De Somme, het westelijk deel van Picardië, is de ideale bestemming voor een korte en actieve vakantie. Op enkele uurtjes rijden beland je in een andere wereld.

De natuur is er nog grotendeels ongerept, bezaaid met charmante dorpjes en prachtige baaien. We wandelen, fietsen en kajakken doorheen dit adembenemende landschap en bewonderen de kliffen aan de kust en het glooiende binnenland. De zee, de getijden, een uitgebreide fauna, de culinaire heerlijkheden, … de Somme heeft het allemaal. De wandeling op blote voeten door de baai vergeet je nooit meer. Ondertussen verklapt een gids je enkele geheimen uit de natuur.

Deze omgeving nodigt uit om er de tenten op te slaan. Het is halverwege de lente, dus de temperaturen zullen wel meevallen. Wordt het iets frisser ’s avonds, dan kunnen we ons opwarmen in een gezellig cafeetje aan de baai. Keuze te over!

Tijdens deze vierdaagse staat actief genieten voorop. Onze sportieve activiteiten in de indrukwekkende natuur wisselen we af met enkele dorpsbezoeken. Zijn de weergoden ons een dag niet goed gestemd, dan is er geen reden tot paniek, want de regio biedt vele alternatieven. Deze vierdaagse vakantie is geschikt voor iedereen met een normale, goede conditie.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

picknick op het strand

We rijden met een minibus naar het noorden van Frankrijk. Bij Cap Blanc Nez genieten we van een picknick in een decor van mooie krijtrotsen. Voor we naar de camping trekken, maken we een deugddoende wandeling langs de duinen en de zee.

’s Avonds gaan we op zoek naar een restaurant. Mosselen, zeevruchten en visgerechten zijn hier betaalbare aanraders. Uiteraard staan ook andere gerechten op de kaart. Na een slaapmutsje kruipen we onder het tentzeil voor een verkwikkende nachtrust. 

dag
02

blootsvoets

Vandaag verkennen we de baai van de Somme. Le Crotoy is het beginpunt van onze boeiende en avontuurlijke wandeling. Blootsvoets doorkruisen we de baai, terwijl een gids tekst en uitleg geeft over de natuur, het landschap en de impact van de mens.

Na ongeveer drie uur wandelen door slijk en grote plassen water, bereiken we de andere kant van de baai in Saint-Valéry-sur-Somme. Natuurlijk kan een bezoek aan dit middeleeuws stadje niet ontbreken. Daarna sporen we met een stoomtrein terug naar Le Crotoy, waardoor we een volledig beeld van deze prachtige baai krijgen. De zilte zeelucht zorgt voor een gezonde boost. 

Op de camping genieten we voluit na. Als het weer meezit, bereiden we onze avondmaaltijd op de barbecue. En dan nog even naar het strand om er te genieten van een prachtige kleurrijke zonsondergang. Wat wil je nog meer? 

dag
03

op de pedalen

Hopelijk kunnen we in de lentezon gezellig samen ontbijten, dat is de ideale start van de dag. Daarna halen we onze ‘VTT’ of mountainbike op. We volgen een fietsroute langs rustige paden en wegen. Af en toe zit er een pittige helling of duin tussen, maar het blijft recreatief sporten. We willen immers op het gemak genieten van onze omgeving! Daarna slenteren we door de kleine kustdorpjes en is er zeker tijd voor een terrasje.

dag
04

op het water

In de voormiddag spotten we zeehondjes in de baai van de Somme. Met de kajak varen we rond, onder leiding van een stuurman die de nodige uitleg geeft. Wist je trouwens dat de grootste zeehondenkolonie van Frankijk in de baai van de Somme leeft?

Daarna nemen we een kijkje in het versterkte stadje Montreuil. Na een wandeling op de vestingen en een heerlijke maaltijd keren we terug huiswaarts, uitgerust en met opgeladen batterijen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (camping)
 • gebruik kampeermateriaal
 • oversteek van de baai met gids en terugkeer per stoomtrein
 • huur fiets (1d)
 • begeleide kajaktocht
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 80
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, 1 fietstocht, 1 kajaktocht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden