Urenlang wandelen, stilzwijgend, genietend van de grootsheid van de Italiaanse Alpen. Een mens voelt zich nietig als hij tussen kilometerhoge bergen loopt. Klimmen en dalen langs steile paadjes, afzien om toch maar die top te overwinnen, je eigen grenzen verleggen. En als je dan je doel bereikt, word je even stil …

Eerst afzien …

We bouwen langzaam op en laten op eigen tempo onze benen wennen aan de hellende bergpaden. Zodra we op volle kracht zijn, wagen we ons aan een 2-daagse trekking, een waardig hoogtepunt van deze reis.

En dan heerlijk ontspannen

De Aostavallei: voor iedereen die een mentale en fysieke uitdaging niet uit de weg gaat!
De mentale roes na een zware inspanning is onovertroffen. ’s Avonds, terug in onze warme stek, volgt het nagenieten.

Dit is een actieve vakantie, maar we hebben ook oog voor minder sportieve bezienswaardigheden. We bezoeken de kaasgrot, waar de befaamde fontinakaas rijpt. Deze lekkernij moeten we proeven! Ook een bezoek aan de stad Aosta staat op het programma.

Is deze reis iets voor jou?

Een goede fysieke conditie is onontbeerlijk. We wandelen 6 tot 8 uur per dag. Bovendien zijn de vlakke stukken tijdens deze tochten eerder schaars.
We verplaatsen ons met de minibus. We slapen in een appartement, tijdens de trekking overnachten we in een berghut.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

voet op Italiaanse bodem

Vroeg in de ochtend vertrekken we met de minibus naar de Aostavallei. Het is een lange tocht, maar de gedachte dat we vanavond in la dolce Italia zijn, maakt veel goed.

Eenmaal aangekomen, installeren we ons in ons appartement. Onder het genot van een hapje en een drankje overlopen we het programma voor de komende week.

dag
02

eerst opwarmen

Onze eerste wandeling is een ‘opwarmertje’ in de buurt. Toch mogen we deze tocht niet onderschatten, want we beginnen onmiddellijk met een stevige klim van 600 meter. En het gaat behoorlijk steil!

Boven aangekomen, genieten we van een prachtig uitzicht over de vallei. Gelukkig is het vervolg relatief vlak. We passeren weiden, verlaten almhutten en een stuwmeertje. Vermoedelijk zijn we een uur of zeven onderweg.

Het wordt een adembenemende wandeling, al zal dat vandaag vooral figuurlijk zijn.

dag
03

in hogere sferen

We beschouwen ook deze dag nog als opwarming. We bewandelen knappe bergpaden. We vertrekken vlakbij Col du Grand Saint-Bernard op Italiaanse bodem en steken de Zwitserse grens over richting Lacs de Fenêtre. Onderweg slaan we even af om Mont Fourchon te beklimmen. Na een frisse duik in 1 van de meren keren we terug richting minibus. Onderweg zien we de Mont Blanc uitsteken boven de andere bergtoppen.

’s Avonds blikken we tevreden terug op de dag met een warme kop soep. 

dag
04

hét ingrediënt voor een picknick

Nadat we de afgelopen dagen de Italiaanse Alpen intensief verkend hebben, doen we het vandaag een beetje kalmer aan. De magische rust van het berglandschap geeft een ontspannen gevoel.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de kaasgrot van Ollomont, waar we de befaamde fontinakaas zien rijpen. Deze lekkernij kan niet ontbreken op onze picknick! In de namiddag trekken we naar het Lago di Place Moulin. Dit meer ligt verborgen tussen de bergtoppen en vormt de perfecte omgeving voor een gemakkelijke wandeling. Nadien  genieten we van het warme zonnetje op een terrasje.

’s Avonds bereiden we ons voor op de 2-daagse trekking. We controleren onze bagage, kookmateriaal en etenswaar en pakken alles in. Voordat we onder het dons kruipen, overlopen we nog even de route op de kaart en dan zijn we er helemaal klaar voor.

dag
05
06

trekking

Nu we onze inlooptochten achter de rug hebben zijn we klaar voor het grotere werk. De tweedaagse wordt het hoogtepunt van onze reis. We moeten zo’n 1200 meter stijgen om onze slaapplaats te bereiken. We overnachten in een bivakhut. Elektriciteit en stromend water zijn er niet, maar wel een dak boven ons hoofd en een matras. Onze rugzak met slaapzak en eten dragen we zelf naar boven. ’s Avonds koken we ons eigen potje.

De volgende dag, staan we vroeg op om te genieten van de zonsopgang. Daarna vatten we de afdaling aan. Na een stevige tocht bergaf komen we in de namiddag terug aan.

dag
07
08

afscheid vanuit Aosta

Vandaag hebben we 2 opties. Gaan we voor een laatste keer de bergen in en sluiten we de reizen dus op een sportieve manier af? Of verkiezen we een cultureel bezoek aan de stad Aosta met zijn Romeins theater en authentieke winkelstraatjes?

’s Avonds hebben we uitgebreid de mogelijkheid om gezellig te tafelen en te klinken op ons avontuur.

Na een laatste nacht op Italiaans grondgebied keren we met onze minibus terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (appartement, berghut tijdens 2-daagse)
 • toegang kaasgrot
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 125
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

zeer actieve vakantie, inclusief 2-daagse trekking (6-8 u. stappen per dag – hoogteverschillen tussen 600-1 200 m) waarbij je zelf je rugzak moet dragen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden