‘Tokio’ betekent letterlijk ‘hoofdstad in het oosten’. Deze grootste stad ter wereld biedt een rollercoaster aan ervaringen die je nergens anders vindt. Deze metropool reikt naar de toekomst maar is ook doordrenkt van geschiedenis. Van de torenhoge wolkenkrabbers en prachtige hedendaagse architectuur naar de oude tempels, paleizen, schrijnen en parken. Tokio combineert oud en nieuw tot een adembenemend resultaat.

Verschillende wijken, verschillende sferen

Te voet of met de fiets doorkruisen we de vele wijken van de stad. Elke buurt heeft zijn eigen karakter. Ben je anime- of technologiefan, dan haal je je hart op in Akihabara. Verkies je het traditionele Japan met zijn stijlvolle tempels? Dan is Ueno meer jouw ding.

Natuur en tempels buiten Tokio

Ook de omgeving buiten de stad heeft veel te bieden. Daarom staan er ook twee dagtrips op het programma. We bewonderen hét icoon van Japan, Mount Fuji, en de tempels van Nikko.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

vertrek naar het land van de rijzende zon

Vliegen van Brussel naar Japan duurt wel even. Onderweg hebben we tijd genoeg om elkaar te leren kennen. 

dag
03

een mengelmoes in Meiji-jingu, Harajuku en Shinjuku

We starten onze trip met een rustige pelgrimstocht naar Meiji-jingu, het grootste shintoïstische schrijn van Tokio. Door de 12 m hoge toegangspoort stappen we in een groot park vol ceders, cipressen en monniken in oranje gewaden.

Na de rust in het schrijn is het tijd voor Harajuku. Deze wijk staat ook wel bekend als de ‘catwalk van Tokio’. Op de Omotesandō vergapen we ons aan de prachtige moderne architectuur van grootse architectenhuizen als Sanaa, Toyo Ito en Tandao Ando. Op de Takeshita-dōri, een van de bekendste straten van Harajuku, ontdekken we de vele subculturen van Japan. We maken kennis met de ‘goth-loli girls’, ‘cosplayers’, de haute couture voor honden en de massa’s hippe shops.

In de late namiddag verplaatsen we ons naar Shinjuku voor het stereotiepe beeld van Tokio: neonlichten, drukke voetgangerskruispunten, grote winkelcentra, bars en meer. We zoeken een plaatsje om te eten en sluiten onze eerste dag vol indrukken af.

dag
04

van sake tot sushi in Shinjuku’s izakaya’s

Naar Tokio reizen en niet stilstaan bij de grandioze Japanse keuken is een zonde. We leren de kneepjes van Japans koken in een workshop. De drie gerechten die we bereiden, mogen we uiteraard proeven.

In de namiddag gooien we ons in de wereldberoemde drukte van Shibuya en leren we Hachiko kennen. Om ter snelst oversteken aan Shibuya-crossing wordt een uitdaging!

‘s Avonds laten we ons op sleeptouw nemen door een gids tijdens een evening food tour langs Shinjuku’s izakaya’s – traditionele Japanse bars waar je een hapje kan eten. We beginnen met een aperitief en eindigen met ijs!

dag
05

de tempels en schrijnen van Ueno en Yanaka

We laten de futuristische drukte van de stad even achter ons en trekken naar Ueno-park. Naast de tempels en schrijnen vinden we er ook het Tokyo National Museum en de Tokyo Zoo met zijn reuzenpanda’s. Naast het Ueno-park ligt de Yanaka-wijk waar je ongeveer 60 boeddhistische tempels vindt. Dit is oldskool Tokio met kersenbloesems, kunstgalerijen en traditie. Op onze wandeling door de wijk komen we ook een traditionele begraafplaats tegen.

Daarna staat ook de Sensō-ji-tempel in Asakusa nog op het programma. Met het vallen van de avond beklimmen we de Tokyo Sky Tree voor een overweldigend zicht op de skyline van deze fantastische stad.

dag
06

op de tweewieler rond Tokyo Bay en Odaiba

Vandaag verkennen we Tokyo Bay en Odaiba op een begeleide fietstocht. We steken de Sumida-rivier over naar Tsukuda-jima, een oud vissersdorp. Verder brengt onze route ons langs de Tsukiji-vismarkt en -tonijnveiling, het keizerlijke paleis, de Tokyo Tower en de Zōjō-ji-tempel. Tijdens onze tussenstop in Odaiba lunchen we en strekken we even de benen. Rond 15 uur fietsen we terug en leveren de fietsen in.

dag
07

shop till you drop in Ginza

Wat Fifth Avenue is voor New York, is Ginza voor Tokio. Hier werden de eerste wolkenkrabbers en westerse gebouwen neergezet aan het einde van de 19e eeuw. Ooit was het dé winkelbuurt van de stad. Hoewel andere wijken nu populairder zijn, blijft er een posh sfeer hangen. Je herkent de wijk van de Tsukiji-vismarkt. Met zijn vele sushi-restaurantjes is de markt perfect voor een heerlijke lunch.

Na de drukte van de winkels en de marktkramers komen we tot rust in de prachtige Hama-rikyu-tuinen. ’s Avonds pikken we een traditionele kabuki-voorstelling mee.

dag
08

Mount Fuji, zowat synoniem van Japan

“One who never climbs Mount Fuji is a fool, and one who climbs twice is twice the fool.” Hét symbool van Japan kan uiteraard niet ontbreken op deze groepsreis. We nemen de bus naar een dorp in de omgeving. Van hieruit kunnen we de berg het beste bewonderen. Wandelmogelijkheden zijn er genoeg!

dag
09

Roppongi Hills, de stad in een stad

Vandaag is het de beurt aan Roppongi. Vroeger dankte deze wijk zijn reputatie aan zijn nachtleven, maar de opening van Roppongi Hills in 2003 blies een wind van verfijning door de buurt. Dit enorme complex bestaat uit honderden winkels, restaurants en kantoren. Je vindt er bovendien het Mori Art Museum terug en hebt een panoramisch uitzicht over de stad. We dwalen rond, proeven van al dat eten en drinken en laten ons verleiden tot een beetje shoppen.

dag
10
11

tempels en schrijnen omgeven door natuurpracht in Nikkō

Bij het krieken van de dag nemen we de trein naar een van de mooiste plaatsen in Japan: de pelgrimsstad Nikkō en zijn Nationaal Park. Met zijn vele schrijnen, tempels en brugjes en prachtige omgeving van watervallen, meren, bossen en rivieren, staat de streek in fel contrast met Tokio. Het merendeel van de heiligdommen en tempels zijn trouwens UNESCO-Werelderfgoed. Nikkō is voor een nacht onze slaapplaats.

dag
12

op en top Japan in Akihabara

We sluiten de reis af in ‘electric town’ Akihabara, bekend om zijn elektronicahandel. Bovendien is het district het walhalla van de otaku, fervente manga- en animefans. 

Met zijn negen verdiepingen is elektronicawinkel Yodobashi Akiba zeker een bezoekje waard. Ook bij zijn manga- en animetegenhanger, Mandarake, gaan we langs. Acht verdiepingen vol met dvd's, stripboeken, speelgoed en andere tv- of stripmerchandise! 

Omdat iedereen ondertussen zijn favoriete plek in Tokio heeft, laten we de middag vrij. We eindigen onze laatste dag wel samen op z’n Japans: met een karaoke.

dag
13
14

sayonara, Japan!

We nemen afscheid van dit intrigerende land en vliegen terug naar huis. Die voorbije twee weken waren zo bijzonder, absoluut voor herhaling vatbaar!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Tokio (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (pension)
 • toegang Meiji-jingu
 • toegang Tokyo skytree observation deck
 • begeleide fietstour op Obaida
 • toegang Hama-rikyu tuinen
 • 2-daagse Nikko pas
 • kookworkshop
 • begeleide culinaire wandeling
 • begeleide Mount Fuji dagtrip
 • ticket kabuki voorstelling single act
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • toeristentaks
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Matig actief, korte wandelingen, fietstocht en stadswandelingen. 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 222 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na retour)


Onze voorwaarden