Wie aan Parijs denkt, hoort ongetwijfeld de klokken van de Notre-Dame luiden en ziet de Eiffeltoren al boven de stad uittorenen.

Die indrukwekkende monumenten staan tijdens onze citytrip zeker op het programma, maar we gaan ook op zoek naar de minder bekende volkswijken met hun exotische winkels, gezellige cafés en boeiende kunstgalerijtjes. Daarnaast genieten we van de gezellige kerstsfeer in gans de stad.

Te voet en met het stalen ros

Wandelend ontdekken we Île de la Cité, het Quartier Latin en de oevers van de Seine. We slenteren door de steegjes rond Montmartre met de bekende Sacré Coeur. Ook de fiets is een schitterend transportmiddel om Parijs te ontdekken: de smalle straatjes in de Marais, Beaubourg, het Palais Royal, het Louvre of de uitgestrekte boorden van de Canal St. Martin. Noem maar op!

Een andere kijk

Het accent van deze citytrip ligt vooral op genieten in de buitenlucht! Wil je een portie cultuur meepikken, geen probleem. Maar wil je vooral musea bezoeken, dan is deze citytrip niet de juiste keuze.

We overnachten in een hostel.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

recht naar het hart van Parijs

’s Morgens reizen we met de Thalys vanuit Brussel-Zuid naar Parijs. Nadat we onze bagage in het hostel hebben achtergelaten, trekken we meteen de stad in. We starten in de wijk Montparnasse. Vanop de Tour de Montparnasse genieten we van het panorama van Parijs. Van hieruit trekken we richting Saint-Germain des Prés met zijn gezellige pleintjes vol boetieks en cafeetjes. We struinen langs de Seine en vanop de Pont des Arts  kijken we uit op de mooie Pont Neuf en het Île de la Cité.

’s Avonds is het gezellig vertoeven in Montmartre. Dan verdwijnen de schilders op Place du Tertre en krijgt de kerstsfeer de overhand. De feestelijke verlichting en de verlichte Sacré Coeur zorgen voor een betoverend plaatje. Vanaf de Sacré Coeur geniet je van een schitterend uitzicht over de lichtstad.

dag
02

al fietsend naar de eilanden

Tijd om onze handschoenen en muts boven te halen! Vandaag zetten we onze verkenningstocht verder op de fiets. Een gids neemt ons drie uur mee op sleeptouw. Via de nauwe straatjes van de Marais komen we uit bij Beaubourg. We rijden langs het Palais Royal en het Louvre en eindigen bij de ‘Îles’. We verkennen les Îles en de omliggende straten en pleinen. Daarna bezoeken we eventueel de Eiffeltoren of het Louvre. Genieten we van de rust in Le Jardin des Tuilleries of nemen we een kijkje bij de Arc de Triomphe?

Het Quartier Latin is de studentenbuurt van Parijs. Dat betekent gegarandeerd leven in de brouwerij! Uit de vele cafés en restaurants kiezen we een leuk adresje voor een gezellige avond. 

dag
03

keuze te over

Op onze laatste dag is het tijd voor het ‘andere Parijs’. In de volkswijken van Belleville snuiven we de multiculturele sfeer op. We drinken er een lekker glas wijn en tikken een leuk souvenir op de kop. Daarna bezoeken we de befaamde begraafplaats Père-Lachaise, de laatste rustplaats van onder meer Jim Morrison en Oscar Wilde.

In de namiddag heb je tijd vrij om Parijs eventueel op eigen houtje te ontdekken. Mogelijkheden zijn er in overvloed. Wordt het het Centre Pompidou, het Musée d‘Orsay, je kans wagen op de schaatsbaan of begeven we ons naar één van de grootste kerstmarkten van Parijs in La Défense, het zakencentrum van de stad? 

’s Avonds keren we met de Thalys terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Thalys Brussel-Parijs (h/t)
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • huur fiets (1d)
 • boottocht
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 130
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden