Als jouw ideale vakantie bestaat uit cocktails drinken aan het zwembad, stop je het best met lezen. Dan is deze avontuurlijke kampeertocht wellicht niets voor jou. Nee, voor deze adrenalinetrip zoeken we actieve sportievelingen die geen last hebben van hoogtevrees.

Hoger, hoger

In deze reis spelen de Franse Alpen de hoofdrol. Tijdens een vierdaagse huttentocht verkennen we de Vanoisestreek en dat betekent klimmen! Maar onze inspanningen worden beloond met adembenemende uitzichten. Majestueuze bergen, kraakheldere meren … Hier word je gegarandeerd stil van.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

en route

Heel vroeg in de ochtend vertrekken we aan het kantoor van KrisKras naar Prolagnan-la-Vanoise, onze uitvalsbasis voor de komende bergtochten. Onderweg pauzeren we om de benen te strekken, te eten en te drinken. Na ongeveer tien uur arriveren we op de camping in de Vanoise regio. Bij valavond slaan we onze tenten op en brengen we de eerste nacht onder de sterrenhemel door.

dag
02

klaar voor de eerste tocht?

Vandaag gaan we een zestal uur wandelen en stijgen we 1000 meter. De wandeling ‘le petit Mont Blanc’ trakteert ons op een prachtig zicht boven. Onderweg is er voldoende tijd voor een picknick. ’s Avonds koken we een lekkere maaltijd en spelen we een gezelschapsspel. 

dag
03
06

4-daagse huttentocht

Tijdens deze Tour Glacier de la Vanoise ontdekken we de pracht van het oudste Nationaal Park van Frankrijk. Vanuit Pralognan-la-Vanoise is het onmiddellijk klimmen geblazen. Onze inspanning van zo’n 1100 hoogtemeters wordt beloond met een mooi panoramisch zicht op de Grande Casse en de Aiguille de la Vanoise.

Op dag twee blijven de hoogtemeters beperkt. Zo hebben we tijd om enkele kiekjes te maken van deze schitterende omgeving. We passeren helderblauwe meren zoals de Lacs de Lauzières. In het oosten hebben we een mooi uitzicht over de vallei van La Rocheure. Overnachten doen we in de Refuge de l’Arpont.

De derde dag belooft een lange wandeldag te worden. We aanschouwen onder meer de Glacier de Belle Place. Ook de Vallée de la Maurienne en La Pointe de Sarrasins komen in ons gezichtsveld. We dalen af naar onze idyllisch gelegen Refuge de La Fournache. 

Op onze laatste dag van deze huttentocht bereiken we de Pointe de l’Observatoire, op 3016 m hoogte. Bij helder weer zien we in het noorden de Mont-Blanc, in het zuiden herkennen we het Massif des Écrins.

’s Avonds genieten we bij een glas wijn en een welverdiende maaltijd op restaurant van onze krachttoer in het natuurpark van Pralognan-la-Vanoise.

dag
07

gezelligheid troef

Vandaag geven we de benen even wat rust. Een bezoek aan het nabijgelegen gezellige stadje Bonneval-Sur-Arc is een aanrader of voor wie het toch niet kan laten de sportieve toer op te gaan kan zich wagen aan een mountainbiketocht of een canyoning.

dag
08

klimmen op de rotsen

Vanuit Prolagnan-la-Vanoise begeven we ons naar het klimgebied Notre-Dame-du-Pré, vlak bij de stad Moûtiers. Onder de begeleiding van een professionele bergmonitor slaan we aan het rotsklimmen. Dit klimgebied telt technisch eenvoudige tot uiterst moeilijke routes. Voor ieder wat wils dus.

dag
09

finaal hoogtepunt

Intussen zijn we helemaal opgewarmd voor de via ferrata Le Roc du Vent in het massief van Beaufortain. Deze beklimming is met haar zicht op het meer van Roselend, het Beaufortaingebergte en de Mont Blanc zonder meer een van de mooiste van de Franse Alpen. Opnieuw zal een professionele berggids ons begeleiden.

In de namiddag blazen we uit aan de meren van Gittaz en Roselend. Onze passage op de Cormet de Roselend is het laatste hoogtepunt van onze reis.

dag
10

op de terugweg

Na een dikke week vol avontuur breken we onze tenten af. Klaar voor de terugreis?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (camping + hutten tijdens 4-daagse)
 • maaltijden tijdens 4-daagse
 • gebruik kampeermateriaal
 • materiaal en professionele begeleiding van 1 x rotsklimmen en 1 x via ferrata
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 190
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

wandelvakantie, inclusief 4-daagse huttentocht waarbij je zelf je rugzak draagt; via ferrata en rotsklimmen. Door de wisselende weersomstandigheden in de bergen is een flexibele ingesteldheid vereist.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden