Rome, de eeuwige stad, roept onmiddellijk allerlei associaties op. Romulus en Remus, de paus, Caesar, la dolce vita, pasta, chaos, piazza’s met uitbundige fonteinen, Vespa’s, kerken, paleizen en kunstgalerijen. Moeten we verder gaan?

Roma

Het was de bakermat van het Christendom, het handelscentrum en symbool van het grote Romeinse Rijk, later de ontmoetingsplaats van bekende kunstenaars. Verschillende perioden en stijlen maken van Rome de culturele bestemming bij uitstek. We laveren tussen heden en verleden in fascinerende musea, waar we onze eigen geschiedenis herbeleven.

Rome is in de eerste plaats een Italiaanse stad. Flanerend op kleine marktjes maken we kennis met de mama’s en de macho’s. Daarna smullen we van een heerlijke pasta, gevolgd door een festa. La vitta è bella!

In een notendop

We bezoeken de ‘grote’ bezienswaardigheden als het Pantheon, het Forum Romanum, het huis van de Vestaalse Maagden en het Colloseum. Maar we gaan ook op de thee bij de paus, zoeken afkoeling in Tivoli en oefenen ons Italiaans onder het genot van de lekkerste gerechten en drankjes.

Bij valavond en later

Na zonsondergang komt de stad helemaal tot leven. We kuieren door de verlichte stad, op zoek naar een terrasje. Een film, opera of restaurantbezoek slaan we niet af. Je hoeft ook niet per se iets te doen: gewoon rondslenteren en genieten van het bruisende leven onder de sterren kan ook fantastisch zijn.

Sinds de tijd van brood en spelen tref je een groot deel van het Romeins amusement aan op straat: melancholische muzikanten, acrobaten… We drijven mee op de tonen van de nacht.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

kolossaal Colloseum

We vliegen vanuit Brussel naar Rome. Onderweg hebben we alle tijd om met elkaar kennis te maken. Na aankomst installeren we ons en sluiten de dag af in een gezellig restaurantje.

dag
02

op de fiets

We starten de dag met een begeleide fietstocht. Op 3u tijd leer je de stad vanop de fiets kennen en krijg je een goed overzicht over de stad en de bezienswaardigheden. 

Er bestaan een heleboel toeristische dooddoeners zoals ‘Je was niet in Rome als je de Spaanse trappen niet zag!’, ‘Werp een muntstuk in de Trevi-fontein, zo overkomt je geen ongeluk!’, ‘En de Sixtijnse kapel dan…’ 

Maar clichés bevatten altijd een grond van waarheid, ook in dit geval. We bekijken in groep welke ‘topbezienswaardigheden’ we daarna nog willen bezoeken.

dag
03

leven zoals de Romeinen

Vandaag gaan we rondsnuffelen op lokale marktjes en slenteren door nauwe straatjes. We zakken af naar Trastevere, het bruisende deel van de stad. 

Er zijn talrijke culturele trekpleisters die de moeite waard zijn, liefhebbers komen ogen tekort. 

dag
04

parken en fonteinen

We ruilen de drukte van de stad in voor Tivoli. In de parken genieten we van de koelte en het groen. Na een gezellige picknick bezoeken we de prachtige villa’s d’Este en d’Adriana.

dag
05

god is overal aanwezig

Fris en vol energie brengen we een bezoek aan het Vaticaan. Het is de enige Europese staat met een absolute vorst: de paus. Na het Vaticaans Museum wandelen we langs het St.-Pietersplein. We bevinden ons een hele dag in goddelijke sferen.

En voor zij die willen zondigen, sluiten we de avond af met een broeierige festa.

dag
06

op tijd voor de metten?

Deze dag is nog niet ingevuld. Uitslapen? Of extra vroeg de stad in voor een dauwtrip langs straatjes en pleintjes. Alles kan, niets moet.

Onze laatste avond in Rome sluiten we af op z’n Italiaans. Of wat had je gedacht?

dag
07

ciao!

De laatste uren in Rome tikken weg … ’s Morgens versturen we nog rap een kaartje naar het thuisfront en dan moeten we terug naar huis. Als het kan, nemen we wel de zon mee! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Rome (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension op basis van kamer en ontbijt)
 • verblijfstaksen
 • begeleide fietstocht
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen, fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 24 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden