Denemarken heeft het allemaal. Zee en het groene platteland: we doorkruisen het met de minibus en genieten van de rust. Ouderwetse charme, pastelkleuren en hedendaags design gaan er hand in hand.

Natuur, cultuur, sprookjes uit het verleden en steden van de toekomst

In Funen gaan we Hans Cristian Andersen achterna in Odense en ontdekken we het 19e eeuwse Deense plattelandsleven in “Den Fynske Landsby”. Rondslenteren in idyllische dorpjes en uitwaaien op het strand? Ook dat is Funen!

We verkennen Ribe, de oudste stad van Denemarken en in het winderige Hvide Sande proberen we rechtop te blijven tijdens een sessie windsurfen. Vanuit de kano genieten we van de natuur rond Silkeborg. In Århus dompelen we ons onder in het stadsleven en verleden in openluchtmuseum Den Gamble By. We eindigen in stijl in Kopenhagen, dé cultuurstad van Scandinavië.

Het is nooit ver zoeken naar de typisch Deense hygge: de gekende gezelligheid, nostalgie en warme vriendschap die je samen beleeft.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

voet aan land in Denemarken

Bij het krieken van de dag spreken we af bij het KrisKraskantoor en stapelen onze bagage in de minibus. Onderweg hebben we alle tijd om elkaar te leren kennen. ’s Avonds komen we aan in Odense op het eiland Funen. 

dag
02

Hans Christian Andersen achterna

We keren terug in de tijd!  In het openluchtmuseum “Den Fynske Lansby”, compleet met boerderijdieren en acteurs,  is er van alles te zien en te doen. We leven ons volledig in in het  leven zoals het was in de 19e eeuw. Daarna lunchen we in het stadscentrum en kuieren we tussen de kleine huisjes naar het stadhuis en het park van Odense. 

Het lelijke eendje, de kleine zeemeermin, vijf erwten uit één peul, het meisje met de zwavelstokjes … We bezoeken het geboortehuis van Hans Christian Andersen en dompelen ons onder in zijn leefwereld. 

Drie nachten logeren we hier op Funen, in het midden van Denemarken.

dag
03

het eilandgevoel op Funen

Het eiland Funen doet iets met je! Of het nu komt door de nabijheid van de zee, de rust en de ruimte, de idyllische dorpjes met hun gekleurde houten huizen en gezelllige koffiehuizen of gewoon de ontspannen sfeer. We beleven er zelf een dagje het hygge-vakantiegevoel! We bezoeken er enkele mooie dorpjes en rusten uit op één van de mooie stranden, want ook dat is Funen!

dag
04

de oudste stad Ribe

We laten Funen achter ons en trekken richting de Deense Westkust. Op weg naar Hvide Sande bezoeken we de oudste stad van Denemarken, Ribe! De kleurrijke, knusse straatjes vol bewaard gebleven gebouwen, de For Frue Kirke uit de 12e eeuw, het 500 jaar oude stadhuis… Dit alles maakt van Ribe een hele fijne plek om rond te struinen. ’s Avonds rijden we verder naar de kust in het ruige Hvide Sande, waar we 2 nachten logeren.

dag
05

wind? Surfinitiatie!

De wind in Hvide Sande hebben we vandaag broodnodig. We wagen ons op het water voor een surfinitiatie. Daarna maken we een strandwandeling en banen we ons een weg tussen de vissers, windsurfers en kitesurfers. Proberen we ook ons eigen ‘smørrebrød’  te maken? De ingrediënten: dunne sneetjes roggebrood met sla, zalm of garnalen, paté of rosbief, uien, koriander, dille, mayonaise en eventueel een eitje.

dag
06

kanovaren in Silkeborg

Na het ontwaken, warmen we onze buik- en armspieren op. Want vandaag gaan we kanovaren in Silkeborg. We vertrekken op het meer en pedellen 22 km verder op de rivier. ’s Middags nemen we een pauze en picknicken we langs de rivier.’s Avonds komen we moe maar voldaan aan in Århus, de op één na grootste stad van het land, aan de oostkant van Jutland.

dag
07

openluchtmuseum in een jonge stad

We reizen terug in het Deense verleden in het openluchtmuseum ‘Den Gamble By’. ’s Avonds zoeken we een lekker restaurant in het stadscentrum van Århus. We blenden perfect met de lokale bevolking: de grootste demografische groep in de stad zijn jonge twintigers. 

dag
08

Roskilde

Met de ferry varen we vanuit Århus oostwaarts van Jutland naar Sjælland. We nemen onze intrek in het hostel en verkennen Roskilde, de vroegere hoofdstad van Denemarken. In het Vikingeskibsmuseet komen we alles te weten over de 5 gezonken Vikingschepen. Hier kan je je een echte Viking voelen: je tooien in een Viking outfit, scheepstouw vlechten, een patroon in hout kerven, het kan er allemaal! We bezoeken ook de Domkirke, hier worden nog steeds alle overleden koningen begraven. Deze Kathedraal behoort dan ook tot het UNESCO.

Avonds genieten we van een terrasje aan het Roskildefjord met uitzicht op de haven.

dag
09
10

Kopenhagen, de coolste stad van Europa!

Bij het krieken van de dag rijden we naar Kopenhagen. City life! In Kopenhagen woont een vijfde van de totale bevolking van Denemarken. We gaan op stadswandeling en verkennen zoals de echte Denen deze fietsstad met ons stalen ros. Het moderne operahuis, het kasteel Amalienborg, de kleine zeemeermin,... De indrukwekkende monumenten zijn getuigen van de oudste monarchie ter wereld. En we genieten van de kleuren, het leven, de restaurants, het design, het water, de kastelen …

dag
11

natuurpracht: de kliffen van Møn

Na ons ontbijt in Kopenhagen rijden we naar het zuiden van Denemarken. We lunchen en binden de veters van onze wandelschoenen om: we gaan terug gezonde lucht opsnuiven in het bosrijke Møns Klint-natuurpark. Na vele trappen staan we op het strand, waar we de witte kliffen van Møn echt kunnen bewonderen.

dag
12

in de omgekeerde richting

Na een laatste overnachting in Møn vertrekken we vroeg in de ochtend richting Duitsland. Verrijkt en voldaan komen we ‘s avonds terug in Gent aan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • 3 ferry’s
 • alle overnachtingen (hostel, campinghut, jeugdherberg)
 • toegang Den Fynske Landby
 • toegang H.C. Anderson huis
 • toegang Den Gamble By
 • kajaktrip
 • initiatie windsurfen
 • toegang Vikingmuseum Roskilde
 • huur fiets
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(halve) dagwandelingen, fietsen, kajakken, surfen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden