Benieuwd om de mysterieuze onderwaterwereld te ontdekken? Tijdens dit avontuur leer je onder professionele begeleiding de nodige skills om dit op een verantwoordelijke manier onder de knie te krijgen. Het doel? Het behalen van een PADI duikbrevet zodat je in de toekomst overal ter wereld je ontdekkingstocht kan verderzetten.

 Mallorca staat bekend om zijn strandtoerisme aan de oost- en zuidkust en de woeste Serra de Tramuntana in het noordwesten. Maar ook onder water heeft dit eiland heel wat te bieden. De aangename watertemperaturen en goede zichtbaarheid maken dat hier veel te ontdekken valt. 

PADI Open Water Diver halen

Het doel is het behalen van een eerste duikbrevet, je PADI Open Water Diver. Met dit brevet in je bezit kan je overal ter wereld tot 18m diep duiken. We zijn hier een 3 à 4-tal dagen mee bezig op reis. Om hierin te slagen, dien je in de eerste plaats een stuk theoretische kennis op te doen. Daarnaast staan enkele praktijksessies gepland in het zwembad of beschutte baai om te werken aan je onderwater skills. Tijdens 4 buitenwaterduiken zal je deze skills uitvoeren op duikstekken nabij de kust van Mallorca. Bij het goed doorlopen van deze reeks, word je een gebrevetteerd duiker. 

Niet alleen maar duiken

Als afwisseling tussen de duikdagen door, verkennen we enkele dagen de omgeving van Pollença. We hiken er in de ruige kuststreek, zwemmen in lieflijke baaien en struinen door pittoreske steden. Wat tapas en een glaasje vino mag hierbij niet ontbreken.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

Onze uitvalsbasis Pollença

We nemen het vliegtuig richting Palma De Mallorca. Na het ophalen van de huurwagen vertrekken we meteen richting Pollença. Het huis op het platteland vormt onze uitvalsbasis voor de komende week. De eerste avond en tweede dag ontdekken we de omgeving. Deze kleine stad heeft een rijke geschiedenis en is een toevluchtsoord voor kunstenaars. Palmbomen en charmante steegjes zorgen voor een instant vakantiegevoel!

dag
03
04

Duiken: de theorie en oefenen

Vandaag maken we kennis met het duikcentrum van Scuba Mallorca. Deze eerste twee dagen staan in het teken van de nodige theoretische kennis over duiken. Aan de hand van instructievideo’s en invuloefeningen leren we de nodige competenties. Eens we deze beheersen, leggen we een examen af om dit te bewijzen. De praktische skills leren we van onze duikinstructeur: de duikuitrusting in elkaar steken, je bril onder water afzetten en terug opzetten, je automaat terugvinden,… Na wat oefenen in beschut water zijn we klaar om de zee te trotseren. 

dag
05

Op wandel langs kliffen en baaien

Mallorca staat ook gekend voor natuurschoon boven water. We lassen even een duikpauze in en hiken vandaag langs fenomenale kliffen en ontdekken azuurblauwe baaien. Cap de Formentor heeft een adembenemende schoonheid, Mallorca op zijn best! 

dag
06
07

Duiken in de Middellandse Zee

De komende dagen oefenen we een laatste keer onze skills. Daarna leggen we elke dag 2 duiken af in de Middellandse Zee. Het wordt de eerste kennismaking met de fauna en flora onder water. Tijdens deze duiken leg je enkele oefeningen af die je leerde tijdens de eerdere onderwatersessies. Als je deze opdrachten goed volbrengt, haal je je duikbrevet! Wie weet de start van een nieuwe hobby en uitgebreide duikcarrière.  

dag
08

Laatste dag

We ontwaken een laatste keer in ons mediterraans paradijs. Deze ochtend brengen we nog een bezoek aan de prachtige omgeving. Een wandeling naar een bergtop, ontspannen aan het water, een bezoek aan een gekende grot… We beslissen samen hoe we deze ochtend doorbrengen. Daarna trekken we richting de luchthaven, met een duikbrevet op zak en met dromen van een volgend onderwateravontuur.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel – Mallorca (heen en terug)
 • alle overnachtingen in vakantiehuis met zwembad
 • alle transport ter plaatse (huurwagens)
 • De volledige opleiding ‘Padi Open Water Diver’. Theoretisch gedeelte: zelfstudie via instructievideo’s, lesmateriaal & examen. Praktijklessen: 5 zwembadsessies waarin je skills onderwater aangeleerd krijgt en oefent. Dit zijn bv. je bril klaren, automaat terugvinden, zweven onderwater, enz. Buitenwaterduiken: 4 duiken in de zee waarin je de geleerde skills goed dient uit te voeren onder begeleiding van de duikinstructeur.
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 270
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

duiken, wandelen

Belangrijk
 • Om veilig te kunnen duiken met perslucht mag je geen extreem overgewicht of een slechte lichaamsconditie hebben. Je ademhaling en bloedsomloop moeten gezond zijn. Iemand met een hartaandoening, verstopte luchtwegen, epilepsie, een ernstig medisch probleem of iemand die onder invloed is van alcohol, medicijnen of drugs mag niet duiken. Vraag je dokter daarom een ondertekende medische goedkeuring die aantoont dat je geschikt bent om te duiken.
 • Voor veilig gebruik van een duikuitrusting staan we onder directe supervisie van een gekwalificeerd instructeur
 • Ook de reisbegeleider van deze reis is al 10 jaar lid van een duikclub. Hij heeft al meer dan 150 duiken op zijn palmares.
Praktisch

Iets voor  jou?

Gezien de opzet van de reis is het belangrijk dat je zeker bent dat duiken iets voor jou is. We raden daarom aan om hier in België al eens een duikinitiatie te volgen. Als het echt niets voor jou is, zal dit snel blijken. Zo'n initiatie kan je overal in Vlaanderen volgen, bij sommige duikclubs is dit zelfs gratis. Met vragen hierover kan je steeds bij ons terecht.

Theorie op voorhand afleggen

Wil je op reis maximaal genieten? Dan kan je de theorie op voorhand en online instuderen en zelfs het examen thuis afleggen. Op die manier ben je in Mallorca niet bezig met studeren en kan je de gewonnen tijd spenderen aan andere dingen ter plaatse.

Duiken en alcohol

Duiken is best wat vermoeiend. Het wordt geen reis met feestjes tot in de late uurtjes als we de dag nadien duiken. Om ons onder water verantwoord te gedragen, is immers concentratie nodig. Alcohol en duiken gaan daarom niet samen. Een aperitief na het duiken of een vino bij onze tapas ’s avonds kan natuurlijk perfect! Maar als die dag nog een duik gepland staat, wachten we met alcohol. 

Duurzaam duiken

Duiken met aandacht voor de natuur dragen we hoog in het vaandel. We leren niet enkel de skills om onderwater onze weg te vinden, we streven ernaar dit op een verantwoorde manier te doen. Een goede duik-etiquette is hierbij onontbeerlijk. We observeren het onderwaterleven, zonder het te storen of aan te raken. We streven niet naar dieper en langer duiken, we willen ons verwonderen over kleine en grote ontdekkingen onder water. Door te leren duiken op locaties in Mallorca waar er geen grote en kwetsbare riffen gelegen zijn, kunnen we werken aan onze duikvaardigheden. Eens we meer ervaring hebben, kunnen we op een verantwoorde manier andere omgevingen ontdekken die een hoger duik-niveau vereisen. 

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden