Andalusië, of Al-Andalus, ligt op de grens tussen het islamitische Afrika en het erg katholieke Spanje. Hier lieten zowel Romeinen, Moren, joden als christenen hun sporen na. Het resultaat is vaak oogverblindend mooi.

Een trio van schoonheidskoninginnen

Sevilla, Granada en Córdoba behoren – zonder te overdrijven – tot de mooiste steden van Spanje. De uitzonderlijke pracht en praal van het Alhambra in Granada wordt unaniem bewierookt. In Córdoba vervult de Mezquita de rol  van wereldvermaarde publiekstrekker en Sevilla heeft haar Giralda.

Deze toppers gaan we zeker bezoeken, maar de drieling biedt nog meer moois. We gaan op ontdekking in de streek van de witte huizen, de flamenco, de toreadors, de gazpacho en de castagnetten.

Zintuiglijk feest!

‘Genieten’ staat vooraan in ons woordenboek! Niet alleen van de schitterende monumenten en de prachtige tuinen, maar ook van de zuiderse sfeer, de verrukkelijke keuken en de adembenemende landschappen.

De tapas, sangria en sherry worden positief onthaald en zijn op zich al een reden om deze streek te bezoeken.

We laten ons onderdompelen en onder handen nemen in een van de oude Arabische badhuizen. En als de kans zich voordoet, pikken we een flamenco-optreden mee.

Op het ritme van de stad

We nemen het openbaar vervoer en logeren in kleine pensions of jeugdherbergen. Het programma is flexibel opgesteld; er is voldoende tijd voor een terrasje, een toevallig optreden of een leuke ingeving.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aan de voet van de Sierra Nevada

We vliegen vanuit Brussel naar Malaga. Vandaaruit reizen we verder naar Granada. Nadat we onze bagage hebben afgezet, gaan we meteen op stadsverkenning.

dag
02
03

zalig gevoel in Granada

Gisteren kregen we een beknopt beeld van de stad, vandaag opteren we voor een grondige aanpak. We starten met een wandeling door het oude centrum.
We bezoeken het Albacin (de oude joodse wijk) en Sacramonte (de zigeunerwijk met grotwoningen).
Wie wil kan zich laten verwennen in een echte hammam in de ‘Baños Arabes Al Andalus’.
’s Avonds proeven we van de smakelijke stoofpotjes van Granada, met ingrediënten uit de Arabische en Joodse keuken. 

dag
04

verwarrend mooi

In de loop van de voormiddag nemen we de bus naar Córdoba. Deze stad was het intellectuele centrum van het gelijknamige kalifaat in de middeleeuwen. We bezoeken er de Mezquita. Dit was ooit de grootste moskee van de islamitische wereld. Midden in dit prachtige gebouw liet Karel V een kathedraal bouwen, wat een vreemde combinatie oplevert.

Tegen de avond gaan we naar de Puente Romano, waar we bij zonsondergang getrakteerd worden op een ongelofelijk uitzicht over de stad!

dag
05

Cordoba verder verkennen

We bezoeken het Alcázar. Dit is een voorsmaakje van de architecturale pracht die we in Sevilla zullen te zien krijgen. Ook de joodse wijk met zijn smalle straatjes, de kathedraal en de Calle de las Floras staan op het menu. 

In de late namiddag rest er voor de liefhebbers nog tijd om het Palacio de Viana te bezoeken.

dag
06

Vivir al día

Het enige wat moet vandaag, is de trein nemen naar Sevilla. Dit kan ofwel vroeg, ofwel laat in de namiddag, naargelang onze andere plannen. 

dag
07

de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst kwamen de Moren langs, die de stad 530 jaar lang tot hun hoofdstad kroonden. Daarna volgden de christenen, die de moskeeën ombouwden tot kerken. Ze bouwden ook extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. Die rijke geschiedenis zullen we vandaag aan den lijve ondervinden.

De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje, het beginpunt van onze ontdekkingstocht. Na een bezoek aan dit majestueuze gebouw beklimmen we La Giralda, de toren met de beroemde windvaan. We genieten hier van een schitterend uitzicht over de stad. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Plaza de Espana.  Dit wordt gezien als één van de mooiste pleinen van het land. Het halfronde plein en de omringende galerijen werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929. 

Zolang er interesse is, blijven we verdergaan: het Palacio Arzobispal, de Casa de la Lonja, het Parque de Maria Luisa, … teveel om op te noemen. Onderweg nemen we de tijd om te genieten van de lekkere tapas, om flamencodansers te bewonderen of om weg te dromen op een zonnig terrasje.

dag
08

in de buurt

In de voormiddag bezoeken we het Real Alcazar, waar vele Romeinse en oosterse schatten te bezichtigen zijn. van het weer kunnen  we een fiets huren of  de bus nemen om naar Italica te gaan. Of blijven we in de stad om naar het flamencomuseum te gaan? Aan jullie de keuze.

’s Avonds gaan we naar flamenco-optreden ‘La casa del flamenco’.

dag
09

eigen voorkeur

Je mag zelf kiezen hoe je afscheid neemt van deze stad. Verkies je het archeologisch museum in het Maria Luisapark, een winkelmiddag of nog een stadswandeling?

‘s Avonds keren we terug naar Malaga, waar onze reis begon.

dag
10

afscheid

Het is niet eenvoudig om deze warme streek te verlaten. Het Spaanse leven, de ongedwongen sfeer, de culturele hoogtepunten … Maar de herinnering is voor het leven.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel - Malaga (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang Mezquita
 • toegang Alcazar Cordoba
 • toegang kathedraal & Giralda
 • toegang Real Alcazar in Sevilla
 • toegang flamencovoorstelling
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen. Citytrippen kan behoorlijk intensief zijn!

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 18 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden