Als je zin hebt in natuur, ontspanning en sportieve activiteiten vlakbij, blijven de Ardennen een topper. Tijdens deze groepsreis krijg je het allemaal.

Nog even helemaal je hoofd vrijmaken vooraleer de blok begint? Of gewoon zin in een weekendje weg en goesting om enkele highlights van de Ardennen te ontdekken? Deze korte groepsreis staat in het teken van natuur, sportieve activiteiten en amusement. Denk daarbij aan een leuk vakantiehuis met sauna, gecombineerd met een prachtige groene omgeving, toffe mensen en originele activiteiten. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

groene long van België

We spreken af aan het KrisKras-kantoor en rijden met onze minibus naar ons vakantiehuis in de provincie Luxemburg. Masbourg is een typisch Ardeens dorpje met ongeveer 150 inwoners, omringd door de mooiste bossen van België.

We logeren in een knus, comfortabel huis, het ideale vertrekpunt voor de komende dagen. ’s Avonds brengen we de sfeer erin met een gezelschapsspel, een avondwandeling en een lekkere maaltijd. Wie wil, kan heerlijk relaxen en genieten van een deugddoende sauna in de tuin van ons vakantiehuis. 

dag
02

klimmen tussen boomtoppen

Vandaag wordt een topdag, daar staan we graag vroeg voor op! De thema’s van de dag: uitdaging en teamspirit. Voor mensen met hoogtevrees wordt het iets minder plezant. Langs een rotswand omhoog klimmen met een lifeline, via een Himalayabrug over een kloof stappen en abseilen van de tokkelbaan tussen de boomtoppen … Jawel, het zijn allemaal onderdelen van het Challenge Parcours. Onder begeleiding verleggen we onze grenzen, fun verzekerd! 

In de namiddag ontvangt Pierre Jacob ons met open armen. Hij doet het volledige productieproces van het lokale Saint-Mononbier uit de doeken. Tijd om te klinken! 

dag
03

grotten en spleten

Een honderdjarige tram brengt ons naar de ingang van een van de mooiste grotten van Europa: de befaamde grotten van Han. Gedurende vele eeuwen gaf de stroming van de Lesserivier de rotsen hun unieke vormen, een magisch natuurverschijnsel. De vele druipstenen en fossielen spreken tot de verbeelding. 

In de namiddag parkeren we de minibus aan de kerk van Éprave. In de omgeving van de grotten van Han zijn er immers nog vele verdwijngaten en rotsbogen te ontdekken. We wandelen zo’n 9 kilometer langs onder meer rivieren, kastelen, bosranden en kerken. Ondertussen kabbelt de Lesse rustig verder door weiden en overschaduwd door loofbomen. 

Helemaal zen keren we terug naar ons verblijf en smullen we van een winterbarbecue. 

dag
04

wandelvertier

We ontwaken middenin de natuur, daar krijgen we honger van! Na een uitgebreid ontbijt doen we onze stapschoenen aan. Zet je schrap voor een luswandeling van zo’n 10 kilometer. Het prachtige zicht op het dal van Masblette, een mix van groene naaldbossen en weides, krijgen we erbovenop.

In de late namiddag vertrekken we huiswaarts. We arriveren rond 19 uur in Gent, zodat iedereen nog makkelijk thuisgeraakt. 

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (vakantiehuis met sauna), toeristentaks
 • alle activiteiten (ingang grotten van Han, bezoek brouwerij, begeleid challenge parcours)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 130
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

natuurwandelingen tot 15 km per dag, met kleine hoogteverschillen, challenge parcours met hoogte-uitdagingen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden