Ghana biedt een gevarieerde mix van couleur locale, ongerepte natuur en levendige steden. Op deze rondreis ontdek je het allemaal.

Deze KrisKras-groepsreis is exclusief voor 18-24-jarigen. Het principe? De Afrikaanse ‘way of life’ ontdekken met leeftijdsgenoten. In het zuiden bots je op een gevarieerde mix van couleur locale, ongerepte natuur en levendige steden. Dat maakt van Zuid-Ghana een van de topbestemmingen in West-Afrika.

Luier je graag op een adembenemend strand? Verlang je naar het tropische regenwoud? Of liever ronddolen op een kleurrijke Afrikaanse markt? Het kan hier allemaal.

Afrika moet je niet zien, maar beleven! 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aankomst in Ghana

We vliegen naar Accra, de bruisende Ghanese hoofdstad. Daar verblijven we in ‘Somewhere Nice’, een oase van rust om even aan het chaotische stadsleven te ontsnappen. Het hostel is gelegen in de Kokomlemle-wijk, een aangename buurt dicht bij de luchthaven en het levendige Osu. Restaurants en bars genoeg om onze reis goed in te zetten!

dag
02

Afrikaans stadsleven in Accra

Na een heerlijk ontbijt, gaan we op verkenning in Accra. We observeren het dagelijkse leven van de Ghanezen, bezoeken de gigantische markten en luisteren naar de muziek die ons overal begeleidt. In de namiddag maken we een begeleide wandeling met een gids van Jamestown Walking Tours.

Op het einde van deze bewogen dag komen we tot rust in ons hostel. Tijd voor een duik in het zwembad en een uitgebreid avondmaal.

dag
03

weg van de wereld

We doen zoals de locals: met het openbaar vervoer verplaatsen we ons naar Keta, in het uiterste oosten van Ghana. Dit is een van de minst bereisde regio’s van het land, tussen de Volta-rivier en de Togolese grens. De natuur is hier overweldigend. De enorme Keta-lagune is een paradijs voor vogelliefhebbers, vissers en ecotoeristen. 

dag
04
05

ontspannen in Keta

Vanuit onze lodge plannen we verschillende activiteiten. Keta biedt keuze in overvloed: een boottocht over de brede Volta-rivier, een bezoek aan een pottenbakkerij, inkopen doen op de markt of een unieke tocht door de mangroven. Iedereen komt hier aan zijn trekken. Voor wie zichzelf een dosis platte rust voorgeschreven heeft, zijn er de ongerepte stranden.

dag
06
08

watervallen en vrije activiteiten

We reizen noordwaarts richting Hohoe en de indrukwekkende Wli-watervallen. Nergens anders voelen we ons zo klein in de grootse natuur. We wandelen langs de kletterende stroom en genieten van het leven in het natuurpark Agumatsa Wildlife Sanctuary. Echte waterratten springen in het koele water onderaan de 40-meter hoge waterval.

De volgende dag steken we onze koppen samen om een plan te bedenken. Bezoeken we de grotten of ontdekken we de geheimen van de kenteweeftechnieken in het dorp? Aan jullie de keuze.

dag
09

superlatieven aan het Volta-meer

Om het westen van Ghana te bereiken, moeten we rond het Volta-meer. Een lange tocht, dus we houden halt in Akosombo. Hier nemen we een kijkje bij de Akosombo-dam, de grootste van het land en een indrukwekkende constructie. Het dorp en de dam zijn ook geliefd bij de inwoners van Accra. Tijdens het weekend ontsnappen velen van hen het stadleven om te relaxen in de groene natuur en aan het reusachtige meer. 

dag
10
11

shoppen in de Ashanti-regio

Vandaag zetten we koers naar Kumasi, de op een na grootste stad van Ghana en de oude hoofdstad van het Koninkrijk Ashanti. De stad lijkt wel een grote markt: overal zie je verkopers. In de kraampjes liggen kleren, gedroogde vis, auto-onderdelen, fietsen, schoenen, namaakartikelen en nog veel meer. Hier kijk je je ogen uit.

Een stadswandeling brengt ons tot bij de grootste openluchtmarkt van West-Afrika: de Kejetia-markt. De duizenden verkoopstanden lijken wel een wereld op zich te vormen. Als je kente-stoffen wil kopen, ben je hier aan het juiste adres. Daarna bezoeken we Manhyia Palace.

dag
12
14

Cape Coast

Een tro tro, zoals de lokale minibustaxi’s heten, voert ons naar Cape Coast. Deze plaats herinnert ons aan een van de donkerste bladzijden uit de Ghanese geschiedenis: de slavenhandel. Vanuit de vissershaven voeren ontelbare slaven een onzekere toekomst tegemoet. Velen kwamen terecht op Amerikaanse plantages. We gaan naar het befaamde Cape Coast Castle, Fort William, Fort Victoria en St George’s Castle.

Vanuit Elmina rijden we door naar Kakum National Park, waar het maagdelijke regenwoud op ons wacht. Met een gids wagen we ons aan een natuurwandeling, vervolgens gaan we de hoogte in. Letterlijk, want de Canopy Walkway is een uniek systeem van touwbruggen, hoog in de bomen. We gaan tot 40 meter boven de grond. Iemand al hoogtevrees?

dag
15
16

strand, zee en zon in Kokrobite

Onze trip zit er bijna op, dus we gaan naar zee om het reisstof van ons af te spoelen. Bestemming: Big Milly’s Backyard in Kokrobite, op 10 kilometer van Accra. We maken muziek met djembes en trotseren de golven met een surfplank. Een ervaren surfer leert ons de kneepjes van het vak.

dag
17

onze terugvlucht

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Met een karrevracht mooie herinneringen aan dit prachtige Afrikaanse land vliegen we terug naar België.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel–Accra (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses en lodges)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • alle activiteiten volgens programma
 • toegang nationale parken
 • aanvraagkosten visum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • kostprijs visum
Reisbudget
€ 260
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

korte wandelingen; door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een heel flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 55 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • visum verplicht
 • inenting gele koorts verplicht

Onze voorwaarden