Valencia heeft het allemaal! Een gezellige historische binnenstad met een basiliek waar de Heilige Graal wordt bewaard, een Star Wars-achtig deel, een van de belangrijkste vogelreservaten van Europa en stranden om te zonnebaden.

Valencia heeft het allemaal! Een gezellige historische binnenstad met een basiliek waar de Heilige Graal wordt bewaard, een Star Wars-achtig deel, een van de belangrijkste vogelreservaten van Europa en stranden om te zonnebaden.

Geen verveling mogelijk in Valencia

We verkennen talloze pleinen, parkjes en gezellige buurten. In kerken, musea en het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen Lonja de la Seda, komen we ogen te kort. 

Lager tempo

Op een boogscheut van Valencia, ligt het nationaal park L’Albufera. In dit natuurgebied ligt een uitgestrekt meer: zoet-en zoutwatergebieden vloeien er samen waardoor bijzondere fauna en flora mogelijk wordt. Met een beetje geluk spotten we er enkele vogelsoorten, maar net als de Valencianen genieten we er vooral van rust en een unieke zonsondergang.

Een apart stukje Spanje

Valencia is Spanje, maar heeft een heel eigen karakter. De stad heeft een eigen taal, cultuur, feestkalender, keuken en levenshouding. Die attitude wordt perfect verwoordt in vivir sin dormir, leven zonder slaap. De Valencianen vonden de paella uit. Ze drinken verfrissende orxata, het verfijnde Agua de Valencia en een zoete mistella. Vuurwerk, fiesta en siesta zijn dagdagelijkse woorden in het Valenciaanse woordenboek. Valencianen laten zich nooit opjagen, behalve misschien als ze achter het stuur zitten.

Belangrijk! KrisKras is niet verantwoordelijk voor het volledig verslingerd geraken aan deze stad.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

meeting in de zon

We vliegen van Zaventem naar Valencia. Hopelijk warmt de Spaanse zon ons bij aankomst meteen op.  We installeren ons in het hostel, waar we de komende nachten zullen verblijven.

dag
02

op de fiets

Per fiets ontdekken we de veelzijdigheid van Valencia. We laveren door de smalle straatjes van het historisch centrum, we snuiven frisse lucht op in de groene gordel rondom de stad, en we vangen reeds een eerste glimp op van de architecturale pareltjes van Santiago Calatrava. . Net buiten de stad, op een van de vele aanlokkelijke terrasjes langs het strand bespreken we ons programma van de komende dagen.

’s Avonds eten we laat, zoals dat in Valencia hoort. Tapasbars, restaurantjes en terrasjes zijn er in overvloed. Misschien pikken we vanavond al ons eerste flamenco-optreden mee?

dag
03

verkennen en genieten

El Carmen telt veel bezienswaardigheden. De Lonja de la Seda, de toren van Santa Catalina, Torres de Serrano, Torres de Quart, het keramiekmuseum Palacio Marqués de Dos Aguas … zijn maar een paar voorbeelden. 

We vergeten niet om te genieten van een verfrissende orxata en/of een traditionele paella. Valencia is tenslotte de bakermat van dit aromatische rijstgerecht.

dag
04

strand en natuur

Vandaag trekken we met het openbaar vervoer tot buiten de stad naar Parque nacional de l’Albufera. Dit bijzondere stukje natuur behoort tot de belangrijkste natuurzones van Europa. Dankzij een meer, door duinen gescheiden van de zee, vind je er fauna en flora van zoet- en zoutwatergebieden. We kiezen vandaag voor een boottochtje op het meer. We fietsen ook  richting El Palmar waar je nog typische vissershuisjes  kan zien. We keren echter niet terug naar het centrum  zonder paëlla te proeven, een bezoek te brengen aan het strand en de avond af te sluiten bij zonsondergang aan het meer!

dag
05

back to the future

Na het historische centrum trekken we naar een futuristische trekpleister. Spontaan denken we aan Star Wars. De wereldvermaarde Valenciaanse architect Santiago Calatrava mocht zich eens uitleven. Het resultaat is Ciudad de las Artes y Ciencias, met onder meer het Oceanografic museum  en het Hemisferic. We overleggen wie wat wil bezoeken (optioneel).

De ‘Stad van kunsten en wetenschappen’ ligt in het Parque del Turia, een kilometerslang park met vijvers, fonteinen, speelpleinen, sportinstallaties en een concertgebouw. 

Een ding is zeker, Valencia heeft opties te over!

dag
06

tastbare herinneringen

Geen uitstel meer mogelijk... we moeten naar de luchthaven. Gelukkig vertrekt het vliegtuig niet in de vroege uurtjes en kunnen we iets langer slapen.

Helemaal opgeladen na deze zesdaagse citytrip arriveren we terug in Zaventem.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Valencia (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel)
 • alle transport ter plaatse
 • huur fiets (1d)
 • boottrip + fietstocht Albufera (incl. gids)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, korte fietstochten

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 19 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden