Ook nood aan onthaasten en opladen in een bijzondere setting? Tijdens deze ‘aqua retreat’ in Portugal combineren we innerlijke rust en connectie met de natuur en staat alles in het teken van water. We hebben voor jou een ‘healend’ programma om een prachtig stuk Portugal op een fantastische manier te ontdekken.

Denk aan: glamping in een onbekend deel Alentejo midden in de natuur aan de oevers van een rivier, soft canyoning, surf- en yogalessen, kanovaren langs de rivier, dineren onder een van de mooiste sterrenhemels van Europa, een uniek vissersdorp ontdekken en zoveel meer.

Is de combinatie uitdaging en natuur dé manier voor jou om je hoofd leeg te maken? En heb je zin om met een groep KrisKrassers in een uniek stuk Portugal te verblijven, onbetreden paden te verkennen en in een origineel kader te overnachten? Dan ben je met deze reis aan het juiste adres.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Olá Lisboa - puur zen en onthaasten in Evora

We spreken ’s morgens af aan de luchthaven in Zaventem en vliegen rechtstreeks naar Lissabon. 

We rijden door het typische Alentejo-landschap: dunbevolkt en bezaaid met kurkeiken. We installeren ons in een typische quinta: Portugeser en lokaler dan zo’n weelderig landhuis kan niet. De accommodatie ligt op het platteland en heeft naast een zwembad ook weides met ezels en varkens, een moestuin, kurkbomen en olijfbomen.  

In de namiddag trekken we Évora in, een charmant stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Naast de stadsomwalling en het middeleeuwse Lóios-klooster, ontdekken we ook de befaamde tempel en het nabijgelegen aquaduct uit de Antieke Oudheid.

dag
02

Keuzemenu

 Vandaag staat de keuze ons vrij: we beslissen in groep waar we zin in hebben.  

Zo kunnen we een lus maken van typische Alentejaanse dorpen: Arraiolos, Estremoz, Elvas of Monsaraz. Of we verpozen aan ons heerlijke zwembad en genieten samen van de plattelandsvibes.

dag
03

Glamping onder de sterren en canyoning

We rijden richting Pavia. Deze unieke plek in de Alentejo wordt onze nieuwe stek voor de komende drie dagen. We arriveren in de voormiddag en ontdekken onze prachtig ingerichte glampingtenten.  

In de namiddag verleggen we onze grenzen tijdens een begeleide canyoningtocht. Deze activiteit neemt ons mee naar de mooiste stukken in de rivier. We overwinnen natuurlijke obstakels met behulp van touw. Om de rivier te volgen is het daarnaast nodig te wandelen, klimmen, springen, zwemmen en zelfs abseilen. 

’s Avonds laten we ons door de kosmos begeesteren, want dit is een van de beste plekken in heel Europa om een heldere sterrenhemel waar te nemen.  

dag
04

Rivierstrand en kanotocht

Na een verkwikkende nachtrust ontwaken we op de fluittonen van de vogels en genieten samen van een overheerlijk lokaal ontbijt. Er is tijd om te relaxen op het strand of om te zwemmen in de natuur. Wie wil kan een wandeling maken. Lunchen doen we aan het rivierstrand.  

Na de lunch maken we ons klaar voor een begeleide kanotocht. We ontdekken een prachtig stuk natuur en we kanoën voorbij watermolens.  

’s Avonds maken we het gezellig en koken we een heerlijke maaltijd. Nakeuvelen doen we aan het strand of in de grote tuin.  

In geen tijd vallen we in een diepe slaap met in de verte het rustgevende geluid van watervallen.  

dag
05

Zonneboot, SUP en proeverij

Vandaag gaan we relaxen op het water van de Marnahão-dam. Een aangedreven boot op zonne-energie laat ons mooie landschappen van de Alentejo zien. Er is tijd om te duiken in het heldere water. Op de boot krijgen we typisch lokaal lekkers voorgeschoteld. 

Daarna kruipen we op de SUP met z'n allen. Dikke fun verzekerd!

Nog een laatste avond onder een prachtige sterrenhemel en morgen klaar voor een nieuw avontuur.

dag
06

Surf's up

Na een uitgebreid en gezond ontbijt rijden we verder door naar een traditioneel Portugees vissersdorp, Ericeira. Instant vakantiegevoel. Professionele surfleraars leggen ons eerst de eerste kneepjes van het vak uit. Nadien trekken we – stevig ingesmeerd – met onze plank en wetsuit het water in.  We voelen ons helemaal klaar om de golven te trotseren. 

dag
07
08

Yoga en innerlijke rust

Misschien heb je al stijve armspieren van al dat enthousiaste peddelen gisteren? Maar maak je geen zorgen, want vandaag starten we met een deugddoende, relaxerende yogasessie bij zonsopgang. 

Ook is er tijd om Ericeira en omstreken te ontdekken. Wie zin heeft kan afzakken naar het middeleeuwse stadje Sintra, het indrukwekkende paleis van Mafra of het nog volledig ommuurde historische centrum van Obidos.   

’s Avonds vullen we onze hongerige magen met verse vis en klinken we op een laatste fantastische dag met een glas heerlijke Portugese wijn. A sua saúde! 

dag
09

Naar huis en nagenieten

In de ochtend vertrekken we richting luchthaven en vliegen rechtstreeks huiswaarts. Na een deugddoende week vol herinneringen die een leven lang meegaan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Lissabon (h/t)
 • luchthaventaksen
 • huurwagens (tol, parking, brandstof)
 • activiteiten volgens programma (surfles incl. materiaal, transport en begeleiding / yogales / soft canyoning / kano inclusief materiaal en begeleiding / boottocht / SUP)
 • alle overnachtingen (hostel met ontbijt, glamping tenten 2 pers. met ontbijt , Portugese quinta zonder ontbijt)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele activiteiten
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 280
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Wandelen, surfen, yoga, canyoning (beginners), kano (beginners), sup

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 18 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden