Denemarken heeft het allemaal. Zee en het groene platteland: we doorkruisen het met de minibus en genieten van de rust. Ouderwetse charme, pastelkleuren en hedendaags design gaan er hand in hand.

Natuur, cultuur, sprookjes uit het verleden en steden van de toekomst

In Jutland dompelen we ons onder in het verleden in openluchtmuseum Den Gamble By. We genieten van de natuur in Silkeborg. In het winderige Hvide Sande proberen we rechtop te blijven tijdens een sessie windsurfen. In Funen drinken we afternoon tea in Kolding, we gaan Hans Cristian Andersen achterna in Odense en gaan op zoek naar de vikings van Ladby. We eindigen in stijl in Kopenhagen, dé cultuurstad van Scandinavië.

Het is nooit ver zoeken naar de typisch Deense hygge: de gekende gezelligheid, nostalgie en warme vriendschap die je samen beleeft.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

voet aan land in Denemarken

Bij het krieken van de dag spreken we af bij het KrisKraskantoor en stapelen onze bagage in de minibus. Onderweg hebben we alle tijd om elkaar te leren kennen. ’s Avonds komen we aan in Århus, de op één na grootste stad van het land, aan de oostkant van Jutland.

dag
02

openluchtmuseum in een jonge stad

We reizen terug in het Deense verleden in het openluchtmuseum ‘Den Gamble By’. ’s Avonds zoeken we een lekker restaurant in het stadscentrum van Århus. We blenden perfect met de lokale bevolking: de grootste demografische groep in de stad zijn jonge twintigers. 

dag
03

kanovaren in Silkeborg

Na het ontwaken, warmen we onze buik- en armspieren op. Want vandaag gaan we kanovaren in Silkeborg. We vertrekken op het meer en pedellen 22 km verder op de rivier. ’s Middags nemen we een pauze en picknicken we langs de rivier. Moe maar voldaan rijden we ’s avonds naar het westen. We logeren twee nachten aan de kust in het ruige Hvide Sande.

dag
04

wind? Surfinitiatie!

De wind in Hvide Sande hebben we vandaag broodnodig. We wagen ons op het water voor een surfinitiatie. Daarna maken we een strandwandeling en banen we ons een weg tussen de vissers, windsurfers en kitesurfers. Proberen we ook ons eigen ‘smørrebrød’  te maken? De ingrediënten: dunne sneetjes roggebrood met sla, zalm of garnalen, paté of rosbief, uien, koriander, dille, mayonaise en eventueel een eitje. 

dag
05

ontspanning en wellness

De wind van Hvide Sande brengt ons tot in de havenstad Esbjerg. Van hieruit rijden we naar Kolding, waar we net als de Denen genieten van het zwembad en het zicht op het kasteel. Wie test de sauna uit? Of verkies je het bubbelbad?

dag
06

restanten van vroeger en design van nu

We wandelen hygelligt (gezellig) langs het Kærlighedsstien (love path) naar het Koldinghus: vandaag een museum, vroeger een huis dat door vele koningen werd bezocht. In het centrum ontdekken we trendy Deense designwinkeltjes. Met de fiets rijden we de straatjes van Kolding door en gaan we voor ‘afternoon tea’ aan het fjord. We overnachten in dit gezellige stadje en wie weet ontdekken we het Deense avondleven …

dag
07

Hans Christian Andersen achterna

Het lelijke eendje, de kleine zeemeermin, vijf erwten uit één peul, het meisje met de zwavelstokjes … We bezoeken het geboortehuis van Hans Christian Andersen en dompelen ons onder in zijn leefwereld. Daarna lunchen we in het stadscentrum en we kuieren tussen de kleine huisjes naar het stadhuis en het park van Odense. Twee nachten logeren we hier op Funen, in het midden van Denemarken.

dag
08

vikings diep vanbinnen

Voel jij je soms ook een viking? Vandaag bezoeken we het Ladby Viking museum, waar het enige bewaarde vikingschip – zo’n 1000 jaar oud – is opgegraven. We picknicken met uitzicht over het Kerteminde fjord.

dag
09

de brug naar Kopenhagen

Met de minibus rijden we westwaarts over de Storebæltbrug, die Funen met Sjælland verbindt. De brug, 6,8 km lang, brengt ons naar het Zeeland van Denemarken. We nemen onze intrek in het hostel en verkennen de hippe stad. Onderweg kiezen we een restaurantje uit waar we de avondmaaltijd meepikken. 

dag
10

Kopenhagen, de coolste van Europa!

City life! In Kopenhagen woont een vijfde van de totale bevolking van Denemarken. We gaan op stadswandeling en bezoeken het moderne operahuis, het kasteel Amalienborg, de kleine zeemeermin. De indrukwekkende monumenten zijn getuigen van de oudste monarchie ter wereld. En we genieten van de kleuren, het leven, de restaurants, het design, het water, de kastelen …

dag
11

natuurpracht: de kliffen van Møn

Na ons ontbijt in Kopenhagen rijden we naar het zuiden van Denemarken. We lunchen en binden de veters van onze wandelschoenen om: we gaan terug gezonde lucht opsnuiven in het bosrijke Møns Klint-natuurpark. Na vele trappen staan we op het strand, waar we de witte kliffen van Møn echt kunnen bewonderen.

dag
12

in de omgekeerde richting

Na een laatste overnachting in Møn vertrekken we vroeg in de ochtend richting Duitsland. Verrijkt en voldaan komen we ‘s avonds terug in Gent aan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • vignet Duitsland
 • alle overnachtingen (hostel, campinghut, jeugdherberg)
 • toegang Den Gamble By
 • kajaktrip
 • initiatie windsurfen
 • toegang Koldinghus
 • toegang zwembad Kolding
 • toegang H.C. Anderson huis
 • toegang Ladby museum
 • huur fiets
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen, fiets- en kajaktocht, initiatie windsurfen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden