Beeld je in: met een klein groepje 3 weken lang rondreizen in een van de meest veelzijdige landen in Latijns-Amerika. Colombia is een land vol verrassingen en de ideale bestemming indien je een avontuurlijk ingestelde reiziger bent. We wandelen tussen de hoogste palmbomen ter wereld in Salento, bezoeken een koffieplantage, trotseren de 4-daagse jungletrekking naar Ciudad Perdida en rusten uit aan de Caribische kust.

Op je lijf geschreven

Hou je van avontuur in een land vol afwisseling? Wil je een open en vriendelijke bevolking ontmoeten? Dan is Colombia de ideale bestemming. Met zijn indrukwekkende steden, witte exotische palmstranden, mysterieuze jungle en hoge Andespieken opent deze reis een nieuwe wereld. Geen wonder dat de wereldberoemde schrijver Gabriel García Marquez zo veel inspiratie vond in zijn thuishaven.

Ideale mix van natuur, cultuur en actie

We verkennen Bogota met de fiets, verdiepen ons in de kunst van een goede kop koffie in de Zona Cafetera, peddelen de armen van ons lijf op de Rio Fonce, snuiven de sfeer op in authentieke dorpjes en vertrouwen op onze voeten om ons naar afgelegen jungle-uithoeken te brengen. 

Op zoek naar de Verloren Stad

Tijdens een vierdaagse trektocht gaan we op zoek naar de Verloren Stad die rond het jaar 880 werd opgericht door de Tayrona-indianen. We ruilen comfort in voor de wildernis van de jungle, wassen ons in de rivier en overnachten in hangmatten bij de lokale boeren. Daarna komen we in het Nationaal Park Tayrona tot rust op heerlijke Caribische stranden.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

instant Zuid-Amerikaans gevoel

We reizen van het wisselvallige België naar het tropische Colombia. Bij aankomst in Bogota worden we direct in de gezellig drukke Zuid-Amerikaanse sfeer gekatapulteerd. We slapen in een rustiek hostel in het oude centrum van La Candelaria.

dag
02

op de fiets door Bogota

Geen betere manier om de dag te starten dan met een gezonde portie beweging! Tijdens een ontspannen fietsrit door Bogota voert onze gids ons langs de must sees. Daarnaast laat hij ons ook kennismaken met het authentieke, ongepolijste Bogota vol tegenstellingen. 

In de namiddag kunnen geïnteresseerden te voet of met de kabelbaan de Monserrate op om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

's Avonds nemen we de nachtbus naar het kleurrijke bergdorp, Salento. 

dag
03
05

koffie in Salento en gigantische palmbomen in de Valle de Cocora

Het prachtig gelegen Salento is met zijn fel geschilderde huizen het oudste dorp in de koffieregio. We mengen ons hier tussen de lokale bevolking in een van de vele cafés en bars. Een typisch gerecht van Salento is de trucha con patacon of forel met gefrituurde bakbanaan, die op allerlei manieren wordt geserveerd. Een propvolle Willy – de in Salento alomtegenwoordige Amerikaanse legerjeep – brengt ons naar de Valle de Cocora. We trekken de hele dag uit om deze weelderige vallei te voet te verkennen. Wie wil, kan daarvoor ook een paard huren.  

De Valle de Cocora staat bekend voor zijn Palma de Ceras, de hoogste palmbomen ter wereld. Ze groeien zeer traag en kunnen tot wel 65 meter hoog worden. Onze wandeling leidt ons eerst door de weiden, omgeven door die reuzenpalmen. Daarna doorkruisen we de mist in het nevelwoud. Met een beetje geluk spotten we kolibries en kleurrijke vlinders. 

dag
06
07

Medellín

Medellín, de 2e grootste stad van Colombia, staat bekend als de stad van de eeuwige lente omwille van het aangename klimaat en de talrijke bloemen die er het hele jaar door in bloei staan. Vroeger stond de stad bekend omwille van drugscartels maar dit is lang verleden tijd want vandaag de dag is de stad uitgebloeit tot een gekende toeristische trekpleister. 

We verkennen de stad te voet onder leiding van een lokale gids en nemen ook een kijkje in het streetart paradijs Comuna13 waar we leren over het opmerkelijke verleden van de stad waarin Pablo Escobar een centrale rol speelde. 

dag
08

vliegen naar de Caribische kust

We vliegen naar het noorden tot in het heerlijk zwoele Santa Marta, gelegen aan de Caribische kust. Daarna is het puzzelen in onze rugzak, want we vertrekken morgen met alleen het hoogstnoodzakelijke in onze rugzakken voor de 4-daagse jungle trekking naar La Ciudad Perdida.  

dag
09
12

4-daagse trekking naar de Ciudad Perdida

Diep in de jungle van de Sierra Nevada de Santa Marta ligt op ongeveer 1200 meter hoogte de precolumbiaanse stad de Ciudad Perdida of de Verborgen Stad. De oorspronkelijke bevolking noemen haar Teyuna. Vier dagen lang klimmen en dalen we in de groene jungle. Talloze keren steken we de Baritara-rivier over om de 1200 stenen te bereiken die leiden naar een van de belangrijkste archeologische plekken van Zuid-Amerika. 

Deze vierdaagse trekking door de jungle en door de uitlopers van het hooggebergte wordt een ervaring om nooit meer te vergeten! Gemiddeld wandelen we vier tot zes uur over golvend terrein. We slapen in hangmatten of op matrassen in simpele hutjes en eten bij de lokale bevolking. Onze lokale gids vertelt ons meer over dit mysterieus gebied, over de Tayrona en over de Kogi, de huidige bewoners van de Sierra Nevada.

dag
13
14

Pura Vida in het Nationaal Park Tayrona

Het Nationaal Park Tayrona ligt een uur ten noorden van Santa Marta en staat bekend om de mooiste stranden van de Caribische kust. Hier vind je geen typisch witte palmstranden, maar wel uitgestrekte stranden met hoge golven en rotsblokken. Een tropische jungle vormt de achtergrond.  

We wandelen van baai tot baai, zwemmen in helderblauw water en genieten ’s avonds rond het kampvuur na van al die natuurpracht.

dag
15
17

het kleurrijke Cartagena

We reizen door naar Cartagena, een kleurrijke stad dat wel uit een schilderij lijkt te komen! Deze stad ademt heel wat geschiedenis. We wandelen langs de stadsmuren, ook UNESCO werelderfgoed, die vroeger werden gebruikt door de Spanjaarden om zich te verdedigen tegen aanvallen. Vanop de muren hebben we een prachtig uitzicht.

De volgende dag hebben we keuze genoeg: een stadswandeling, een fietstocht, luieren aan de Caribische kust, een boottocht? We kiezen met de groep waar we zin in hebben. 

Cartagena is dé ideale plek om nog een laatste keer op souvenirjacht te gaan! 

Vanuit Cartagena nemen we de nachtbus tot onze volgende bestemming San Gil.  

dag
18
20

avontuur en actie in San Gil

San Gil is dé Colombiaanse stad waar een waaier aan avontuurlijke activiteiten mogelijk zijn.  

Nu we elkaar bijna 3 weken kennen is het tijd voor teambuilding tijdens een rafting. Kiezen we voor een rustiger rivier (niveau 2-3) of gaan we voor extra adrenaline (niveau 4-5), we overleggen in groep wat we gaan doen. Actie en avontuur verzekerd! 

We blijven het avontuur opzoeken en gaan voor canyoning. Hierbij volgen we de loop van een rivier en komen we onderweg obstakels tegen waarbij we moeten klimmen, klauteren, glijden, zip linen..  

De laatste dag keren we met de bus terug richting Bogota. 

dag
21
22

tijd om huiswaarts te vliegen

Na een uitgebreid ontbijt pakken we voor een laatste keer onze bagage in.

Daarna is het moment aangebroken om afscheid te nemen van dit fantastische land. Deze drie weken zijn werkelijk voorbijgevlogen, maar door je ervaringen te delen met vrienden en familie, blijven je herinneringen aan deze geweldige reis springlevend. Doen, dus!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Bogota (h/t)
 • binnenlandse vlucht Medellin-Santa Marta
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostels, hotel, hutjes/hangmatten)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • fietstocht in Bogota
 • koffietoer in Salento
 • stadstoer Comuna 13 Medellin
 • inkom Valle de Cocora
 • 4-daagse trekking Ciudad Perdida (incl gids, overnachtingen en maaltijden)
 • rafting en canyoning in San Gil
 • inkom Tayrona National Park
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • optionele activiteiten
Reisbudget
€ 490
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

zeer actieve en intensieve rondreis, (stads)wandelingen, 4-daagse trekking waarbij je zelf je dagrugzak moet dragen, rafting, canyoning.
Door het warme klimaat, nachtbussen en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist. 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 103 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
 • Vaccinaties voor gele koorts en hepatitis A worden aangeraden door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Voor de meest actuele stand van zaken: www.wanda.be/nl/landen/colombia
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden