Extremadura bevat alle elementen voor een geslaagde roadtrip: natuurschoon, culinaire delicatessen en architecturale parels. Natuurliefhebbers die zich kunnen vinden in het Spaanse ‘mañana mañana’-ritme zullen zich helemaal thuis voelen op deze reis.

Natuurliefhebbers die zich kunnen vinden in het Spaanse ‘mañana mañana’-ritme zullen zich helemaal thuis voelen op deze reis. Zin om rond te kuieren in authentieke stadjes, te proeven van lokale delicatessen en te wandelen onder de zuiderse zon? En wil je daar bovendien graag een portie avontuur bij? Stap in en rij mee door Extremadura, het laatste stukje Spaanse binnenland dat wist te ontsnappen aan het massatoerisme. iVámonos!

Cultureel en culinair genieten onder de Spaanse zon

Wiegende palmbomen flankeren de authentieke steden met klinkende namen als Trujillo, Cáceres en Mérida. Huisbereide tapas, Torta del Casar en pata negra zijn verplichte kost in dit programma. Uiteraard vergezeld van een heerlijke sangria of tinto de verano.

Tijd voor actie

Zorgeloos luieren doet nog zo veel meer deugd na een fikse inspanning. Olijfboomgaarden, weelderige sinaasappelbomen en spectaculaire vergezichten: voor deze ongerepte natuur stellen we onze conditie graag op de proef. We kajakken door het Nationaal Park Monfragüe, wandelen via de eeuwenoude pelgrimsroute van Cañamero naar Guadalupe en fietsen door het Game of Thronesdecor langs een historische treinroute aan de Vía Verde bij Cáceres. Verkoeling voor de Spaanse hitte vinden we in rivieren en de watervalpartij Garganta de los Infiernos in de Valle del Jerte. 

We slapen in hostals, een jeugdherberg en een appartement. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

iHola España!

Vroeg in de ochtend springen we op het vliegtuig naar Madrid. Daar pikken we onze twee huurwagens op: de roadtrip kan beginnen! We rijden naar het zuiden en installeren ons in het middeleeuwse stadje Plasencia. Stilzitten is niets voor ons, dus we trekken er meteen op uit langs de oude stadsmuren en gaan op zoek naar de 88 torentjes van de stad. Op de Plaza Mayor sluiten we de dag af met de eerste maar zeker niet de laatste Spaanse tapas van deze reis. 

dag
02

roofvogels spotten in Nationaal Park Monfragüe

Op de tweede dag zijn we opnieuw vroeg uit de veren voor een tocht door het Nationaal Park Monfragüe. Een gids neemt ons mee op een stevige wandeling en leert ons alles over de prachtige fauna en flora die we tegenkomen. ’s Morgens vroeg is het hier nog bijzonder rustig, met een beetje geluk spotten we zelfs wilde roofvogels. In de namiddag zoeken we verkoeling op en ontdekken de andere kant van het natuurreservaat met onze kajak. ’s Avonds schuiven we onze benen onder tafel in een van de typische restaurantjes van Plasencia.

dag
03

zwemmen onder de watervallen

De beste truc tegen stijve kuitspieren is … beweging! In de Valle del Jerte maken we een tocht van acht kilometer langs imposante kersenbloesems en de spectaculaire watervallen Garganta de los Infiernos. Aan de rivierbedding halen we onze picknick boven. Nadien wagen we ons aan een duik in Los Pilones, een van de natuurlijke baden die Extremadura rijk is. Tegen de avond rijden we naar onze volgende bestemming: Cáceres.

dag
04

Khaleesi achterna in Los Barruecos

Bovenaan het programma staat een fietstocht van 56 kilometer door Los Barruecos. Deze tot de verbeelding sprekende streek vormde het decor voor Game of Thrones. Khaleesi en de drukte van King’s Landing fantaseer je er zo bij. We houden halt in het dorpje Malpartida de Cáceres. Erna trappen we verder langs de Vía Verde. Deze oude spoorwegroute leidt ons door het beschermde natuurgebied Llanos de Cáceres y Sierra de Fuentes. Na een tocht in de verlaten natuur eindigen we opnieuw in het centrum van Cáceres. 

Bij een heerlijk vers stokbrood met olijfolie genieten we van de bekende Torta del Casar, een kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. Onze fietsen zetten we in de stalling en te voet verkennen we de smalle kasseistraten en idyllische steegjes van de binnenstad. We kuieren langs een van de mooiste marktpleinen van heel Spanje en beklimmen de trappen van de Arco de la Estrella, de monumentale toegangspoort naar het oude stadscentrum. Moderne kunst en streetart wisselen de vele historische paleizen af.

dag
05

vrije voormiddag en bezoek aan Trujillo

Lekker uitslapen en uitgebreid ontbijten, een bezoekje aan het museum voor schone kunsten en binnengluren in het paleis of een stukje van de pelgrimsroute rond Cáceres stappen: deze ochtend vul je in zoals je zelf wil. Na de middag verzamelen we voor een bezoek aan Trujillo, een verborgen parel in Extremadura. We wandelen langs het kasteel en smullen van de Spaanse keuken.

dag
06

Shakespeare in het Spaans

We zetten onze route verder naar Mérida, een stad die geschiedenis uitademt. Ooit was ze de hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania Lusitania. Tijdens de uitbreiding van het christendom speelde ze ook een belangrijke rol. De vele pelgrimsroutes rondom en doorheen de stad zijn daar getuigen van. Ook de Moorse cultuur drukte haar stempel op haar architectuur, zoals in de Templo de Diana, de Acueducto de los Milagros, en de Arco de Trajano. Geen wonder dat de stad sinds de jaren 90 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijkt. 

De voorbije dagen proefden we al uitgebreid van al het lekkers dat Extremadura te bieden heeft. We zetten deze trend verder tijdens een echte uitstap voor foodies waar we ons te goed doen aan zalige streekproducten: van pata negra – donkere iberico-ham – over heerlijke (geiten)kazen tot verse olijfolie. Een heerlijk glas rode of wit wijn mag daarbij niet ontbreken. 

dag
07

op bedevaart in Guadalupe

In het glooiende berglandschap van Extremadura zetten we onze route verder naar Cañamero. Daar volgen we 16 kilometer lang de bedevaartroute van koningin Isabella van Castilië naar Guadalupe. Terwijl de roofvogels boven onze hoofden cirkelen, leidt het pad ons door de bergen en langs ruwe bloemenvelden. Het eindpunt is het oude Real Monasterio de Guadalupe waar pelgrims uit alle windstreken neerstrijken.

dag
08

iHasta la próxima vez!

Tijdens een vrije voormiddag in Guadalupe tikken we onze laatste souvenirs op de kop, genieten van een bordje tapas en laten de sangria nog eens rijkelijk vloeien. Nadien zetten we koers naar Madrid en tegen de avond vliegen we terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Madrid (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (2 huurauto’s)
 • alle overnachtingen (hostal, jeugdherberg,appartement)
 • begeleide wandeling in het Nationaal Park Monfragüe (4u)
 • huur kajak (2u.)
 • huur fiets (1/2 dag)
 • combiticket in Mérida
 • rondleiding met gids op de dehesa met degustatie van lokale producten(pata negra, wijnen, olijfolie en kazen)
 • toegang kloosters
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 200
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

2 uur kajakken, 56 km fietsen, 1 wandeling van 8 km, 1 wandeling van 10 km, 1 wandeling van 16 km en stadswandelingen.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 14 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden