respectvol omgaan met de mensen ter plaatse hoort daarbij. KrisKras wil je stimuleren om écht contact te leggen met mensen die je op reis ontmoet. De kok van dat ene lekkere restaurantje, die sympathieke gids, of gewoon iemand die je op het dorpsplein of op café ontmoet.

Hoe doe je mee?

- Deel vóór 30 september op Instagram een foto van je groep met één of meerdere locals waarmee je in gesprek bent gegaan, en tag KrisKras (@kriskrasreizen). Zorg dat de persoon die dit post een openbaar profiel heeft, anders kunnen wij dit niet zien!

- Stuur een mail naar zomerwedstrijd@kriskras.be met daarin:

  • De foto (die je ook gepost hebt)
  • Stel je lokale gesprekspartner voor (straffe verhalen of anekdotes mogen 😉) en vertel waarom je met juist deze persoon gebabbeld hebt

1 inzending per reisgroep.

Wie weet wint jouw groep wel een daguitstap op maat? Het ideale reüniemoment!

Deze wedstrijd loopt van 1 juli t.e.m. 30 september

We bundelen alle foto's en verhalen op onze Facebook-pagina. 

Tussen 1 en 15 oktober kan daar gestemd worden op de leukste inzending. 

Tijdens de zomer inspireren we je via onze website en social media met Meet The Local-verhalen van onze eigen partners in het buitenland.

Door deel te nemen aan de wedstrijd, onderschrijf je het wedstrijdreglement.

Waarom?

Wij vinden dat reizen meer is dan de bezienswaardigheden afvinken van je bucket list. Echt in dialoog gaan met mensen ter plaatse zorgt voor een beter wederzijds begrip en een open blik op andere mensen en culturen. Daarom willen we met deze actie onze reisbegeleiders en deelnemers stimuleren om op een respectvolle manier andere landen te ontdekken en mensen te ontmoeten, en om zo uitwisseling en begrip te vergroten. 

Zoals altijd vertrekken we vanuit de visie om op een verantwoorde en respectvolle manier het gastland te bezoeken. Dit doen we door respect te tonen voor de 3 P's: People, Planet en Profit (zonder de P van 'Pleasure' uit het oog te verliezen).

De zomeractie van dit jaar vraagt extra aandacht voor de P van People. Toerisme heeft een enorme impact op de lokale bevolking van ons gastland, dat heeft de coronapandemie nog maar eens duidelijk gemaakt. De keuzes die we maken op reis bepalen bijvoorbeeld waar ons geld naartoe gaat. Waar we eten en slapen, welke activiteiten we doen en met welke organisaties we samenwerken,… Binnen KrisKras kiezen we voor een zo direct mogelijke connectie met de lokale handelaars, organisaties en mensen. 

Wat doet KrisKras op vlak van ‘People’? 

  • We kiezen ervoor om met kleine groepjes op reis te gaan. Hierdoor kunnen we met kleinere partners samenwerken om hen ook kansen te geven en bovendien in een dichter contact te komen met de lokale bevolking. 
  • We gaan altijd op zoek naar manieren om samen te werken met lokale organisaties die oog hebben voor degelijke arbeidsomstandigheden voor hun medewerkers én die rekening houden met de ecologische impact van hun activiteit. 
  • We leiden onze reisbegeleiders op met de nodige achtergrond om hun reis in te richten met respect voor de lokale bevolking en om hun deelnemers mee te nemen in dit verhaal. 
  • We hebben oog voor het reistempo. Trager reizen betekent meestal dat je meer contact hebt met de lokale bevolking en dat je ook het dagelijkse leven kan beleven.
  • We ondersteunen de lokale economie op een bestemming door bvb. te overnachten in kleine pensions, te eten in lokale restaurantjes, inkopen te doen bij de lokale kruidenier of op markten.
  • Alle deelnemers van de reizen krijgen een reiswijzer, waar concrete tips in staan rond duurzaam reizen.
  • We leveren ook daadwerkelijk een bijdrage aan projecten van duurzame ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de ngo Join for Water. Water is een noodzakelijk goed voor mensen over de hele wereld en daar willen we graag aan bijdragen.