Onze KrisKras-reis voert je door nog ongerepte regio’s in het noorden en in het centraal gelegen berglandschap. We wisselen wandelen en SUP'en af met bezoeken aan gezellige dorpjes en stadjes. We reizen rond met 2 huurwagens en logeren in casas rurales en gezellige hostels.

Daar komt, ver van het massatoerisme, het authentieke karakter van Gran Canaria volledig tot zijn recht.  Het is niet voor niets dat Unesco ongeveer de helft van het eiland tot biossfeerreservaat uitriep. De koninklijke paden nodigen uit tot prachtige wandelingen met indrukwekkende uitzichten over kraters, kloven en bergtoppen. 

Sportief in de natuur met een vleugje cultuur 

De hoofdbrok van deze reis bestaat uit actie in de natuur, waarbij we onze wandelschoenen ook eens inruilen voor een SUP-board (stand up paddle). Maar om het hart van Gran Canaria te leren kennen, bezoeken we ook gezellige dorpjes en stadjes zoals Teror, Aguïmes en Agaete. Daar snuiven we de couleur locale op en bezoeken we de typische rotswoningen. We proeven van de lokale oogsten op dit eiland met een enorm aangenaam klimaat: tropisch fruit, koffie, wijn,...genieten!

Overnachten doen we in kleinschalige casas rurales en sfeervolle hostels. We reizen rond met 2 huurwagens, afstanden ter plaatse zijn beperkt.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

liefde op het eerste gezicht in Agüimes

Na een vlucht en een korte rit met onze huurwagens van de luchthaven, komen we aan in het charmante Aguïmes. Het stadje dateert van 1486, kort na de Spaanse verovering van het eiland. In het middelpunt van de historische wijk ligt de Plaza del Rosario in de schaduw van prachtige laurierbomen. Vanaf dit plein vertrekken de meest gezellige steegjes van het eiland.  

dag
02

op bezoek bij de grottenbewoners

De bergwandeling van vandaag biedt ons een originele kijk op Gran Canaria en zijn bewoners. We starten in het grottendorpje Cuevas Bermeja, nabij Montaña Las Tierras in de Barranco de Guayadeque. Bijna alle bewoners gebruiken nog de natuurlijke grotten die eeuwen geleden al door de oerinwoners, de guanchen, werden bewoond. Vandaag is dat wel wat moderner en comfortabeler ingevuld dan toen. 

De Barranco de Guayadeque is een van de meest bekende valleien van het vulkaaneiland.  Behalve de grotwoningen maken ook zijn typische vegetatie en rotskraterformaties een doortocht meer dan de moeite waard.

dag
03

in het teken van de Roque Nublo

Roque Nublo betekent ‘Wolkenrots’ en geeft het eiland zijn typische gezicht. Deze rots verheft zich boven een kam die uitsteekt over het dorp Ayacata. Het slanke silhouet zie je van ver. De komende twee dagen wordt dit ons fenomenale natuurdecor. 

Tijdens een wandeling van ongeveer 6 uur vanuit La Culata is de iconische rotspilaar 80 meter boven Tejada een vaste constante. Logisch, als de op een na hoogste berg van het eiland. Het landschap rond de Roque Nublo is sprookjesachtig mooi met de rotstorentjes die oprijzen uit de hellingbossen van Canarische dennen. De hellingen leiden naar een kaal plateau. Aan het eind balanceert de monoliet van de Roque Nublo op de rand van een diepe afgrond.    

dag
04

naar het dak van Gran Canaria

Onze benen zijn ondertussen ingelopen, tijd voor een stevige dagtocht naar de hoogste top van het eiland: Pozo de Las Nieves (1949 m). De beklimming is lang maar niet steil. Onderweg worden we rijkelijk beloond met schitterende vergezichten over het eiland. Bij heldere hemel kunnen we zelfs de Teide (3718 m) op Tenerife, de hoogste top van de Canarische Eilanden, in al zijn glorie bewonderen.

dag
05

genieten in Teror

Na enkele pittige dagen in het centrale berglandschap van Gran Canaria gunnen we onze benen wat rust. Daar leent het pittoreske Teror zich uitstekend toe. Dit stadje geldt als de meest karakteristieke Canarische stad van het eiland. In het centrum tref je fascinerende, oude huizen met kunstige houten balkons en fraaie patio’s aan. Veel gevels zijn gedecoreerd met een wapen. De straten en pleinen bewonder je het beste al slenterend of gezellig zittend op een bankje.

Onderweg naar onze volgende overnachtingsplaats in Agaete houden we nog even halt bij het grottencomplex van Cenobio de Valeron. Deze op honingraten lijkende grotten zijn een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Canarische eilanden. Het complex van bijna 300 grotten deed vroeger dienst als een reusachtige opslagplaats voor graan.   

dag
06

La Tamadaba

De vallei van Agaete ten zuiden van het gelijknamige stadje is als een fleurig bloemenboeket. De geur van jasmijn, bougainville, geraniums en Canarische dennen komt je tegemoet. In dit uitbundig groene landschap aan de voet van de berg Tamadaba maken we enkele uitstappen. Vanuit het Agaetedal rijden we naar het natuurreservaat Tamadaba voor een schitterende wandeltocht van ongeveer 7 uur. La Tamadaba is een van de meest ongerepte gebieden op Gran Canaria. Opnieuw zijn de brede vergezichten over duizelingwekkend steile rotsen en ravijnen fantastisch. De inheemse Canarische dennenbomen zorgen voor verkoeling.  

dag
07

feest voor de zintuigen in Agaete

Eerst bezoeken we Los Berrazales. Daar proeven we na een rondleiding op de meer dan 200 jaar oude Finca de la Laja van het plaatselijke fruit. Heerlijk, die papaja’s, mango’s en avocado’s! Ook prijken lokaal geteelde koffie en wijn op het menu.

Diezelfde dag gaan we naar de hoofdstad Las Palmas,  waar een begeleider ons inwijdt in SUP of stand-up paddling op Playa de las Canteras. Want een eilandtrip zonder wateractiviteiten, dat is uiteraard uitgesloten. We combineren deze SUP-initiatie met tijd om op het strand te genieten en in zee te zwemmen.

dag
08

grootste krater van het eiland

Voor we terug naar huis keren, volgt er nog een kleine laatste krachtinspanning. Twee uur wandelen we langs en in de grootste krater van het eiland: de Caldera de Bandama. Eerst beklimmen we ook nog de top van de Pico de Bandama. Daar krijgen we een prachtig zicht heeft op de perfect gevormde krater. Bij de afdeling krijgen we een goed beeld van Gran Canaria’s vulkaanlandschap. 

Daarna blazen we even uit, net lang genoeg om opnieuw wat energie te verzamelen en dan kunnen we er niet langer omheen: ons vertrek naar de luchthaven. Verwittig nu maar al je familie en vrienden dat je met een pak reisverhalen zal thuiskomen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel - Las Palmas (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (casa rural, hostel, appartement)
 • alle transport ter plaatse (2 huurauto’s)
 • initiatie stand up paddling (2 u)
 • rondleiding en degustatie op finca
 • toegang grottencomplex
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 170
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Actieve reis: 2 wandeltochten van 2 à 3 uur wandelen, 3 wandeltochten van 6 à 7 uur wandelen, initiatie stand up paddling (2u), een goede conditie is een must

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 30 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Overnachten doen we in kleinschalige casas rurales en sfeervolle hostels.
We reizen rond met 2 huurwagens, afstanden ter plaatse zijn beperkt.


Onze voorwaarden