Klaar voor een citytrip aan de overzijde van het Kanaal? We maken een echte minicruise van Zeebrugge naar York. Met enkele kleppers van bezienswaardigheden en een rijke historie heeft deze stad alle troeven in huis om jouw hart te veroveren.

Wandel rechtstreeks de middeleeuwen in

Wie de stad binnenglipt langs een van de vier stadspoorten, keert op staande voet honderden jaren terug in de tijd. De authentieke huizen en hobbelige straten ademen een rijke geschiedenis. Stop met twijfelen en schrijf je snel in voor de herfsttrip naar een van de meest fascinerende steden in het noorden van Engeland. 

Cultuur en geschiedenis gaan hand in hand

York kan bogen op een eeuwenoude geschiedenis. Deze stad ligt aan de rivier de Ouse en werd oorspronkelijk gesticht door de Romeinen als Eboracum. Later kwam het in handen van de Vikingen. Dat verklaart de vele Deense straatnamen. Kortom, de ideale bodem voor een aanzienlijke lading pittige cultuur. Liefhebbers smullen hier van de majestueuze kathedraal, het National Railway Museum, het York Castle Museum of simpelweg van de steegjes in de middeleeuwse binnenstad. 

dag
01

Nachtelijke cruise over het Kanaal naar Hull

Ons avontuur start om 16.30 uur in Zeebrugge. Na de check-in installeren we ons in de 4-persoonskajuiten met douche en toilet. Tijdens het avondmaal leren we elkaar alvast wat beter kennen. Daarna kan je kiezen tussen de faciliteiten aan boord. Kuieren op het dek, een filmpje in de bioscoop, gezellig doorzakken in de bar of dansen in de disco zijn slechts enkele suggesties. Verveling krijgt duidelijk geen kans op dit schip. Of je uitgerust aan wal gaat, is jouw keuze!

dag
02

Het centrum uitkammen

Na een uitgebreid ontbijt meren we aan in Hull waar de bus op ons wacht. Een uurtje later rijden we de stadspoort van York binnen. We installeren ons in een 8-persoonskamer in ons hostel en verkennen daarna het stadscentrum. Hier maak je kennis met de gezelligste straat in Engeland: the Shambles. Tussen de oude werkhuizen met overhangende timmermansgevels tref je een mix van restaurants, pubs en knusse winkeltjes aan. Na onze slalom door de sfeervolle steegjes zien we de zon schitteren in een partij indrukwekkende glas-in-loodramen. Die prijken in de York Minster, een van de grootste gotische kathedralen van Noord-Europa én Yorks bekendste trekpleister. We bezoeken dit imposante bouwwerk en blazen nadien uit tussen de abdijruïnes rond het York museum.

Nog een topattractie is het National Railway Museum. Van miniatuurtreinen tot stoomlocomotieven, van koninklijke wagons tot de Japanse Shinkansen, hier staan ze allemaal te blinken.

York is de zelfverklaarde spokenstad. De Ghost Tour kunnen we dus niet laten liggen. Laat je meeslepen op een begeleide en interactieve tour doorheen het centrum. Een unieke manier om de geheimen van York te achterhalen. We ronden de dag af in een leuk restaurant. De nacht starten we in een typische Britse pub waar we onze vele indrukken laten bezinken. 

dag
03

Van de stadswallen naar het York Castle Museum

Na een deugddoende nachtrust gaat onze reis verder op en langs de kilometerslange stadswallen. Bereid je voor op een stevige ochtendwandeling met memorabel zicht op de middeleeuwse stad en zijn tuinen. Met de herfst die het land binnensluipt, levert dit panorama ongetwijfeld prachtige vakantiefoto’s op.

In de namiddag bezoeken we het York Castle Museum. Hoe het Britse leven doorheen de eeuwen evolueert, krijg je in de vroegere gevangenis van het kasteel te zien. Dankzij vier uiteenlopende galerijen krijgt het verleden vorm,  met als parel de volledige reconstructie van een straat uit de Victoriaanse tijd. Inclusief winkels, geluiden, geuren en zelfs acteurs. 

Na een tweedaagse cultuurbom keren we met de bus terug naar het schip. Daar wacht ons een laatste avond vertier.

dag
04

Bekomen van een korte maar intense reis

Tussen enkele happen verse zeelucht door genieten we van een lekker ontbijt. Rond 9.30 uur meren we aan in Zeebrugge. Een korte maar uitzonderlijke citytrip die beslist nog lang zal nazinderen. 

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • overtocht Zeebrugge – Hull h/t
 • bus Hull-York h/t
 • alle overnachtingen (2 x hut tijdens overtocht op basis van half pension, 1 x hostel op basis van kamer en ontbijt)
 • ghost tour
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 75
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Niet zo actief: stadswandelingen


Onze voorwaarden