In zuidwest-Frankrijk ligt de prachtige Dordogne streek. Deze regio is rijk aan middeleeuwse stadjes en indrukwekkende kastelen. In de vele grotten kan je nog muurschilderingen uit de prehistorie bewonderen. De mooie natuur is perfect voor onvergetelijke wandelingen. De rivier de Dordogne loopt dwars door de regio en biedt de nodige verfrissing .

We verplaatsen ons met de minibus en kamperen op een natuurcamping in het groen. De perfecte spot om helemaal tot rust te komen. Naast de nodige porties natuur en cultuur smijten we ons in een intensieve keramiek 4-daagse. We steken de handen uit de mouwen en leren op verschillende manieren met klei werken. Naast een kennismaking met de verschillende technieken, krijgen we ook de kans om onze creativiteit helemaal los te laten.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

En route!

Vroeg in de ochtend vertrekken we met de minibus richting Frankrijk. Bestemming? De Dordognestreek met zijn vele kastelen, grotten en prachtige natuur. Tegen de avond komen we aan op de camping waar we onze tenten zullen opslaan voor de komende dagen. De camping ligt temidden van de natuur, en toch vlakbij dorpen met hun winkels en gezellige markten. Je kan hier zalig luieren bij je tent, zonnen aan een vijver en wegdromen met de vogeltjes op de achtergrond. 

dag
02

Van marktbezoek tot middeleeuwse sfeer opsnuiven

Na een verkwikkende nachtrust ontwaken we in een groene oase van rust. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de niet te missen boerenmarkt in Saint-Cyprien. 

Nadien staat er een bezoek aan het Château de Castelnaud op het menu. Dit middeleeuws kasteel met oorlogsmuseum ligt gevestigd op een rotsachtig voorgebergte en biedt een prachtig uitzicht over de Dordognevallei. We sluiten de dag af met een bezoek aan de middeleeuwse stad Sarlat die op de Unesco werelderfgoed lijst prijkt met zijn kronkelende steegjes en wel 65 monumenten en beschermde gebouwen.

dag
03
06

De handen uit de mouwen: potten bakken!

Vandaag steken we de handen uit de mouwen en starten we met onze 4-daagse keramiekcursus. De uitbaatster van de camping, een doorwinterde keramiste, zal haar passie voor pottenbakken en keramiek aan ons overdragen en ons de komende dagen begeleiden in dit leerproces. 

We gaan aan de slag met handgevormde keramiek. We leren enkele basistechnieken zoals de klei kneden om luchtbellen eruit te halen en hoe je klei kan recupereren.  We leren afwerken en decoreren met diverse technieken, zoals krabben, plakken, knijpen en tamponeren. Ook krijgt iedereen de kans om individueel op de draaischijf te werken.

We werken op een speelse manier met de handen in de klei. Omde basistechnieken onder de knie te krijgen, maar ook om onze creativiteit volledig los telaten. 

Donderdagnamiddag brengen we een bezoek aan de prachtige grotten van Rouffignac met hun prehistorische muurschilderingen.

Hoe brengen we de avonden door? Samen koken op de camping, de benen strekken tijdens een wandelingetje in de buurt, een gezelschapsspel of verhalen vertellen rond het kampvuur. We kunnen ook enkele gezellige dorpjes in de buurt bezoeken zoals Limeuil en Saint Leon sur Vezere.

dag
07

Peddelen op de rivier Vézère

Terwijl onze werkjes uitharden in de pottenbakkersoven wagen we ons aan een dag kajakken op de Vézère. Tijdens deze pittige tocht van 25 km komen we maar liefst 3 kastelen tegen: de kastelen van Losse, Belcayre en Cleyrans. Het belooft een avontuurlijke dag op het water te worden!

dag
08

Haal die stapschoenen maar boven

De kleine vallei waarin onze camping  ligt, bevindt zich tussen de dorpen Les Eyzies, Le Bugue en St. Cyprien. Vanuit deze dorpen is er een uitgebreid netwerk van prachtige wandelingen in de natuur. We trekken onze stapschoenen aan en maken een mooie wandeling om deze onvergetelijke reis af te sluiten.

dag
09

Afscheid

Gepakt en gezakt rijden we terug richting België. Gelukkig nemen we een rugzak boordevol leuke herinneringen mee, én onze zelfgemaakte keramieken creaties!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (camping)
 • gebruik kampeermateriaal
 • toegang kasteel van Castelnaud
 • toegang + audiogids Grotten van Rouffignac
 • pottenbakcursus (21 uur, inclusief al het nodige materiaal)
 • kajaktocht (1 dag)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 270
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Kajaktocht 25 km (+/- 6 uur) en 1 dag wandelen. Deze reis is geschikt voor iedereen die af en toe in beweging is.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden