Benieuwd waar The Beatles een superband werden? Of wil je zien waar het centrum van de Europese handel lag in de middeleeuwen? Trek met ons mee naar het noorden van Duitsland, bijna aan de grens met Scandinavië, voor een magische tour doorheen de geschiedenis.

Betoverend mooi

In het noorden van Duitsland liggen enkele prachtige Hanzesteden waar in de middeleeuwen het hart van de Europese handel klopte. We bezoeken onder meer Hamburg, Bremen, Lübeck en Wismar. Ook twee verborgen parels – Celle met zijn mooie vakwerkhuizen en het idyllische Schwerin – staan op het programma.

Na een overnachting in Celle wordt Hamburg onze uitvalsbasis. De rijkste maar ook meest diverse stad van Duitsland met een traditionele Altstadt, industrieel erfgoed met bakstenen pakhuizen, elitaire villa’s, moderne architectuur in HafenCity en de notoire Reeperbahn.

Combi cultuur + natuur

Bereid je voor op een geweldige tocht door gonzende en hippe steden. Maar we ontdekken ook adembenemende natuur. Zoals de enorme Lüneburger Heide met bossen in de mooiste herfstkleuren. Het merengebied rond Schwerin verkennen we met de fiets of kano. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Heenreis in de minibus

Toegegeven: ons avontuur begint met een 5-uur durende rit in de minibus. Maar zodra we in Celle toekomen, is alles zo vergeten. We wanen ons meteen in een sprookje. Eerst slapen, morgen volop genieten! 

dag
02

Er waren eens in Celle …

… veel verblufte citytrippers. Want Celle is een prachtige, eeuwenoude stad. In de voormiddag kuieren we door het historische centrum met meer dan 400 houten vakwerkhuizen en het wit-roze hertogelijke paleis uit de 13e eeuw. Het contrast met het ultramoderne kunstmuseum kan niet groter zijn.

In de namiddag maken we een wandeling op de Lüneburger Heide, een enorm natuurgebied. Daarna rijden we door naar Hamburg, waar we overnachten.

dag
03

Veelzijdige metropool Hamburg als uitvalsbasis

We ontwaken in Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland, en we proeven van de kosmopolitische sfeer in het lappendeken van bruisende wijken. Zoals het Karolinenviertel: een multiculturele wijk waar jonge designers zich vestigen. Of HafenCity, de hippe havenwijk met gerestaureerde pakhuizen en schitterende muziekoptredens. En uiteraard de beruchte Reeperbahn, vol nachtclubs en vederlichte zeden. The Beatles groeiden er begin jaren 60 uit tot de superband die muziekgeschiedenis zou schrijven.

Alles bezoeken is onmogelijk. Maar we trekken zeker naar de oude stadskern, Speicherstadt en HafenCity. Uiteraard bezoeken we ook een van de vele musea. Ofwel de Kunsthalle van Hamburg, ofwel de moderne kunst en fotografie in de Deichtorhallen.

dag
04

Sportief in Schwerin

Vanuit het levendige Hamburg trekken we naar het sprookjesachtige waterkasteel van Schwerin. De stad wordt omringd door uitgestrekte meren. Als het weer meezit, verkennen we er een met de kano. Anders wordt het een fietstocht. 

dag
05

Van Lübeck naar Wismar

In het Hanzemuseum van Lübeck ontdekken we hoe de Hanzesteden op een verrassend moderne manier met elkaar handeldreven tijdens de middeleeuwen. Ook de rest van de stad is de moeite. Met zijn meer dan 1000 historische gebouwen heeft Lübeck zijn plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO ruim verdiend.

Daarna trekken we naar Wismar. Hoewel het officieel een van de Hanzesteden is, is het de vreemde eend in de bijt. De stad maakte immers lang deel uit van Zweden en dat merk je overal. Houd je fototoestel klaar, de veelkleurige gevels en charmante kasseistraatjes maken het tot een plaatje.

Blijf je liever een dagje extra in Hamburg? Dat kan, er is nog zoveel te zien. Zoals de chique villa’s aan de Alster-binnenmeren of de wijk Schanzenviertel met zijn anarchisten. Of misschien spreekt Altona je meer aan, een buurt waar hipsters thuis zijn.

dag
06

Het goede leven in Bremen

Op de laatste dag verkennen we Bremen, een erg open en gastvrije stad. De inwoners vinden een stijlvol evenwicht tussen het dagelijkse én het goede leven. Dankzij de vele fijne restaurants, leuke bars, excellente musea en het prachtige oude stadscentrum is Bremen een van de gezelligste steden van Duitsland. 

Daarna is het terug naar Gent met de minibus, maar in gedachten blijven we nog even in het Duitse sprookjesland.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • vignet Duitsland
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (guesthouse,hostel)
 • huur fiets of kano
 • toegang Kunsthalle of Deichtorhalle Hamburg
 • toegang Hansemuseum Lübeck
 • toegang Kasteel Schwerin
 • verzekeringen (bijstand, annulatie, vakantieonderbreking)
 • Protos-bijdrage en KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Niet zo actief, stadswandelingen en fiets- of kanotocht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden