Ben je niet gauw zeeziek en dol op de zon? Schrijf je dan nu in op onze eilandentocht doorheen de Cycladen, ook wel lieflijk ‘stukjes Griekenland die in zee gevallen zijn’ genoemd.

Scheep in voor een avontuurlijke eilandentocht en ontdek het excentrieke Mykonos, het olijfgroene Naxos, het rustige wandeleiland Amorgos, het kraterlandschap van Santorini, de etherische schoonheid van Folegandros en het historische Delos.

Deze archipel is van oudsher een geliefkoosde bestemming voor romantische zielen. Het mysterie van de verdronken stad Atlantis, de fascinatie voor de vulkaan op Santorini, de natuurpracht en de veelzijdigheid spraken altijd al tot de verbeelding en deze aantrekkingskracht is nooit verminderd. 

En… actie!

We kiezen voor een actieve reisformule en maken gebruik van zowat alle transportmiddelen. Wandelen maakt de hoofdmoot uit, fietsen en zwemmen delen de tweede plaats. Natuurlijk geven we de rijke Griekse cultuur een prominente plaats in ons programma.

Als de zon onder gaat

’s Avonds is het tijd voor ontspanning. Lokale dranken behoren ook tot de plaatselijke cultuur dus daar gaan we zeker eens van proeven. Ter plaatse zoeken we pensions of eenvoudige hotels om te overnachten.

De uitverkorenen?

Actieve reizigers (m/v) met een brede interesse en een basisconditie, die bereid zijn om met een groepje te ‘hoppen’ op de Cycladen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

eerst acclimatiseren

We nemen het vliegtuig naar Santorini, het eerste eiland in de rij. Een taxi brengt ons naar de hoofdstad Fira, waar we inchecken in het hotel. Daarna installeren we ons op een terrasje met een glaasje Lava-wijn. We toosten meteen in het Grieks: jamas!

dag
02

vurig hoogtepunt van Santorini

Santorini is één van de bekendste Cycladen-eilanden en daardoor ook heel toeristisch. We bezoeken de hoogtepunten en genieten van de steile kliffen, de sneeuwwitte dorpjes en de mooie stranden.

In de late namiddag klimmen we naar het noordelijk gelegen stadje Oia, gelegen op de rand van de steile rotswand. Het mooie dorp is befaamd om zijn spectaculaire zonsondergangen.

dag
03
05

betovering op Folegandros

Voor velen is het liefde op het eerste gezicht wanneer ze voet aan wil zetten op dit droge eiland. Hora, gelegen bovenaan een klif, is één van de mooiste dorpjes van de Cycladen.

We proberen een aantal afgelegen strandjes te bereiken waarvoor we soms stevig moeten klauteren en genieten van de desolate rust. Een ware cultuurschok na de drukte van Santorini.

Vanuit Folegandros hebben we de mogelijkheid om een bezoek te brengn aan Sikinos, gelegen op 19km van Folegandros. Niet veel kleiner dan Santorini is dit een heel leeg eiland met een landschap van terrassen die steil naar beneden lopen tot aan de kust.

dag
06
08

stappen op Amorgos

Met de ferry varen we naar Amorgos, een rustig eiland met ongerepte landschappen en verlaten stranden. We verkennen de hoofdstad Chora, een wirwar van hagelwitte huizen met een Venetiaans fort uit 1290. En we ontdekken de Agios Fanourios, de kleinste kerk van Griekenland! 

Als je houdt van wandelen is Amorgos een uitgelezen bestemming. We kiezen het pad dat de ruggengraat volgt van het eiland. Het leidt ons langs het schitterende Chozoviotissa-klooster, op 180 m hoogte en ingehouwen in een rots. Nadien verpozen we aan het strand van Agia Anna. Onze tocht gaat verder langs wisselende landschappen; we eindigen in de baai van Eegiali. Onze avondmaaltijd nuttigen we in een taverna bij de haven.

De volgende dag maken we het noorden van Amorgos onveilig.  We volgen een ezelspad naar pittoreske dorpen. We stappen naar Tholaria, met zijn gewelfde Romeinse tholos-graftomben, en naar Lagada, werkelijk een van de mooiste dorpen van het eiland. 

dag
09

Naxos, het voorlaatste eiland

Na een laatste ontbijt op Amorgos, zetten we koers naar het olijfgroene eiland Naxos. We meren aan in Chora, waar we de keuze hebben tussen een stadsbezoek of een wandeling naar het strand. We bezoeken een interessant archeologisch museum. En we sluiten de dag af met een zonsondergang bij de ruïnes van het Venetiaanse Kastro.

dag
10

fietsen naar idyllische plekjes

Vandaag fietsen we naar de meest idyllische plekjes van het eiland. Af en toe een pittige heuvel op, maar we worden beloond door magnifieke uitzichten. We fietsen een dag lang (40 km) en stoppen op de meest interessante plekjes, bijvoorbeeld bij de tempel van Demeter, de godin van de vruchtbaarheid

dag
11

tussen de olijfbomen

Het binnenland van Naxos is een lappendeken van vruchtbare tuinen, wijn- en boomgaarden. We nemen de bus naar de Tragaia-vallei, een paradijs voor wandelaars, omgeven door olijfgaarden. Een wandeling in dit paradijs is net wat we nodig hadden. Puur genieten van de omgeving. 

Ondertussen genieten we ook van een frisse Griekse salade in het traditionele Filoti, gelegen tegen de helling van de Zas, met zijn 1000 m de hoogste berg van de Cycladen.

dag
12

op zee

Vandaag staat er een mooie zeiltocht op het programma. De wind bepaalt de route maar we passeren enkele kleine eilandjes waar we stoppen voor de lunch, we springen in het water om te snorkelen en te zwemmen of we luieren op het dek. De zeilboot is ook gemotoriseerd, dus ook bij weinig wind kan hij uitvaren. Al hopen we natuurlijk dat dit niet nodig is. Misschien worden we vergezeld door een rondspringende dolfijn.

dag
13

maakt Mykonos zijn reputatie waar?

Een ferry brengt ons naar het bruisende Mykonos met zijn authentieke windmolens.  Pétros de pelikaan, de mascotte van het eiland, verwelkomt ons in de haven. We brengen een bezoek aan de kunstenaarswijk Alefkandra (ook wel ‘klein Venetië’ genoemd), waar de balkons van de huizen uitsteken boven de zee. We vergapen ons aan de beroemde kerk Panagia Paraportiani en liefhebbers verkennen het streekmuseum terwijl anderen genieten van een terrasje. 

’s Avonds merken we al snel dat Mykonos zijn reputatie als ‘het Griekse eiland met de meeste vrijheden’ eer aan doet. Wie gaat mee naar een strandfeestje op Paradise Beach?

dag
14

het roemrijke verleden van Delos

Op naar Delos, een van de meest heilige plaatsen van het oude Griekenland en ook het centrum van de Cycladen. We aanschouwen de magnifieke antieke overblijfselen en krijgen tekst en uitleg in het archeologisch museum van dit piepkleine eilandje.

We ronden onze vakantie af met een duikje in het excentrieke nachtleven van Mykonos.

dag
15

de laatste zonnestralen

Op naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar huis...

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Santorini / Mykonos-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • ferry’s
 • alle overnachtingen (guesthouses)
 • huur fiets (1 d)
 • zeilexcursie Naxos (1 d)
 • toegang Delos (+ gids)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 480
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

actieve vakantie, (dag)wandelingen (5 tot 12 km wandelen per dag), fietstocht (40 km), zwemmen en snorkelen. Ondanks het feit dat we af en toe verpozen op een strand of aan een baai, is dit zeker geen strandvakantie!

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 24 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Opgelet: wijzigingen mogelijk Van de deelnemers wordt enige flexibiliteit gevraagd. Het zou bijvoorbeeld best kunnen dat door de weersomstandigheden (wind!) de boten niet of op een ander uur uitvaren, zodat we langer dan gepland op een bepaald eiland blijven. Een definitief programma kunnen we dus niet geven. De geest van het programma blijft wel behouden.
Praktisch

Opgelet: wijzigingen mogelijk

Van de deelnemers wordt enige flexibiliteit gevraagd. Het kan bijvoorbeeld altijd gebeuren dat door de weersomstandigheden (wind!) de boten niet of op een ander uur uitvaren, zodat we langer dan gepland op een bepaald eiland blijven. 

Een definitief programma kunnen we dus niet geven. De geest van het programma blijft wel behouden. 

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden