Amsterdam is wereldberoemd om haar artistiek erfgoed, de gezellige sfeer, het uitgebreide grachtennetwerk, haar fietscultuur en zoveel meer.

Op deze korte reis ontdekken we op een veelzijdige en nét iets andere manier de stad: onbekend groen, originele overnachtingen, hidden gems en bijzondere activiteiten in deze multiculturele smeltkroes!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Groen Amsterdam, Oost & de Pijp

In de voormiddag nemen we de trein richting Amsterdam. Eens aangekomen aan het centraal station verplaatsen we ons naar Amsterdam noord. Hier zullen we voor de komende 4 dagen overnachten in gezellige trekkershutten op een camping in het groen. Het is de uitgelezen plek om na de drukte van de stad heerlijk te verpozen.

In de namiddag verkennen we een van de meest veelzijdige en exotische wijken van de stad, nl. Oost en de Pijp. Tijdens deze wandeling kuieren we langs multiculturele winkels en trendy zaken.

We wandelen doorheen de Indische buurt waarvan de straatnamen ons doen denken aan het koloniaal verleden. Daarna snuiven we Joodse tradities op in de Joodse wijk. 

Ook op de Albert Cuypmarkt is het altijd ogen uitkijken naar roepende marktlui en honderden kraampjes.

’s Avonds zoeken we een gezellig restaurant op in de buurt van het Sarphatipark. 

dag
02

Hippe Jordaan en Amsterdam Noord

Na een heerlijk ontbijt trekken we richting Jordaan. Er heerst een warme, prettige sfeer dankzij de vele historische winkel- en grachtenpanden. Velen zeggen dat dit het meest gezellige stuk Amsterdam is. Aan jou om te oordelen! 

We starten de wandeling in de Haarlemmestraat en gaan via de Prinsengracht langs het Anne Frank huis (optioneel te bezoeken) richting de negen straatjes, een waar shopwalhalla voor menig shopaholics.  

In de late namiddag trekken we terug naar Noord en de Eilanden. Dit is de laatste jaren uitgegroeid tot dé industriële hotspot, het wordt ook wel het Brooklyn van Amsterdam genoemd. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het streetartmuseum STRAAT. Of gaan we een kijkje nemen in de brouwerij van Oedipus? Daarna kiezen we een gezellige zomerbar uit om even te relaxen.

dag
03

fietsend langs watermolens

Vandaag laten we de stad even achter ons. We springen op de fiets, om zowel Amsterdam als de zeer ruime omgeving te ontdekken. 35 km is een ideale afstand en het is genieten van de rust buiten de stad.

Langs het Wilhelminadok en het IJ, voorbij molens, over ophaalbrugjes en dijken fietsen we naar Broek in Waterland. Een typisch Hollands landschap waar het altijd zalig fietsen is. Onderweg zoeken we een leuke lunchplek en wie weet beklimmen we de toren van Ransdorp. 

Terug in Amsterdam fietsen we doorheen de buitenwijken en ontdekken we leuke plekken die de meeste toeristen niet te zien krijgen.

Onze derde en laatste avond brengen we door op en rond het Rembrandtplein, dé uitgangsbuurt op zaterdagavond. Hier kan je zowel doorzakken in smartlappencafés, bruine kroegen, clubs en hippe pubs. Voor elk wat wils! 

dag
04

afscheid vanop het water

In de voormiddag nemen we de tijd om aan het Museumplein een aantal musea te bezoeken: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Moco Museum, het Rembrandthuis, … Geen museumfanaat? Geen probleem! Je kunt altijd op eigen houtje de stad ontdekken.

Vervolgens eindigt onze trip met een tochtje op het water. Met de waterfiets ontdekken we op een originele en duurzame manier een stukje van deze grachtenstad. Op eigen tempo varen we op de kanalen van Amsterdam. 

Nadien bewonderen een laatste keer het prachtige stationsgebouw en sporen terug naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Brussel – Amsterdam (heen en terug)
 • alle overnachtingen in een trekkershut
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • huurfietsen (1 dag)
 • huur waterfiets (1u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, fietsen (35 km), waterfietsen


Onze voorwaarden