Ooit was Fuerteventura een groen eiland. Maar ontbossing en Saharazand toverden het vulkanische eiland voor de West-Afrikaanse kust om tot de ‘zandbak’ van de Canarische archipel.

Toch valt hier volop natuurpracht te ontdekken: azuurblauwe lagunes, prachtige palmoases, eeuwenoude rotsformaties, imposante kraters, reusachtige zandduinen ...

Authentieke sfeer

Een week lang verkennen we te voet en met de fiets dit eiland vol contrasten. Op het dwergeiland Lobos staan ons rotsachtige baaien en inhammen met witgekalkte vissershuisjes te wachten, en de mooiste onderwaterwereld van de archipel.  

Prachtige overblijfselen

In het spoor van de oude pelgrims trekken we vanuit het centraal gelegen Antigua naar de voormalige hoofdstad Betancuria met zijn koloniale architectuur. 

Natuurmonumenten

De rotsboog Peña Horadada en de oase van Vega de Rio Palmas zijn slechts enkele van de vele natuurwonderen op ons pad.  En de 'Pico de la Zarza', de hoogste bergtop, trakteert ons op een schitterend panorama.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

de hoofdstad

Aangekomen in de hoofdstad Puerto del Rosario installeren we ons in een charmant kusthotel. 

dag
02

Toño Patallo’s beeldhouwmetropool

De lokale beeldhouwer Toño Patallo zette de hoofdstad van Fuerteventura op de internationale kunstkaart. Tijdens een kunstwandeling in de stad passeren zo’n honderd beeldhouwwerken de revue. 

Na de middag gaat het met de bus richting Corralejo, de meest noordelijke stad van het eiland. Vervolgens steken we de smalle zeestraat over tussen het hoofdeiland en Islote de Lobos. Na een wandeltocht van 7 kilometer rond het eiland snorkelen we in de blauwe baai naar onderwaterschatten. Terug op het hoofdeiland nemen we in het schilderachtige Lajares onze intrek in een typisch Spaanse villa. 

dag
03

van wolfsmelk tot peelingzeep

Eerst fietsen we naar El Cotillo, een van de oudste vissershavens van het eiland. Van daaruit volgen we de kust naar de vuurtoren ‘Faro de El Tostón. Daar doen we een kleine wandeling van 1 uur. Tijdens het traject krijgen we info over de fauna en flora. Bij eb worden talloze kleine poelen van de zee afgescheiden. De vissen die er gevangen zitten worden met wolfsmelk – onschadelijk voor mensen – vergiftigd.  

Daarna bedwingen we per fiets de rood-geel gekleurde Montaña Colorada, één van de vulkanen die het eiland mee vorm heeft gegeven. Als souvenir nemen we een stuk weldadige peelingzeep met vulkaanzand mee. In Lajares komen we op krachten met een stoofpotje van vlees of vis.

dag
04

pelgrimstocht met koloniale toets

Het koloniale Antigua is onze volgende slaapplaats.
In Antigua volgen we een oude pelgrimsroute richting Betancuria, de vroegere hoofdstad van het eiland. We vergapen er ons aan de prachtige koloniale gebouwen en brengen een bezoek aan een geitenboerderij waar we de lokale kazen proeven. We keren terug via de Mirador Morro Velosa, een prachtige uitzichtpunt met museum over het ontstaan van de Canarische archipel. 

dag
05

palmoases en vissersdorpen

We vertrekken vanuit Ajuy richting de Peña Horadada, een imposante rotsboog. We volgen de miljoenen jaren oude rotsformaties langs de kust. We hebben tijd voor een picknick een duik in het water op de Playa de los Muertos. De naam van dit prachtige strand stamt uit de tijd dat plunderende piraten de regio teisterden. 

Daarna keren we terug naar het prachtige vissersdorp waar we smullen van een heerlijk vispannetje. Volledig opgeladen zijn we klaar voor onze tweede wandeling richting de palmoases van Vega de Rio de Palmas. 

dag
06

in de zandbak

We zetten onze weg naar het zuiden verder en houden halt in enkele van de  ontelbare typische dorpjes die de Canarische archipel rijk is. Vooral Las Playitas is nagenoeg intact gebleven, met witgekalkte huizen en smalle kronkelende steegjes. 

In Costa Calma brengen we de laatste twee nachten van onze vakantie door. Vanuit deze populaire badplaats wandelen we over de landtong die de verbinding vormt met het schiereiland Jandía. Nu komen we in de echte ‘zandbak’ van het eiland terecht. Op het afgelegen strand van La Pared genieten we van een ron con leche. 

dag
07

naar het dak van het eiland

Onze laatste wandeltocht van de reis is niet van de minste: de beklimming van de Pico de la Zarza, de hoogste berg van Fuerteventura. Op de top worden we beloond met een adembenemend panorama over het eiland en het schiereiland Jandía. Ook een bezoek aan de kuststad Jandía met zijn brede palmenboulevard en prachtige stranden staat nog op het programma. Net zoals een avondwandeling over de dijk van het nabijgelegen Morro Jable.

dag
08

De cirkel is rond

Op de laatste dag van onze rondreis keren we terug naar de hoofdstad Puerto del Rosario van waaruit we terugvliegen naar Brussel. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Fuerteventura (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (huis)
 • alle transport ter plaatse (2 huurauto’s)
 • overtocht Isla de Lobos (h/t)
 • huur fiets (2 d)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Fiets- en wandeltochten van 4 tot 6 uur, dus een goede conditie is een must

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 30 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden