Oog in oog staan met Picasso’s Guernica of op zoek gaan naar de beer op de Puerta del Sol? Zin om te flaneren langs de Gran Vía? Een broodje calamares smullen in een levendige tapasbar ? In Madrid is vanalles te beleven!

Geniet je graag van een portie geschiedenis en cultuur en snuif je met plezier de sfeer in gezellige, alternatieve wijken? Dan is deze citytrip zeker iets voor jou!

Te voet en per metro doorkruisen we de verschillende ‘barrios’ of wijken: van La Latina en Chueca, tot Malasaña, Retiro en Sol. Maar ook wie liever op tijd en stond tot rust komt in een idyllisch park, houdt van kuieren in gezellige volksbuurten en geniet van koopjes doen op rommelmarkten, vindt in Madrid zeker een droombestemming om er even tussenuit te knijpen.

We houden het trouwens niet enkel binnen de stadsmuren. Een fietstocht langs de Rio Manzanares laat ons een andere kant van Madrid zien. Maar ook het Escorial, een imposant klooster en vroeger koninklijk paleis, staat op het programma. Daarnaast bezoeken we Toledo, een van de oudste steden van Spanje en erkend als Werelderfgoed door UNESCO. Bijtanken doen we met een verfrissende sangria in de septemberzon.

Al zin gekregen om te vertrekken? iVamos!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

iHola supermercado, telebancos por aquí!

’s Morgens stappen we op het vliegtuig richting Spaanse hoofdstad.  2 uur later landen we al in het mooie Madrid, waar we er meteen invliegen.

Na het inchecken wandelen we door de wijken Sol, Plaza Mayor en Huerta en zien zo al enkele van de belangrijkste highlights van de stad. Onderweg stoppen we bij de bekendste churrosbar van Madrid en omstreken. Hier staan de Madrilenen zelfs om 4 uur ’s nachts in lange rijen aan te schuiven. Ook maken we een pitstop bij de Mercado San Miguel om al enkele Spaanse tapas te smullen.

Tegen de avond trekken we naar de Templo de Debod, een tempel geschonken door de Egyptenaren. Wat dacht je van een tinto de verano met zicht op de Madrileense skyline?

dag
02

fietsen langs de Rio Manzanares

Vandaag gaan we de sportieve tour op en nemen we de fiets. We verkennen de groene rand van Madrid en fietsen langs de Rio Manzares. We vertrekken aan Matadero, een oud slachthuis en passeren onderweg de Pasarela de la Arganzuela Puente de Segovia en de kathedraal en zetten onze weg verder langs de Pasarela de la Muerte en de Anillo Verde, een groene fietsroute die ons tot in El Pardo brengt.

Op de terugweg stoppen we nog even in Casa de Campo.  In de late namiddag bezoeken we het Museo Reina Sofia. Pronkstuk is Picasso’s meesterwerk La Guernica. Ook schilderijen van Miró en Dalí en andere moderne kunstenaars zijn er bewonderen. ’s Avonds kiezen we een gezellig restaurantje uit.

dag
03

Op naar Toledo

Vandaag sporen we naar het historische Toledo, een idyllisch stadje gelegen op de flank van een granieten heuvel, omringd door de Taag en volledig bedekt door kasseitjes en keramieken tegels. Gezellige middeleeuwse kuiersteegjes wisselen elkaar af en we vinden er een mix van moskeeën, synagogen en katholieke kerken. Hiermee is Toledo het perfecte voorbeeld van hoe in een ver verleden verschillende godsdiensten harmonieus samenleefden.

In de voormiddag maken we er een mooie wandeling om de sfeer te snuiven. In de namiddag trek je er zelf op uit. Bezoek je de kathedraal, El Alcázar, de Mezquita of bewonder je liever de kunst van El Greco? Alles is mogelijk!

’s Avonds nemen we opnieuw de trein naar Madrid en trekken we het nachtleven in. Ook een flamencovoorstelling behoort tot de opties.

dag
04

Koninklijke grandeur en glazen paleizen

In de voormiddag nemen we de bus naar El Escorial. Het klooster en vroeger koninklijk paleis, gesticht door Filips II, symboliseerde de glorie van de Habsburgse dynastie en de macht van het Spaanse rijk. Het imposante klooster-paleis ligt in de uitlopers van de Sierra de Guadarrama. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving.
Tijdens een rondwandeling zien we onder meer de koninklijke vertrekken en het statige mausoleum.
Vervolgens volgen we een pad heuvelopwaarts naar de ‘silla de Felipe II’, een uit steen gehakte zetel van waaruit Felipe de bouw van het Escorial gadesloeg.

Na de lunch zetten we koers richting Madrid. Tijd om te chillen in het Parque del Retiro. We wandeling doorheen het mooie park en de botanische tuin, brengen een bezoek aan het Palacio de Cristal, doen een terrasje in de zon en wagen ons aan een boottochtje op het grote meer.

’s Avonds proeven we het beste van wat de stad te bieden heeft tijdens een tapastocht in de bekende tapasstraat van Madrid.

dag
05

The bohemian dream in Malasaña en Chueca

Vandaag trekken we naar twee van de meest excentrieke en tegelijk meest authentieke wijken van Madrid ten noorden van de Gran Via: Malasaña en Chueca. Daar waar de wijken in het verleden vooral een negatieve reputatie hadden door de junkies, rebellie en vervallen gebouwen, werden er sinds de jaren 1980 flink wat opknapwerken gedaan om de wijken op te waarderen en met succes! Malasaña zette zich in het verleden af tegen het strenge Francoregime en bloeide op tot een waar artistiek en cultureel bolwerk.

Bijna dagelijks worden op de pleinen marktjes georganiseerd met handgemaakte producten van jong Spaans talent of met biologische producten geteeld door Madrilenen met groene vingers. Hippe koffiebars en restaurantjes vinden we dan weer in de kleurrijke straten van Chueca, net als de meest excentrieke winkels en street art en de meest extravagante nachtclubs.

Na een wandeling door de buurt, stellen we zelf onze lunch samen met verse producten in de Mercado San Antón.

Tijdens de vrije namiddag kan je kiezen: winkelen, een marktje meepikken, een bezoek brengen aan het Museo del Prado of het Thyssen Bornemisza museum of neem je de kabelbaan naar Casa de Campo?
De voetbalfans onder ons zien een bezoek aan het Bernabeu stadion misschien wel zitten? De keuze staat vrij. ’s Avonds treffen we elkaar weer om te proeven van die andere bekende Spaanse specialiteit: paella. 

dag
06

Rommel op El Rastro

Nadat onze bagage ingepakt is, trekken we naar vlooienmarkt El Rastro, één van de grootste rommelmarkten van Europa. Beginnen doen we bij de Plaza de Cascorro en de Calle de Curtidores, maar we nemen ook de zijstraatjes onder de loep.
Misschien tikken we nog een laatste souvenir of vintage schat op de kop? We maken onze laatste ronde in La Latina en daarna springen we op het vliegtuig richting Brussel.

i Hasta muy pronto Madrid!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Madrid (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel)
 • begeleide fietstocht
 • toegang museo Reina Sofia
 • uitstap naar El Escorial (vervoer + toegang)
 • uitstap naar Toledo (vervoer)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 13 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden