“Dans le port d'Amsterdam - Y a des marins qui chantent - Les rêves qui les hantent - Au large d'Amsterdam” - (Dans le port d’Amsterdam - J. Brel)

Zin om te ontdekken waarover onze eigenste Jacques Brel het had? Ga dan met ons mee de trein op richting de hoofdstad van Nederland!

De typische charme van Amsterdam is wereldberoemd. Kansen genoeg om ervan te proeven: we wandelen langs de grachten, gaan de vele bruggetjes over en blazen uit in een gezellige kroeg. ‘De aardappeleters’ bekijken in het Van Gogh-museum, of toch liever schlagers zingen in een volksbuurt als de Jordaan? Bezinnen in het Anne Frank museum of je ogen de kost geven op de Walletjes? Je hoeft niet te kiezen! Je krijgt de kans om alle facetten van deze stad met vele gezichten te ontdekken.

En natuurlijk is een bezoek aan Nederland niet af zonder fietstocht. We toeren rond in de omgeving van Amsterdam en genieten in alle rust van het natuurschoon. “Biertje?”

dag
01

meteen de stad in

In de voormiddag nemen we de bus in Antwerpen richting Amsterdam. We installeren ons in de hostel en duiken de stad in. We maken een verkennende wandeling langs De Dam, het Koninklijk Paleis, de Oude Kerk, de Magere Brug, de grachten en doorheen kleine straatjes.

 Bij mooi weer kunnen we picknicken in het Vondelpark. We kuieren langs de drijvende bloemenmarkt en slenteren rond op de Albert Cuypmarkt. Hier moet je zijn voor de Amsterdamse humor, de Amsterdamse sfeer en gemoedelijkheid. Wist je dat dit de grootste markt van Europa is?   

In de late namiddag brengen we een bezoek aan de historische havenbuurt, waar we een duidelijk beeld krijgen van Amsterdam als handelsstad. Wie dat wil kan eventueel een kijkje nemen in het interactieve Tropenmuseum. 

Of toch liever een bruine kroeg voor een ‘biertje’? Tijd om iets te drinken in café Metz en co. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

We brengen onze eerste Amsterdamse avond door in de buurt van het Leidseplein. Ambiance verzekerd!

dag
02

voor elk wat wils

Na het ontbijt trekken we richting Prinsengracht, voor een bezoek aan het Anne Frank huis. Het achterhuis waar Anne Frank haar dagboek schreef, is nu een museum. Tijdens een indrukwekkende rondleiding hoor je het verhaal van de acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de oorlog hebben geholpen. Onder de vele originele geschriften in de collectie bevindt zich ook het dagboek van Anne Frank.

Het verhaal van Anne Frank heeft je aangegrepen? Een gemoedelijke wandeling door de Jordaan zal je hoofd weer vrijmaken. Er heerst een warme, prettige sfeer dankzij de vele ouderwetse winkeltjes, prachtige gevels en mooie tuintjes.  Liefhebbers springen binnen in het Joods Historisch museum.

In de late namiddag zoeken we de originele winkels op waarvoor Amsterdam zo bekend staat: Christmas Palace, waar het heel het jaar kerstmis is, Joe’s Vliegerwinkel, het Party-House, bloembollenwinkels, winkels met hologrammen, …

En voor het avondeten? Amsterdam heeft een uitgebreide kaart! Van kroket uit de muur naar heerlijk dampende soepen, stevige  kroegenkost en kruidige wereldkeuken. De keuze is aan ons!

En dan: de Walletjes! Nergens ter wereld kan je zo ongegeneerd rondlopen in een rosse buurt. Schaars geklede vrouwen, badend in rood neonlicht; seksshops; pooiers; … en daartussen de toeristen die een kijkje komen nemen. Een vreemde, maar aangename combinatie. Daarna gaan we op zoek naar de trendy cafés van dit hippe Amsterdam.

dag
03

fietsend door Holland

Vandaag laten we de stad even achter ons. We springen de fiets op, om zowel Amsterdam als de zeer ruime omgeving te ontdekken. 35 km is een ideale afstand en het is genieten van de rust buiten Amsterdam.

Langs het Wilhelminadok en het IJ, voorbij molens, over ophaalbrugjes en dijken fietsen we naar Broek in Waterland. Een typisch Hollands landschap waar het altijd zalig fietsen is. Onderweg zoeken we een geschikte picknickplaats, beklimmen we de toren van Ransdorp en nemen de tijd voor een terrasje. Terug in Amsterdam fietsen we doorheen de buitenwijken en we ontdekken leuke plekken die de meeste toeristen niet te zien krijgen.

Onze derde en laatste avond brengen we door op en rond het Rembrandtplein, dé uitgangsbuurt op zaterdagavond. Je kunt hier zowel doorzakken in Hollandse smartlappencafés en bruine kroegen als in clubs en hippe pubs.

dag
04

afscheid vanop het water

In de voormiddag nemen we de tijd om aan het Museumplein een aantal musea te bezoeken: het Van Gogh-museum (met De Zonnebloemen), het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Rembrandt-museum,… Geen museumfanaat? Geen probleem! Je kunt altijd op eigen houtje de stad ontdekken.

We eindigen onze trip met een tochtje op het water. Met de waterfiets ontdekken we op originele manier een stukje van deze grachtenstad. Op eigen tempo vaar je op de kanalen van Amsterdam. 

We bewonderen een laatste keer het prachtige stationsgebouw en nemen de bus naar huis.

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • busreis Antwerpen – Amsterdam (h/t)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • alle transport ter plaatse
 • toegang Anne Frank museum
 • huur fiets (3 d)
 • huur waterfiets (1 u.)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, 1 fietstocht, 1 waterfietstocht


Onze voorwaarden