De hoofdingrediënten van onze exclusieve jongerenreis naar Servië? Citytrippen in Belgrado en vier dagen ambiance op het EXIT-festival.

Iedereen kent Sziget en Balaton Sound, maar wie heeft al gehoord van het EXIT-festival in Servië? Wat begon als een studentenprotest is uitgegroeid tot een van de grootste festivals in de Balkan én Europa. Meer nog, tijdens de jaarlijkse European Festival Awards kwam het EXIT-festival begin 2018 als grote winnaar uit de bus. En ook jij kan erbij zijn: in juli 2019 vormt het middeleeuwse fort Petrovaradin aan de oevers van de Donau alweer het decor voor 4 dagen ambiance en muzikale hoogstandjes. 

Servië ontdekken met leeftijdsgenoten

Deze KrisKras-groepsreis is exclusief voor 18-24-jarigen. Een nieuw concept, zodat je met andere jongeren op pad kan. De eerste dagen leren we elkaar alvast kennen in de straten van Belgrado, een door oorlog getekende stad die op verschillende vlakken betovert. Zodra de festivalitis toeslaat, trekken we naar Novi Sad: de thuisbasis van het EXIT-festival.  

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

hallo, Belgrado!

Na een ochtendvlucht vanuit Zaventem, komen we aan in de Servische hoofdstad Belgrado. We droppen onze bagage in een van de leukste hostels van de stad, centraal gelegen in een autovrije zone. Vlakbij vloeien de rivieren Donau en Sava samen, dus aan pittoreske taferelen geen gebrek.

’s Middags trekken we meteen de stad in. Je merkt al snel dat Belgrado staat voor een bruisende mix van oosterse en westerse invloeden, die je overal terugvindt: van bouwstijlen over culinaire specialiteiten tot de gastvrije Serviërs. De orthodoxe kathedraal van Belgrado is een van de hoogtepunten van deze stadswandeling, want de plafondschilderingen behoren tot de mooiste van het land. Later op de dag is er tijd voor lokale lekkernijen en een eerste toost op een goede reis.

dag
02

city life

We ontwaken in een drijvende hostel aan de oever van de Donau en genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna neemt de gids ons mee op een reis doorheen de rijkgevulde geschiedenis van de Servische hoofdstad en ontdekken we wat de inwoners van Belgrado uniek maakt.

De wandeltocht leidt ons ook door de bekendste winkelstraat van de stad: Knew Mihailova. Deze lange voetgangerspromenade heeft prachtige art-decogevels en is zowel ’s avonds als overdag een populair trefpunt voor jong en oud. Op het einde van de straat belanden we bij het oude fort Kalemegdan. Hier krijg je een spectaculair uitzicht over de stad en vind je nog Romeinse sporen. Rond het fort ligt een groot historisch park met overblijfselen van kerken, stadspoorten en torens.

dag
03

ambiance troef

Vandaag zijn er verschillende opties: een ontspannende riviercruise, een coole escape room, een extra wandeling of zelfs een fietstocht naar een van de meeste trendy wijken van Belgrado. Jullie beslissen! Op de vertrekvergadering vóór de reis bespreken we wie wat wil doen.

dag
04

Novi Sad en start van het EXIT-festival

We verlaten Belgrado en nemen de bus richting Novi Sad, een prachtig stadje in het noorden van Servië én onze uitvalsbasis voor het EXIT-festival. Hier verblijven we de volgende dagen in een hostel – geen tenten nodig! Voor we de spits afbijten en onze festivaloutfits aantrekken, gaan we op verkenning in het oude centrum van Novi Sad. ‘s Avonds is het party time!

dag
05
07

EXIT-festival

De komende drie dagen staan volledig in het teken van het EXIT-festival. De setting is adembenemend: het festival vindt plaats in het Middeleeuwse fort Petrovaradin. In en rond het fort dans je de longen uit je lijf: eeuwenoude gangen en verborgen passages brengen je tot bij meer dan 40 podia. Daar krijgen de festivalgangers een brede mix aan muzieksoorten voorgeschoteld: van de beats van Dimitri Vegas & Like Mike tot de legendarische hits van The Cure. Door de hoogteverschillen kan je regelmatig de losgaande feestbeesten bewonderen.

In de voormiddag is er altijd tijd genoeg om op adem te komen. Daarnaast hebben we de keuze uit tal van randactiviteiten. Zo ligt er op 20 minuten wandelen van het hostel een mooi strand, de ideale plaats om verder uit te rusten. De warmwaterbronnen van Vrdnik zijn al even rustgevend. Voelen we ons iets actiever, dan plannen we een escape room of een wandeling in Novi Sad. Voor ieder wat wils!

dag
08
09

terug naar Belgrado … en naar huis

Uitgedanst en voldaan keren we terug naar Belgrado. Nu weten we waarom het EXIT-festival in 2018 werd verkozen tot beste ‘Major Festival’ op de European Festival Awards. Daarna is het al bijna tijd om onze koffers te pakken. Met onze laatste krachten scoren we nog enkele souvenirs voor de achterblijvers en genieten we samen van de heerlijke Servische keuken.

’s Middags vliegen we richting België waar we nog de hele zomer kunnen nagenieten van deze unieke ervaring in de Balkan.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Belgrado (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel)
 • Festivaltickets Exit festival (4 dagen)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (pension)
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • optionele activiteiten
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, dansen op het Exit festival

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 14 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden